Πώς να βάλετε το παιδί για μεσημεριανό ύπνο σε 10 «απλά» βήματα

Πώς να βάλετε το παιδί για μεσημεριανό ύπνο σε 10 «απλά» βήματα

Ξεχάστε κάθε συμβουλή «ειδικού» που έχετε διαβάσει, για το πώς να βάζετε εύκολα το παιδί σας για μεσημεριανό ύπνο. Τα δέκα παρακάτω βήματα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να καταφέρετε να κάνετε το παιδί να χαλαρώνει στα μισά της ημέρας, χαρίζοντας και σε εσάς μερικές στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Γιατί δέκα βήματα; Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Βήμα 1ο

Πηγαίνετε το παιδί στο δωμάτιό του. Τρυφερά ξαπλώστε το στο κρεβάτι του, σκεπάστε το και δώστε του το αρκουδάκι του, το σκυλάκι του, δύο πιπίλες και (άγνωστο το γιατί) ένα πλαστικό καραβάκι. Φιλήστε το απαλά στο κεφάλι και ανοίξτε την ενδοεπικοινωνία. Βεβαιωθείτε δεν υπάρχει κανένας πιθανός θόρυβος σε όλο το σπίτι.

Βήμα 2ο

Τρέξτε να δείτε από πού ήρθε αυτός ο δυνατός θόρυβος. Βρείτε την κούνια του παιδιού σπρωγμένη στην άκρη του δωματίου και το παιδί να στέκεται πάνω στην αλλαξιέρα, με το ρολόι σπασμένο στο πάτωμα. Μαζέψτε τα κομμάτια του ρολογιού και επιστρέψτε στο Βήμα 1.

Βήμα 3ο

Στείλτε μήνυμα στην κολλητή σας για ενίσχυση. Ακολουθήστε την συμβουλή της και περιμένετε 10 λεπτά πριν ανταποκριθείτε στο κλάμα του μωρού. Συνειδητοποιήστε ότι κλαίει επειδή λερώθηκε η πάντα του και νιώστε τις γνωστές ενοχές της μαμάς. Αλλάξτε του πάνα. Επαναλάβετε το Βήμα 1. Ρίξτε μία ακόμα πιπίλα μέσα στην κούνια.

Βήμα 4ο

Επιστρέψτε στο σαλόνι και συνειδητοποιήστε ότι η ενδοεπικοινωνία δεν λειτουργεί. Πηγαίνετε στο δωμάτιο και βρείτε το παιδί με βλέμμα αθώο να κρατά στο χέρι την ενδοεπικοινωνία, η οποία έχει βγει από την πρίζα. Επαναλάβετε το Βήμα 1.

Βήμα 5ο

Κοιτάξτε το ρολόι και συνειδητοποιήστε ότι έχουν περάσει 45 λεπτά από τη στιγμή που επιχειρήσατε να βάλετε το παιδί για ύπνο. Φάτε το παγωτό που έχει κολλήσει στο καπάκι της συσκευασίας, γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο πιστεύετε ότι το παγωτό στο σημείο αυτό δεν έχει θερμίδες. Φάτε και ένα μπισκότο πριν ξαναπάτε στο δωμάτιο του παιδιού για να σταματήσετε τον καβγά που έχει ξεκινήσει με τα λούτρινα φιλαράκια του. Επαναλάβετε το Βήμα 1.

Βήμα 6ο

Από το δωμάτιο του παιδιού έρχεται ένας τρομακτικός ηλεκτρονικός ήχος. Πλησιάστε στο δωμάτιο με ελαφρά ταχυκαρδία. Μπείτε και δείτε το παιδί να έχει βγει από την κούνια, να έχει σκαρφαλώσει ξανά στην αλλαξιέρα και να παίζει με το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού. Βγάλτε το κλιματιστικό από την πρίζα και μετακινήστε την αλλαξιέρα στο δικό σας δωμάτιο. Επαναλάβετε το Βήμα 1. Προσθέστε μία επιπλέον κουβερτούλα.

Βήμα 7ο

Τηλεφωνήστε στον άνδρα σας για να γκρινιάξετε. Αναπτερωθείτε όταν προτείνει να φέρει πίτσα καθώς θα επιστρέφει στο σπίτι από την δουλειά. Κλείστε το τηλέφωνο όταν το παιδί θα αρχίσει να κλαίει. Πηγαίνετε στο δωμάτιο του παιδιού. Επαναλάβετε το Βήμα 1.

Βήμα 8ο

Ξεκινήστε να ανησυχείτε όταν το παιδί θα είναι ήσυχο για 10 ολόκληρα λεπτά. Ανοίξτε ελάχιστα την πόρτα και μετανιώστε αυτόματα για την απόφαση αυτή, καθώς το παιδί πηδά αμέσως από το κρεβάτι και τεντώνει τα χέρια του για να το πάρετε αγκαλιά. Επαναλάβετε το Βήμα 1.

Βήμα 9ο

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν πρόκειται να ξαναπάτε στο δωμάτιο του παιδιού για κανέναν λόγο. Αθετήστε την υπόσχεσή σας πέντε λεπτά αργότερα όταν το παιδί αρχίσει να κλαίει με ανησυχητικό τρόπο. Μπείτε στο δωμάτιο και βρείτε το χωμένο κάτω από το κρεβάτι του, να προσπαθεί να πιάσει ένα αρκουδάκι. Εγκαταλείψτε κάθε προσπάθεια και πάρτε το παιδί μαζί σας στο σαλόνι. Αγνοήστε τη λάμψη της νίκης στο βλέμμα του. Επαναλάβετε το Βήμα 1.

Βήμα 10ο

Πάρτε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης καθώς το παιδί επιτέλους αποκοιμιέται στην αγκαλιά σας. Παρατηρήστε πόσο όμορφο είναι όταν κοιμάται και πώς σας κρατάει τρυφερά το χεράκι. Απολαύστε την στιγμή αυτή που η καρδιά σας γεμίζει αγάπη, και... επαναλάβετε.

v