Πώς να χτενίσετε τα μαλλιά σας τις γιορτές

Πώς να χτενίσετε τα μαλλιά σας τις γιορτές

Τα ρεβεγιόν πλησιάζουν με βήμα ταχύ και πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις: τι θα φορέσετε, με ποια παπούτσια θα ταιριάξετε τα ρούχα σας, πώς θα χτενίσετε τα μαλλιά σας; Επειδή δεν είναι καιρός για έξοδα, συγκεντρώσαμε πέντε ιδέες για βραδινά χτενίσματα, που δεν απαιτούν επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Προσθέστε μια κορδέλα

Αν πιστεύετε στη «γοητεία της απλότητας», κάντε μια σφιχτή, ψηλή αλογοουρά και προσθέστε μια όμορφη κορδέλα του χρώματος της αρεσκείας σας. Η διαδικασία είναι γρήγορη κι απλούστατη και το αποτέλεσμα πολύ όμορφο.

Ψηλός κότσος για κοντά μαλλιά

Οι κότσοι δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών με μακριά μαλλιά! Αν έχετε μαλλιά μεσαίου μήκους και ονειρεύεστε έναν ψηλό κότσο για τις γιορτινές σας εμφανίσεις, το παρακάτω βίντεο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Κομψά κοντά μαλλιά

Οι γυναίκες με κοντά μαλλιά έχουν σχετικά περιορισμένες επιλογές χτενισμάτων. Αν έχετε κοντά μαλλιά, θα χρειαστείτε λίγο χρόνο, άφθονη λακ, μια βούρτσα και το πιστολάκι σας για να δώσετε στα μαλλιά σας όγκο και στυλ. Κάντε μια έντονη χωρίστρα (δεν είναι ιδιαίτερα βολική, αλλά μπρος τα κάλη τι είναι η ημι-τύφλωση) και σταθεροποιήστε την με λακ. Μπορείτε να βάλετε δύο –τρία ρόλεΪ, για να δώσετε όγκο.

Γαλλικός κότσος για μακριά μαλλιά

Αν έχετε μακριά μαλλιά, αυτή είναι μία από τις πολλές επιλογές που διατίθενται για βραδινά χτενίσματα. Δείτε πώς να φτιάξετε μόνη σας κομψό γαλλικό κότσο,δείχνοντας σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο!

Κάντε τα μπούκλες

Αν έχετε άτονα, λεπτά μαλλιά μεσαίου μήκους, αυτή είναι η πρόταση που σας ταιριάζει. Θα χρειαστείτε κερί, μια χτένα και σίδερο για τα μαλλιά. Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνετε κυματιστά και πλούσια τα μαλλιά σας.

Αν δεν διαθέτετε – ή δεν μπορείτε να βρείτε- σίδερο, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:
Σε βρεγμένα μαλλιά, απλώστε ομοιόμορφα κερί και στη συνέχεια αφρό. Διαλέξτε μερικές τούφες και στρίψτε τις, έτσι ώστε να γίνουν μπούκλες. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν, προσπαθώντας να μη τα ακουμπήσετε. Όταν στεγνώσουν, προσθέστε λίγη λακ για να σταθεροποιηθούν οι μπούκλες σας.

v