10 μυστικά από την κουζίνα της γιαγιάς!

10 μυστικά από την κουζίνα της γιαγιάς!

Σας έπεσε παραπάνω ξύδι στο φαγητό ή στέγνωσε το κέικ που φτιάξατε; Η λαϊκή σοφία μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα της κουζίνας. Διαβάστε δέκα χρήσιμες, δοκιμασμένες από τη γιαγιά συμβουλές για τα γλυκά του κουταλιού, τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα φρέσκα φρούτα.

Για να διατηρήσετε φρέσκο το μαϊντανό, τον βάζετε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο. (Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυρωδάτο λάδι στις σαλάτες.)

Αν σας πέσει παραπάνω ξύδι στο φαγητό, βάλτε ένα ολόκληρο, ωμό αβγό στην κατσαρόλα για 15 λεπτά και η γεύση θα ισορροπήσει.

Αν έχετε ένα μπουκάλι κρασί που έχει πια ξινίσει, μπορείτε να φτιάξετε ξύδι! Χρειάζεται μόνο να ρίξετε στο κρασί λίγο ψωμί, και να το αφήσετε μερικές μέρες στον ήλιο.

Το αφράτο κέικ που φτιάξατε έχει στεγνώσει; Για να το αναστήσετε, βουτήξτε το σε φρέσκο γάλα, και βάλτε το στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

Για να διατηρηθούν σκληρές οι πατάτες, βάλτε δυο-τρία μήλα ανάμεσά τους. Αντίστοιχα, τα φρούτα σας θα μακροημερεύσουν, αν βάλετε ανάμεσά τους μερικά λεμόνια.

Για να πάρετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, βάλτε τα για 5 λεπτά σε βραστό νερό πριν τα στύψετε.

Βάλτε το κατεψυγμένο ψάρι σε μία λεκάνη με γάλα και αλάτι. Το μίγμα θα απορροφήσει τις άσχημες οσμές και το ψάρι θα μοιάζει με φρέσκο.

Για να διατηρήσετε φρέσκο ένα κομμένο λεμόνι, βάλτε το σε ένα πιατάκι με ζάχαρη.

Τοποθετήστε ένα σφηνάκι ξύδι οπουδήποτε μέσα στο ψυγείο – θα διώξει όλες τις άσχημες μυρωδιές.

Για να μη «ζαχαρώσουν» τα γλυκά του κουταλιού, μετά την παρασκευή τους, αναποδογυρίστε το βάζο για 24 ώρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v