10 πράγματα που δεν ξέρετε για την… στύση!

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την… στύση!

Σίγουρα έχετε μια καλή εικόνα -και μια ακόμη καλύτερη σχέση- για τη στύση του συντρόφου σας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που αφορούν το διεγερμένο πέος του, τα οποία πιθανότατα δε γνωρίζατε. Όπως:

1. Υπάρχουν τρία είδη στύσης

Κατ’ αρχάς, υπάρχει το είδος της αντανακλαστικής στύσης, που είναι αποτέλεσμα της σωματικής επαφής. Επίσης, υπάρχει το είδος της ψυχογενούς και της νυχτερινής στύσης: η πρώτη είναι αποτέλεσμα οπτικοακουστικών ερεθισμάτων ή φαντασιώσεων και η δεύτερη εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2. Το κάπνισμα και το ποτό είναι εχθροί της στύσης

Η συνηθέστερη αιτία προβλημάτων στύσης στους νέους άνδρες είναι η -υπέρ το δέον-κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το κάπνισμα. Αν ο σύντροφός σας δυσκολεύεται να σταθεί στο «ύψος» των περιστάσεων, ίσως πρέπει να περιορίσει τις καταχρήσεις.

3. Το στοματικό, απ’ την άλλη, είναι ο καλύτερός της φίλος

Η στύση μετά ή κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ είναι συνήθως μεγαλύτερη και… στιβαρότερη από την στύση που προέρχεται από το σεξ ή τον αυνανισμό. Ίσως το έχετε ήδη προσέξει.

4. Ο ύπνος είναι σύμμαχος

Ισχύει σχεδόν για όλα: ο πολύς, ξεκούραστος ύπνος είναι απαραίτητος. Το ανδρικό μόριο χρειάζεται ύπνο και ξεκούραση για να είναι αποδοτικό και σε εγρήγορση.

5. Η ιδιωτικότητα είναι σημαντική

Εξαρτάται από τον άνδρα, αλλά η ιδιωτικότητα είναι συχνά απαραίτητη για μια επιτυχή σεξουαλική επαφή. Πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να λειτουργήσουν ερωτικά, αν στο διπλανό δωμάτιο κοιμούνται τα παιδιά. Σ΄ αυτή την περίπτωση δείξτε κατανόηση, υπομονή και καλή θέληση.

6. Η ελαφριά κλίση είναι φυσιολογική

Είναι πολύ πιθανό να έχετε προσέξει ότι το πέος του γέρνει ελαφρά. Μην ανησυχείτε, η καμπυλότητα είναι απόλυτα φυσιολογική. Αν, ωστόσο, το πέος του συντρόφου σας είναι δυσλειτουργικό εξαιτίας της καμπυλότητάς του, ίσως πρέπει να επισκεφτεί έναν ανδρολόγο.

7. Ο αυνανισμός μπορεί να την επηρεάσει

Η αποχή από τον αυνανισμό για μερικές μέρες μπορεί να κάνει τη στύση του πιο έντονη. Αν ο σύντροφός καταφέρει να συγκρατήσει για λίγες μέρες τον εαυτό του, το αποτέλεσμα θα δικαιώσει και τους δυο σας.

8. Το μέγεθος (του σώματος) μετράει

Οι παχύσαρκοι άνδρες, έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από αυτούς που έχουν φυσιολογικό βάρος, και κατά συνέπεια, έχουν περισσότερες πιθανότητες για χαλαρή στύση. Η διατήρηση του σωματικού βάρους, στα φυσιολογικά επίπεδα είναι, λοιπόν, αναγκαία, όχι μόνο για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για την σεξουαλική σας ζωή.

9. Το προφυλακτικό μπορεί να τη σκοτώσει

Όταν το προφυλακτικό εμφανίζεται στη σκηνή, μερικοί άνδρες δυσκολεύονται να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του ανδρισμού. Η σχέση στύσης – προφυλακτικού είναι μια σχέση μίσους, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος, υπομονή και φροντίδα από μέρους σας.

10. Πολλές φορές δεν ελέγχεται

Οι πολλαπλοί και οι μεγάλοι σε διάρκεια οργασμοί είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Το 30% των ανδρών είναι δυσαρεστημένο από τη διάρκεια των οργασμών του. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι άνδρες παραπονιούνται για την απουσία ελέγχου επί της στύσης τους – είτε ενθουσιάζονται υπερβολικά, με αποτέλεσμα την πρόωρη εκσπερμάτωση, είτε αδυνατούν να δώσουν το …εγερτήριο πρόσταγμα όταν πρέπει.

v