Τι θέλει πραγματικά ο άνδρας σας;

Τι θέλει πραγματικά ο άνδρας σας;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε παντρευτεί έναν υπέροχο άνθρωπο, μαζί με τον οποίον ελπίζετε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχει ανάγκη από τον γάμο σας, τα οποία αφενός μπορεί να μην εξομολογείται, αφετέρου δεν είχατε φανταστεί μέχρι σήμερα. Είναι σημαντικό, όμως, να καταλάβετε τι ζητά ο άνδρας σας από τον γάμο σας, για να αντέξει η σχέση σας στον χρόνο.

Θέλει να είναι ο ήρωάς σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται παλαιομοδίτικο, όμως κάθε σωστός άνδρας θέλει η γυναίκα του να τον «έχει ψηλά» και τον θαυμάζει. Είστε ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή του. Η αποδοχή σας έχει για τον άνδρα σας πολύ μεγάλη σημασία.

Φυσικά, ακόμα και οι καλύτεροι σύζυγοι δεν φέρονται πάντα... αξιοθαύμαστα. Όμως, αν είστε πρόθυμη να παραβλέψετε τα περιστασιακά ολισθήματα και να του φέρεστε συστηματικά σαν να είναι ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, θα γίνεται καλός άνθρωπος όλο και περισσότερο.

Έτσι, μην ξεχνάτε να του λέτε συχνά πόσο τον θαυμάζετε και θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τον θαυμασμό σας.

Θέλει να είναι ο εραστής σας

Προφανώς τώρα θα σκέφτεστε ότι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι άνδρες είναι το σεξ. Ποιο είναι το κακό στο να θέλει ο άνδρας σας να κάνει σεξ μαζί σας; Αν ήθελε απλά μια συντροφιά, θα ζούσε με τον σκύλο του ή τους κολλητούς του. Η δική σας σχέση είναι διαφορετική.

Αυτό που πραγματικά θέλει ο άνδρας σας είναι έναν άνθρωπο με τον οποίον να μπορεί να έρθει κοντά σε κάθε επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για κάθε του κίνηση. Θέλει να του κρατάτε το χέρι στο αυτοκίνητο, και να τον αγκαλιάζετε στον καναπέ. Θέλει να τον φιλάτε, τακτικά και ενίοτε με πάθος. Θέλει να σας ψιθυρίζει προκλητικά λόγια στο αυτί ενώ πλένετε τα πιάτα, να σας ακούει έπειτα να γελάτε και να σοκάρεστε.

Με λίγο λόγια, θέλει να είναι ο εραστής σας –αυτός και μόνο αυτός. Και ως αντάλλαγμα θέλει να είστε και εσείς μόνο δική του. Και ναι, μερικές φορές, οι αγκαλιές και τα φιλιά και οι προκλητικοί ψίθυροι θα οδηγήσουν στο σεξ!

Θέλει να σας καταλάβει

Αποτελεί στερεότυπο της κοινωνίας μας ότι οι άνδρες δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις γυναίκες –και πιθανώς είναι κάτι που ίσχυε και στις κοινωνίες πολύ πριν την δική μας.

Ωστόσο, παρά την προφανή ματαιότητα των προσπαθειών του, ο άνδρας σας ειλικρινά θέλει να σας καταλάβει –γιατί κάνετε ό,τι κάνετε, τι εννοείτε όταν λέτε ορισμένα πράγματα, τι σας εκνευρίζει. Αν είναι σωστός και καλός σύζυγος, έχει δεσμευτεί να περάσει την ζωή του προσπαθώντας να σας καταλάβει.

Βοηθήστε τον, λοιπόν, όσο μπορείτε. Όταν κάτι για εσάς είναι σημαντικό, ενώ για εκείνον όχι, εξηγήστε του τους λόγους σας. Στη συνέχεια ακούστε προσεκτικά και με σεβασμό την δική του άποψη. Πάνω απ'όλα, όμως, πείτε του τι θέλετε. Μην περιμένετε να διαβάσει το μυαλό σας. Αυτή τη γλώσσα δεν την καταλαβαίνει.

Θέλει να είναι ο καλύτερός σας φίλος

Πολύ πιθανό να ήταν ήδη ο καλύτερός σας φίλος, πριν παντρευτείτε. Ωστόσο, μετά τον γάμο, συχνά τα πράγματα αλλάζουν και μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ίσως να μην ήσασταν τελικά τόσο καλοί φίλοι. Στον γάμο οι δύο σύντροφοι περνούν τόσο πολύ χρόνο μαζί και γνωρίζουν ο ένας τον άλλον τόσο καλά, που είναι απαραίτητο να υπάρχει μια δυνατή φιλία μεταξύ τους για να αντέξει η σχέση τους. Αυτό σημαίνει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αληθινή τρυφερότητα και προθυμία να παραβλέπονται κάποια λάθη.

Στον άνδρα σας αρέσει -ή θα πρέπει να αρέσει- το ότι έχετε κι άλλες φίλες, γυναίκες. Εκείνος, όμως, θέλει να είναι ο νούμερο 1 φίλος σας. Αυτός με τον οποίον μοιράζεστε όλα σας τα μυστικά, στον οποίον στρέφεστε πιο συχνά, το άτομο με το οποίο θέλετε να περνάτε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας. Αν είστε μία τέτοια φίλη, θα σας το ανταποδώσει κι εκείνος με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλει να σας κάνει χαρούμενη

Η νούμερο 1 προτεραιότητα για κάθε σωστό σύζυγο είναι η ευτυχία της γυναίκας του. Αν η αγάπη της ζωής του δεν είναι χαρούμενη, εκείνος έχει αποτύχει. Στο μυαλό του είναι τόσο απλό.

Φυσικά, εσείς ξέρετε ότι δεν είναι εκείνος υπεύθυνος για την ευτυχία σας. Αρκετά συχνά θα είστε λυπημένη, τις περισσότερες φορές χωρίς να φταίει ο άνδρας σας. Αλλά εκείνος μπορεί να μην το πιστεύει. Για εκείνον η ευτυχία σας είναι δική του ευθύνη, και παίρνει αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά.

Προσπαθήστε να τον βοηθήσετε να καταλάβει ότι, το γεγονός ότι είστε λυπημένη τη δεδομένη στιγμή, δεν σημαίνει ότι είστε δυστυχής γενικότερα. Ή επειδή έχετε θυμώσει για κάτι, δεν σημαίνει ότι έχετε θυμώσει μαζί του. Κάνετε υπομονή όσο εκείνος προσπαθεί να τα καταλάβει όλα αυτά. Το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να σας κάνει χαρούμενη με κάθε τρόπο που γνωρίζει, είτε το θέλετε είτε όχι.

Θέλει να σας προστατεύει

Είναι γεγονός ότι δεν ζούμε πια σε μία εποχή που ο άνδρας πρέπει να προστατεύει τη γυναίκα και το παιδί του από τα άγρια θηρία. Ωστόσο, κάθε σωστός άνδρας έχει βαθιά ριζωμένο μέσα του το ένστικτο του προστάτη της οικογένειας, από οποιονδήποτε κίνδυνο της σύγχρονης κοινωνίας.

Μερικές φορές, μπορεί αυτή η προστατευτική του τάση να πάρει αρνητική μορφή. Για παράδειγμα, ο άνδρας σας μπορεί να αποκρύψει σημαντικές οικονομικές πληροφορίες, επειδή «δεν θέλει να σας ανησυχήσει». Μπορεί, ακόμα, να γίνει κτητικός αν αντιληφθεί ότι κάποιος άλλος άνδρας σας προσεγγίζει. Σε τέτοιες περιπτώσεις εσείς πρέπει να τον βοηθήσετε να καταλάβει ότι είστε μεγάλη γυναίκα, ικανότατη να χειριστείτε αντίστοιχες καταστάσεις.
Απλά να είστε ευγενική. Να θυμάστε ότι αυτό που τον ωθεί δεν είναι τόσο ο εγωισμός, όσο η έννοια του για την ασφάλειά σας. Θα προτιμούσατε να έχετε έναν άνδρα που δεν ενδιαφέρεται;

Θέλει να είναι ο εαυτός του

Μια παλιά παροιμία λέει ότι ο άνδρας παντρεύεται μια γυναίκα πιστεύοντας ότι δεν θα αλλάξει ποτέ, ενώ η γυναίκα παντρεύεται έναν άνδρα πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να τον αλλάξει –και οι δύο κάνουν λάθος!

Χωρίς αμφιβολία, ένας καλός γάμος αλλάζει και τους δύο συντρόφους προς το καλύτερο. Ταυτόχρονα, όμως, τίποτα δεν βαραίνει περισσότερο την ψυχή ενός άνδρα από το να συνειδητοποιεί ότι η γυναίκα του δεν τον αποδέχεται όπως είναι και έχει βάλει σκοπό να τον αλλάξει για να τον φέρει στα μέτρα της.

Ένας καλός σύντροφος θέλει να ξέρει ότι τον αγαπάτε, παρά τα μειονεκτήματά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσει να είναι ανοιχτός σε απαραίτητες βελτιώσεις. Για την ακρίβεια, θα είναι πολύ πιο πρόθυμος να δεχτεί αλλαγές αν νιώθει αποδοχή από την γυναίκα που αγαπά. Να θυμάστε, ξέρατε πώς ήταν όταν τον παντρευτήκατε –ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, με μειονεκτήματα όπως όλοι μας.

Τη στιγμή που θα καταλάβετε τι πραγματικά θέλει ο άνδρας σας, όχι μόνο θα είστε πιο χαρούμενη, αλλά θα μπορείτε να κάνετε κι εκείνον πιο ευτυχισμένο και να στρώσετε τον δρόμο για μία πραγματικά ισχυρή σχέση. Γιατί, τελικά, τον μόνο άνθρωπο που μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε είναι τον εαυτό σας.

Πηγή: Familyshare

v