Έχετε προσποιηθεί ποτέ οργασμό; 5 γυναίκες απαντούν

Έχετε προσποιηθεί ποτέ οργασμό; 5 γυναίκες απαντούν

Το θέμα «σεξ» πρωταγωνιστεί συχνά στις γυναικείες παρέες όλων των ηλικιών. Μεταξύ συζητήσεων για επιδόσεις, στάσεις, μυστικά και κόλπα, που και που αρθρώνεται δειλά και η ερώτηση: «Εσείς έχετε προσποιηθεί ποτέ οργασμό;». Και τότε τα αίματα ανάβουν κι ένας μικρός εμφύλιος ξεσπά. Η άποψη: «Εννοείται!  Όλες έχουμε προσποιηθεί!» και η αντίθετή της: «Όχι βέβαια! Απορώ ποιες προσποιούνται!» συγκρούονται μέχρι τέλους. Ρωτήσαμε πέντε γυναίκες αν έχουν προσποιηθεί έστω και μία φορά οργασμό και γιατί. Οι απαντήσεις ποικίλουν ιδιαίτερα και προβληματίζουν.

«Οποιαδήποτε το αρνηθεί απλά λέει ψέματα.» Εύα, 27

Οποιαδήποτε το αρνηθεί απλά λέει ψέματα. Και αυτό από μια γυναίκα η οποία έχει συνήθειο να βιώνει πολλαπλούς οργασμούς. Ποτέ δεν μου ήταν δύσκολο να επιτύχω την κορύφωση με οποιονδήποτε παρτενέρ - είτε μόνιμο, είτε περιστασιακό. Παρ’ όλα αυτά έχω προσποιηθεί οργασμό και στις δυο συνθήκες. Γιατί; Είναι απίθανη η αίσθηση εξουσίας που έχεις πάνω σε έναν άντρα τη στιγμή εκείνη, ενώ νομίζει ότι σε ελέγχει απόλυτα, τον ελέγχεις ουσιαστικά εσύ. Έχω όμως προσποιηθεί και για να τερματίσω μια πολύωρη –κατά τ’ άλλα εξαιρετική- σεξουαλική πράξη στην οποία απλά δεν μπορούσα να τελειώσω. Ένα αστείο περιστατικό που μου έχει συμβεί είναι να ξεκινήσω έναν ψεύτικο οργασμό και να καταλήξει πραγματικός! 

«Είχα βρεθεί να κάνω το πιο βαρετό σεξ που υπάρχει και έπρεπε να κάνω κάτι για να βελτιώσω το κλίμα.» Αλεξάνδρα, 25

Ο στόχος δεν ήταν να προσποιηθώ οργασμό. Ωστόσο είχα βρεθεί να κάνω το πιο βαρετό σεξ που υπάρχει και δεν το πίστευα μόνο εγώ, το πίστευε εμφανώς και ο παρτενέρ μου. Αποφάσισα λοιπόν ότι κάτι έπρεπε να κάνω για να βελτιώσω το κλίμα μεταξύ μας αλλά και να επιταχύνω τη διαδικασία. Άρχισα να χρησιμοποιώ ό,τι κλισέ ήξερα για να φαίνεται πως περνάω πολύ καλύτερα από ότι περνούσα πραγματικά. Ήμουν έτοιμη να προσποιηθώ ότι κορυφώνω, αλλά τελικά ντράπηκα να το πάω μέχρι τέλους.

«Δεν έχω προσποιηθεί ποτέ.» Μυρτώ, 37

Δεν έχω προσποιηθεί ποτέ στην ζωή μου οργασμό και ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να το κάνει κάποια γυναίκα αυτό. Αν είσαι στην αρχή της σχέσης αλίμονο αν δεν απολαμβάνεις το σεξ κάθε φορά, κι αν είσαι παντρεμένη ή πολλά χρόνια σε μία σχέση δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος να προσποιείσαι -αν δεν απολαμβάνεις το σεξ απλά το λες. Πώς αλλιώς θα φτιάξουν τα πράγματα. Κι αν, παρόλο που απολαμβάνεις το σεξ, δεν είσαι σε διάθεση... οργασμού, ε δεν έγινε και τίποτα! Ενημερώνεις τον σύντροφό σου ότι μπορεί να προχωρήσει ελεύθερα μόνος του και... αύριο μέρα είναι.

«Ίσως κάποιες φορές να έχω "υπερβάλει" λίγο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.» Αλεξάνδρα, 32

Τίθεται αρκετά συχνά στα γυναικεία πηγαδάκια το θέμα της προσποίησης του οργασμού… Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που δεν ανήκω σ' αυτήν την κατηγορία! Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ίσως κάποιες φορές να έχω "υπερβάλει" λίγο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ή, κοινώς, για να τελειώνουμε... Συμβαίνει, αλλά προφανώς, δεν είναι το επιθυμητό.

«Έχω προσποιηθεί δύο φορές. Από φιλότιμο.» Άννα, 42

Ναι, έχω προσποιηθεί. Δύο φορές. Από φιλότιμο και οι δύο – και ήμουν πολύ πιο μικρή. Ένιωθα πραγματικά άσχημα που οι προσπάθειες του ανθρώπου έπεφταν στο κενό. Προσπαθούσε με ζήλο και υπομονή, κι εγώ, τίποτα… Δεν προσποιήθηκα για να ανάψω τα αίματα, αλλά για να του δώσω την ανταμοιβή που του άξιζε. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα μη χαρακτηριστώ «ανέραστη» ή «ανοργασμική». Πλέον, είμαι παντρεμένη και η ερωτική μου ζωή είναι περισσότερο από καλή. Δεν έχει ανάγκη προσποιήσεων και δεν υπάρχει πίεση και άγχος να αποδείξει κάτι ο ένας στον άλλο. Αν κάτι δε μ’ αρέσει το δηλώνω ευθαρσώς και ξέρουμε κι οι δυο πώς να το βελτιώσουμε. Γενικά, προτιμώ να ξεχάσω ότι έχω προσποιηθεί οργασμό. Ντρέπομαι λίγο όταν το σκέφτομαι… 

Με ή χωρίς οργασμό... απολαύστε το σεξ! 

Όλοι οι λόγοι είναι κατανοητοί: και οι ανασφάλειες, και η ματαιοδοξία και το φιλότιμο. Ωστόσο ο σκοπός του σεξ -μετά την πολυπόθητη τεκνοποίηση!- είναι να περνάει κανείς καλά, χωρίς πίεση και "πρέπει". Με πολλαπλούς οργασμούς ή χωρίς, θυελλώδες ή όχι, με πανηγυρική κορύφωση ή ικανοποιητικό οργασμό, απολαύστε το σεξ που κάνετε με το σύντροφό σας χωρίς να αισθάνεστε την ανάγκη να τον πείσετε για κάτι. 

 

v