Τα καλύτερα παιδικά βιβλία για να δωρίσετε στα παιδιά

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία για να δωρίσετε στα παιδιά

Ανάμεσα στα τόσα δώρα και παιχνίδια που θα λάβει το παιδί τα φετινά Χριστούγεννα, φροντίστε να συμπεριλάβετε και ένα βιβλίο. Μπορεί εκ πρώτης να μην ενθουσιαστεί, όμως επιδίωξή μας είναι να το εκπλήξουμε! Βρήκαμε, λοιπόν, και σας προτείνουμε τα καλύτερα βιβλία για παιδιά από 2 ετών που θα τους προσφέρουν στιγμές ποιοτικής ψυχαγωγίας τις μέρες των γιορτών.

Χάθηκα

Μια μικρή κουκουβάγια πέφτει από το κλαδί της την ώρα που κοιμάται, χάνεται στο δάσος και χάνει τη μαμά της. Ευτυχώς ένας μικρός σκίουρος είναι πρόθυμος να την βοηθήσει και να ψάξει μαζί της τη μητέρα της. Η μικρή κουκουβάγια προσπαθεί να περιγράψει τη μαμά της όμως ο σκίουρος όλο μπερδεύεται και καταλήγει να οδηγεί τη μικρή σε διάφορα ζώα του δάσους.

Το «Χάθηκα» είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο από εκείνα που σου τραβούν αμέσως το βλέμμα στο ράφι του βιβλιοπωλείου, κυρίως λόγω της πολύ καλής εικονογράφησης αλλά και της πολύ ιδιαίτερης και καλής αισθητικής έκδοσης των εκδόσεων Κόκκινο.

Το κείμενο είναι απλό και η εικονογράφηση μάλλον μινιμαλιστική. Ωστόσο, με μόνη ίσως προσθήκη μια ελαφρώς θεατρικού τύπου ανάγνωση από μας, τα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται στο γέλιο και θέλουν να το διαβάσουν πολλές πολλές φορές.

Ηλικίες: 2+
Κείμενο / εικονογράφηση: Haughton Chris
Εκδόσεις: Κόκκινο
Τιμή: 7 ευρώ. - Αγοράστε το από εδώ.

Το Γκρίζο Γαϊδουράκι

Ένα γκρίζο γαϊδουράκι ζει μόνο του σε ένα μικρό νησί. Κάθε μέρα το επισκέπτεται για να του κρατήσει συντροφιά ένα μικρό κορίτσι, η Κατερίνα. Όμως περνούν οι μέρες και καθώς η Κατερίνα δεν εμφανίζεται το γαϊδουράκι ανησυχεί πολύ και πάει να την αναζητήσει. Η αγάπη του για τη φίλη του τον κάνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο του και όλους του τους φόβους.

«Το Γκρίζο Γαϊδουράκι» είναι μια απλή αλλά πολύ τρυφερή ιστορία που μιλάει για τη φιλία και την αγάπη. Η εικονογράφηση του βιβλίου, που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο τοπίο, αποπνέει τρυφερότητα και γλυκύτητα και σίγουρα δένει πολύ αρμονικά με το κείμενο.

Ηλικίες: 3+
Κείμενο: Nicole Snitselaar
Εικονογράφηση: Coralie Saudo
Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης
Εκδόσεις: Νεφέλη
Τιμή: 7 ευρώ. - Αγοράστε το από εδώ.

Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα

Ήταν κάποτε μια αρκούδα που, όποτε συναντούσε κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα, το αγκάλιαζε. Η αρκούδα περνούσε τις μέρες της τριγυρίζοντας στο δάσος και αγκαλιάζοντας παλιούς και νέους φίλους. Μέχρι που μια μέρα, ο δρόμος την έφερε μπροστά σ' έναν κυνηγό που κρατούσε ένα τσεκούρι.

Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό και ευαίσθητο βιβλίο. Η πραγματικά αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια μαθαίνει στα παιδιά (ή σε μας τους γονείς) τη μαγική δύναμη της αγκαλιάς.

Ο συγγραφέας, Nicholas Oldland, δίνει ένα θαυμάσιο μήνυμα αγάπης για τη φύση και τα πλάσματά της. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Ηλικίες: 3+
Κείμενο / εικονογράφηση: Nicholas Oldland
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Τιμή: 7 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

Ένα βιβλίο παιχνίδι

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, διαδραστικό βιβλίο που ξεφυλλίζοντας το, παίζεις ένα παιχνίδι με αριθμούς και χρώματα. Σε κάθε σελίδα υπάρχει μια οδηγία για το παιδί. Να πατήσει με δύναμη τον κίτρινο κύκλο, να ακουμπήσει ελαφρά τον κόκκινο, τον αριστερό, τον τρίτο ή τον πέμπτο... και στην επόμενη σελίδα βλέπει το αποτέλεσμα. Να μετακινούνται οι κύκλοι, να πολλαπλασιάζονται, να αλλάζουν θέση, να μεγαλώνουν, να εξαφανίζονται...

Είναι πραγματικά ένα βιβλίο παιχνίδι, πολύ διασκεδαστικό και απολαυστικό για τα παιδιά και αρκετά... απαιτητικό για τους γονείς αφού το παιχνίδι σχεδόν ποτέ δεν τελειώνει στην πρώτη ανάγνωση!

Ηλικίες: 3+
Κείμενο / εικονογράφηση: Herve Tullet
Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης
Εκδόσεις: Νεφέλη
Τιμή: 11,90 ευρώ. - Αγοράστε το από εδώ.

Στο σπίτι μας

«... Στο σπίτι μας ζούμε 5 άνθρωποι και μια μικρή σκυλίτσα, 6 κεφάλια όλοι μαζί που το καθένα κάνει το δικό του... Κάπου κάπου σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο.»

Έτσι ξεκινάει το «Στο σπίτι μας» και μέσα από τις σελίδες του μια χαρούμενη οικογένεια μετράει πόδια, μάτια, κόκαλα, στομάχια και άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος!

Το βιβλίο βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν το σώμα τους μέσα από την περιπέτεια της αριθμητικής αλλά και τη βοήθεια της βιολογίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό βιβλίο με πολύ ιδιαίτερη εικονογράφηση.

Ηλικίες: 4+
Κείμενο: Isabel Minhos Martins
Εικονογράφηση: Madalena Matoso
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Τιμή: 11,70 ευρώ. - Αγοράστε το από εδώ.

Φρικαντέλα, Η Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Η μάγισσα Φρικαντέλα μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Αλλά πάνω από όλα μισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αφηγείται στα παιδιά μια ξεκαρδιστική ιστορία. Η μάγισσα μεταμορφώνει τα παιδάκια σε βατραχάκια, σε γατάκια και παπάκια αλλά αυτά συνεχίζουν ασταμάτητα να τραγουδούν τα κάλαντα με χάρη. Έπειτα τους κλέβει τις φωνές... και η περιπέτεια συνεχίζεται!

Πρόκειται για μια κλασική πια ιστορία, που ωστόσο τα παιδιά την απολαμβάνουν πολύ, καθώς είναι γεμάτη ανατροπές, κέφι και πολύ γέλιο.

Ηλικίες: 4+
Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφηση: Μ. Κουντούρης
Εκδόσεις: Καλέντης
Τιμή: 14 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

Ο Άγιος Βασίλης. Πού; Πώς; Πότε;

Ένα βιβλίο για όλα όσα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά που περιμένουν ανυπόμονα τον Άγιο Βασίλη!

Το βιβλίο απαντά σε όλες τις παιδικές απορίες σχετικά με τον αγαπημένο τους άγιο.

-Πού μένει και τι κάνει κάθε μέρα;
- Πώς ξέρει τι δώρο θέλει κάθε παιδί;
- Πώς προφταίνει να πηγαίνει τα δώρα σε όλο τον κόσμο;
- Πώς μπαίνει μέσα στα σπίτια;

Το βιβλίο, στο πνεύμα των ημερών, προκαλεί αμέσως τους μικρούς αναγνώστες να το διαβάσουν καθώς απαντά σε θέματα και ερωτήματα που τους απασχολούν πολύ!

Η εικονογράφηση είναι ιδιαίτερα πυκνή, όμως αυτό το βάζουμε στα θετικά του βιβλίου καθώς δίνει πολλές αφορμές για παρατήρηση.

Ηλικίες: 5+
Κείμενο / εικονογράφηση: Alan Snow
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Τιμή: 11,70 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

Ο μικρός φιλόσοφος

Μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική σειρά βιβλίων τόσο για τους μικρούς αναγνώστες όσο και για τους γονείς τους.

Ο κεντρικός ήρωας των βιβλίων είναι ο μικρός Πίκολο, ένας χαρακτήρας που πολύ εύκολα ταυτίζονται μαζί του τα μικρά παιδιά. Η σειρά αριθμεί επτά τίτλους και όλα είναι εξίσου καλογραμμένα, με πολύ χιούμορ αλλά και έμμεσα διδάγματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.

Ηλικίες: 5+
Κείμενο: Michel Piquemal
Εικονογράφηση: Thomas Baas
Μετάφραση: Αριστέα Κομηνέλλη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Τιμή: 6,50 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

 

Άτλαντας για παιδιά

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό βιβλίο μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο με τρόπο παραστατικό και ψυχαγωγικό.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες και κάθε ενότητα- χάρτης ασχολείται με τις έξι ηπείρους αντίστοιχα. Κάθε χάρτης έχει πάνω του αποτυπωμένες πάρα πολλές πληροφορίες, πληροφορίες ωστόσο που ενδιαφέρουν πολύ τα παιδιά να τις μάθουν και που δίνουν την αφορμή στους γονείς να κουβεντιάσουν μαζί τους πολλά πράγματα.

Το δυνατό σημείο του βιβλίου, και αυτό που το κάνει ξεχωριστό στο είδος του, είναι η πολύ καλή εικονογράφηση. Ξεκάθαρα παιδική και πολύ ελκυστική είναι αυτή που προκαλεί τα παιδιά να αναζητήσουν τις πληροφορίες αλλά και να τις κατανοήσουν.

Ηλικίες: 6+
Κείμενο / εικονογράφηση: Χέλεν Λι, Σαμ Τσάντλερ, Κέιτ Φερν
Μετάφραση: Σοφία Παχή
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Τιμή: 12 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

Μια υπόθεση για το Ντετέκτιβ Κλουζ
Τα Χριστούγεννα του Κλουζ

Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου! Είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που αναλαμβάνει και λύνει υποθέσεις, με μόνη ανταμοιβή τις αγαπημένες του τσιχλόφουσκες. Όλες οι ιστορίες του Κλουζ έχουν μυστήριο, αγωνία και πολύ χιούμορ. Θυμίζουν κάτι από τους Μυστικούς Επτά ή Τα Πέντε Λαγωνικά. Το βέβαιο είναι ότι διαβάζονται με πάθος από τα παιδιά και σχεδόν πάντα αναζητούν και την επόμενη ιστορία.

Η σειρά αριθμεί 17 τίτλους και όποιο και να διαλέξετε θα είναι το ίδιο απολαυστικό για τα παιδιά. Προτείνουμε, λόγω των ημερών, «Τα Χριστούγεννα του Κλουζ»: Δύο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σε ένα καλάθι αχρήστων «Αύριο παιδιά θα γίνει χαμός!» και η περιπέτεια ξεκινά!

Ηλικίες: 7-8+
Κέιμενο: Γίργκεν Μπανσέρους
Εικονογράφηση: Ράλφ Μπούτσκοβ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Τιμη: 7,90 ευρώ. Αγοράστε το από εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v