Πανέξυπνα μυστικά μαγειρικής που δεν γνωρίζατε!

Πανέξυπνα μυστικά μαγειρικής που δεν γνωρίζατε!

Η φροντίδα μιας οικογένειας είναι δουλειά 24ωρη και απαιτητική που εδράζεται κυρίως στην κουζίνα. Δείτε μερικούς πανέξυπνους τρόπους να γλιτώσετε κόπο και χρόνο στην κουζίνα.

Πώς να ξεφλουδίσετε κάστανα

Τα κάστανα -είτε ψητά, είτε ως γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο- ταιριάζουν πολύ με τις χειμωνιάτικες μέρες. Κι επειδή σίγουρα εσείς θα είστε αυτή που θα κληθεί να… βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά, δείτε πώς θα τα καθαρίσετε εύκολα:

Χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Έπειτα ρίξτε τα σε νερό που βράζει για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, το κέλυφος θα είναι μαλακό και διαχωρισμένο από τη σάρκα, οπότε θα ξεφλουδιστούν εύκολα.

Πώς να βράσετε τέλεια αυγό για σερβίρισμα

Η φράση «δεν μπορεί να βράσει ούτε αυγό» χρησιμοποιείται για να αποδώσει την κατηγορία της ακαμάτρας/άχρηστης/ανοικοκύρευτης γυναίκας. Είναι, ωστόσο, πραγματικά δύσκολο να βράσει κανείς ένα αυγό, χωρίς να γίνει ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μελάτο.

Για να ετοιμάσετε αυγά για σερβίρισμα, δηλαδή ούτε πολύ σφιχτά ούτε μαλακά, βάλτε τα στο νερό και τοποθετήστε το σκεύος στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μετρήστε δύο λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα αυγά από το νερό. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Διαβάστε περισσότερα σε προηγούμενο άρθρο του Mama365.

Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα για ολόισιο κι εύκολο κόψιμο

Αντί να παιδεύεστε με ασκήσεις γεωμετρίας όταν πρέπει να κόψετε ένα γλυκό, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα. Αντικαταστήστε το μαχαίρι με οδοντικό νήμα για οποιαδήποτε μαλακή τροφή – από τούρτα, μέχρι μαλακό τυρί.

Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ντομάτες

Η διαδικασία της αποφλοίωσης της τομάτας είναι χρονοβόρα και βαρετή. Αν ανήκετε δε στις μαγείρισσες που προτιμούν να χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα στις συνταγές τους, τότε σίγουρα έχετε καταναλώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο ξεφλουδίζοντάς τις.

Αφαιρέστε πρώτα το κοτσάνι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ντομάτα σε νερό που βράζει μέχρι να σκάσε η φλούδα της (περίπου για 15 δευτερόλεπτα). Βγάλτε την από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα απ’ αυτή τη διαδικασία, η φλούδα θα αφαιρεθεί πολύ γρήγορα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας την αποφλοίωση από το κοτσάνι και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

Πώς να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο

Ορισμένες συνταγές σας ζητούν «5 κρόκους αυγών», λες και το να διαχωρίσει κανείς το ασπράδι από τον κρόκο είναι παιχνιδάκι. Ο κοινός τρόπος είναι μάλλον απαιτητικός: περιλαμβάνει την εναλλαγή της θέσης του κρόκου, από το ένα ημισφαίριο του τσοφλιού στο άλλο, έτσι ώστε να χαθεί εντελώς το ασπράδι.

Για να είστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι. Το μπουκάλι θα λειτουργήσει σαν ηλεκτρική σκούπα και θα ρουφήξει τον κρόκο. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς:

Πώς να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τα κεράσια

Κατ’ αρχάς, αν δεν το έχετε, αγοράστε το ειδικό για αυτή τη δουλειά μηχάνημα- θα σας λύσει τα χέρια. Στην περίπτωση που δεν το διαθέτετε, υπάρχει ένας εύκολος (και διασκεδαστικός) τρόπος να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.

Βρείτε ένα μπουκάλι με στόμιο μικρότερο της διαμέτρου της ελιάς/κερασιού. Τοποθετήστε την ελιά στην κορυφή του μπουκαλιού και με ένα καλαμάκι πιέστε την, ώστε να περάσει την τρύπα του στομίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v