10 έξυπνα tips καθαριότητας που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμψει

10 έξυπνα tips καθαριότητας που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμψει

Δυο πορτοκάλια, μια χούφτα κιμωλίες, ένα κερί αυτοκινήτου και πολλά ακόμη, διεκδικούν επάξια μια θέση ανάμεσα στα καθαριστικά σας. Στον πόλεμο της καθαριότητας, καμία φορά τα... χημικά όπλα περιττεύουν. Δείτε μερικά πανέξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες και δυσάρεστες οσμές που σας παιδεύουν καθημερινά.

Τρίψτε τις εστίες της κουζίνας με κερί αυτοκινήτου, αφού τις καθαρίσετε -το κερί θα κάνει τα μάτια να λάμψουν!

Ξέρατε ότι η βότκα είναι απολυμαντική; Ψεκάστε με βότκα τα στρώματα για να τα καθαρίσετε. 

Αφαιρέστε λαδιές και λεκέδες φαγητού από τους τοίχους, τρίβοντάς τους με κιμωλία. Αφήστε για 5’ λεπτά την κιμωλία να δράσει και ξεπλύνετε με μια νωπή πετσέτα.

Το (κατά τα άλλα) αγαπημένο σας κατοικίδιο αφήνει τρίχες στα χαλιά και τις μοκέτες του σπιτιού; Ένα λαστιχένιο σφουγγάρι, όπως αυτά των τζαμιών, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε απ’ αυτές.

Αν τα ποτήρια σας δείχνουν θολά, ψεκάστε τα με λευκό ξίδι και τρίψτε τα με σκληρό χαρτί κουζίνας για να λάμψουν και πάλι. 

Χρησιμοποιήστε ασετόν, για να αφαιρέσετε λεκέδες από αθλητικά παπούτσια. 

Αναμίξτε φλούδες από δύο πορτοκάλια με λίγο ξίδι και φτιάξτε φυσικό απολυμαντικό, ασφαλές για τα παιδιά.

Για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από υφάσματα, πασπαλίστε τα με μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει για περίπου μία ώρα -μπορείτε να την αφαιρέσετε με την ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε καστόρινα υφάσματα με μια οδοντόβουρτσα και μια λευκή γόμα. Πρώτα, βουρτσίστε μαλακά το λεκέ με την οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια τρίψτε τον με τη γόμα μέχρι να εξαφανιστεί.

Ένα σφηνάκι ξύδι στο ψυγείο σας θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v