Life & Style Magazine

Γυναικεία εκσπερμάτωση: Υπάρχει και πόσο συχνά συμβαίνει;

Η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει ένα σκοτεινό κι ανεξερεύνητο σημείο -ένα σημείο που ομοιάζει με τη σεξουαλικότητα των ανδρών: την "εκσπερμάτωση" (ή, αγγλιστί και πιο αγοραία, "squirting"). Το squirting είναι ένα φαινόμενο που φτάνει στ' αυτιά της μέσης γυναίκας με δύο τρόπους. Είτε από κάποια φίλη που ισχυρίζεται ότι της έχει συμβεί, είτε από κάποιον άνδρα του περίγυρού της που το είδε σε κάποια πορνογραφική ταινία και ενθουσιασμένος αναρωτήθηκε γιατί δεν συμβαίνει και στην σύντροφό του. Τι είναι όμως η γυναικεία εκσπερμάτωση;

Γυναικεία εκσπερμάτωση: Υπάρχει και πόσο συχνά συμβαίνει;

Τι είναι

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά: Περί τίνος πρόκειται; Το squirting είναι το φαινόμενο κατά το οποίο τα κολπικά υγρά εκτοξεύονται ως πίδακας από τον γυναικείο κόλπο κατά τη διάρκεια του οργασμού. Ναι. Εκτοξεύονται. 

Στην αμερικάνικη ερωτική λογοτεχνία, αλλά και στην παγκόσμια βιομηχανία του πορνό, το squirting είναι πολύ δημοφιλές. Η καταρρακτώδης έκκριση υγρών διεγείρει ιδιαίτερα τους άνδρες. Έτσι κατασκευάστηκε η «θεωρία» ότι η γυναικεία εκσπερμάτωση είναι ένα φαινόμενο σύνηθες και ένας… στόχος προσιτός. Όμως δεν είναι.

Πόσο συχνά συμβαίνει

Γεγονός που μας οδηγεί στο ερώτημα: «Πόσο συχνό φαινόμενο είναι η γυναικεία εκσπερμάτωση;». Η απάντηση είναι σαφής: καθόλου συχνό. Μπορεί στην Ελλάδα οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες να είναι εντελώς απαλλαγμένες απ’ αυτό το «άγχος», όμως στη μακρινή μας Αμερική, αρκετοί είναι οι άνδρες που πιεστικά περιμένουν απ’ τις ερωτικές τους συντρόφους τους να εκτοξεύσουν κολπικά υγρά κατά την κλιμάκωση –προσδοκία κατασκευασμένη από τη βιομηχανία του πορνό. 

Κάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι οι οργασμοί τους συνοδεύονται από σημαντική ποσότητα υγρών, που εκτοξεύεται ορμητικά κατά την κορύφωση. Άλλες, λένε ότι έχουν ζήσει μία και μόνο φορά το, ομολογουμένως εντυπωσιακό, φαινόμενο. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, η γυναικεία εκσπερμάτωση είναι εφικτή, αλλά σε καμία περίπτωση συνηθισμένη.

Σύμφωνα με πείραμα του Τσέχου ψυχοθεραπευτή Stanislav Kratochvil το 1994, το 6% του θηλυκού πληθυσμού της Τσεχίας έχει βιώσει την εμπειρία του squirting, ενώ σύμφωνα με έρευνα του ηλεκτρονικού περιοδικού netdoctor.co.uk, το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο. Γενικά, θα λέγαμε ότι τη συχνότητα του φαινομένου, καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Ίσως επειδή η υπερέκκριση υγρών κάνει -άνευ λόγου- πολλές γυναίκες να νιώθουν άβολα. Ή, αντιθέτως, επειδή άλλες τείνουν να υπερβάλλουν όταν εξιστορούν τα κατορθώματα της σεξουαλικότητάς τους.

Πώς το "βιώνει" η γυναίκα

Με μια διαδικτυακή βόλτα στα φόρουμ αλλά και τις σελίδες που αναφέρονται στο squirting συναντά κανείς πλήθος γυναικών-χρηστών που καταθέτουν μαρτυρίες για «λίτρα κολπικών υγρών», «απίστευτες ποσότητες υγρών που εκτοξεύονται με μεγάλη δύναμη» και άλλα τέτοια εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την Aμερικανίδα συγγραφέα του βιβλίου «Το σημείο G: Και άλλες πρόσφατες ανακαλύψεις για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.», Beverly Whipple η ποσότητα των υγρών που εκκρίνονται σπάνια ξεπερνά αυτήν της μισής κούπας.

Όμως, τι ακριβώς είναι αυτό που εκτοξεύεται από τον κόλπο; Δεν έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες για την γυναικεία εκσπερμάτωση. Ωστόσο, οι γυναίκες που την έχουν βιώσει καταθέτουν πως τα υγρά δεν φέρουν κάποια χαρακτηριστική μυρωδιά, δεν αφήνουν σημάδι στα σεντόνια και δεν έχουν κάποια χαρακτηριστική απόχρωση. Είναι, δηλαδή, σαν νερό, το οποίο προέρχεται από έναν εξαιρετικά έντονο οργασμό.

Πώς να... τα κάνετε μούσκεμα

Για να… ανοίξει η στρόφιγγα της απόλαυσης πρέπει, πριν απ’ όλα, να επιτευχθεί οργασμός. Ένας πολύ έντονος οργασμός έχει πιθανότητες να περιλαμβάνει το εφέ του squirting. Ωστόσο, δυστυχώς, συνταγή δεν υπάρχει. Γι΄αυτό και για πολλές γυναίκες η εμπειρία της "εκσπερμάτωσης" είναι μεμονωμένη. Όσο περισσότερο αφεθείτε -και όσο περισσότερο σας ερεθίζει ο ερωτικός σας σύντροφος, φυσικά- τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε στο squirting. 

Συνοψίζοντας

Το squirting υπάρχει. Ο γυναικείος κόλπος έχει πράγματι την ικανότητα να εκτοξεύσει, κυριολεκτικά, μεγάλη ποσότητα υγρών, σε στιγμές… ανείπωτης ευχαρίστησης. Πρόκειται, όμως, για φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο.

Αν σας συμβαίνει και νιώθετε αμηχανία, απαλλαχτείτε άμεσα απ’ αυτήν γιατί είναι περιττή: ο σύντροφός σας θέλει κατά πάσα πιθανότητα να σας χειροκροτήσει κάθε φορά που συμβαίνει.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται κινέζικα, επειδή δεν συνηθίζετε να εκτοξεύετε καταρράκτες κατά τις ερωτικές σας επαφές, μη σας μέλει! Ένας οργασμός είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος –με ή χωρίς πανηγυρικά συντριβάνια απόλαυσης.

  • Δείτε επίσης
v