Όσα πρέπει να έχεις μάθει για το σεξ μέχρι τα 40

Όσα πρέπει να έχεις μάθει για το σεξ μέχρι τα 40

Μεγαλώνοντας (αν όλα πηγαίνουν καλά) οι άνθρωποι ωριμάζουν, τα βρίσκουν με τον εαυτό τους, νιώθουν καλύτερα με το σώμα τους, συμφιλιώνονται με τη ζωή και τις επιλογές τους. Εμείς ξεδιαλέγουμε απ' το σύνολο "άνθρωποι" το υποσύνολο "γυναίκες" κι απ' το σύνολο όλων των αυτο-βελτιώσεων, τις περί σεξ βελτιώσεις. Αποπειραθήκαμε λοιπόν να εξετάσουμε: τι μαθαίνει για το σεξ μια γυναίκα μέχρι να κλείσει τα 40; Υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν τον κόσμο του σεξ στα 20; Το απολαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο; Δείτε τη λίστα μας και νιώστε ελεύθερες/οι να συμπληρώσετε ή/και να διαφωνήσετε.

E,ναι. Το μέγεθος μετράει.

Δεν υπάρχει πιο κλισέ ερώτημα περί σεξ απ' αυτό. Όταν τίθεται, ξεσπά ένας μικρός πόλεμος με κάποιες γυναίκες να υποστηρίζουν φανατικά ότι "ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει" και κάποιες να τοποθοτούνται με περισσότερη επιλεκτικότητα και πιο αυστηρά κριτήρια. Όταν τα χρόνια περάσουν, η αλήθεια είναι κοινή για όλες: ένα πέος λιλιπούτιο είναι ένα πέος άχρηστο και, ταυτόχρονα, ένα πέος-γίγαντας είναι τουλάχιστον τρομακτικό.

Με τον σωστό παρτενέρ ο οργασμός είναι σίγουρος

Κατα τη διάρκεια των πρώτων τους ερωτικών συνευρέσεων, οι νεαρές γυναίκες λειτουργούν σεξουαλικά κάπως... ετερόφωτα. Και εξηγούμε: επιτυχημένο θεωρούν το σεξ στο οποίο ο σύντροφός τους, κι όχι εκείνες, πέρασε καλά. Γιατί; Επειδή, συνήθως, το νεανικό ερωτικό "σύστημά" τους είναι ακόμη άγουρο. Μεγαλώνοντας, οι γυναίκες διαπιστώνουν ότι αυτό που θεωρούσαν στα είκοσί τους επιτυχημένο σεξ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μέτριο (πλην ορισμένων προνομιούχων). Ο οργασμός είναι επιτεύξιμος, η διαδικασία για να φτάσει μια γυναίκα σ' αυτόν ελεγχόμενη και φιξαρισμένη. Με δυό λόγια: περισσότερα χρόνια, περισσότεροι κι ευκολότεροι οργασμοί.

Η απόλαυση αυξάνεται όσο αυξάνεται η ηλικία

Το σώμα μας, είναι το σπίτι μας. Έτσι, μοιραία, όσο τα χρόνια περνούν νιώθουμε όλο και πιο άνετα μέσα σ' αυτό. Ανακαλύπτουμε και αγαπάμε κάθε κρυφή γωνιά του, μαθαίνουμε πώς να το κουμαντάρουμε, συμφιλιωνόμαστε με τις ατέλειές του και συμπαθούμε τα δυνατά του σημεία. Χτίζεται, λοιπόν, η πολυπόθητη αυτοπεποίθηση, που κατά την πρώτη νεότητα ήταν άφαντη. Η καλή σχέση με το σώμα σε συνδυασμό με την ερωτική εμπειρία που αυξάνεται όσο αυξάνεται και η ηλίκια, καθιστούν μια γυναίκα που πλησιάζει τη μέση ηλικία πολύ πιο ώριμη σεξουαλικά και, άρα, πιο ερωτική.

Ο αυνανισμός δεν (πρέπει να) είναι ταμπού

Σε έναν κόσμο όπου οι άντρες από τα 15 τους μιλούν χωρίς αιδώ για τις μοναχικές ερωτικές τους στιγμές, ο γυναικείος αυνανισμός είναι αδικαιολόγητα -μέχρι και σήμερα- ένα μεγάλο κοινωνικό ταμπού. Όσο είμαστε μικρές, αν τύχει να αναφερθεί το περί αυνανισμού ζήτημα, κοκκινίζουμε, πρασινίζουμε και σφυρίζουμε αδιάφορα προκειμένου να μην κληθούμε να απαντήσουμε. Μέχρι τα 40, το ζήτημα έχει λυθεί. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως φύλου, περνούν καλά με συντροφιά τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να συζητηθεί, δεν τίθεται το ερώτημα "εσύ το κάνεις;" (με πονηρά γελάκια). Είναι αυτονόητο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσποιείσαι

Μία ακόμη ανόητη ερωτική συνήθεια απ' την οποία ο χρόνος και η ωριμότητα ευτυχώς μας απαλλάσσουν. Το είπαμε και πριν. Στη νεανική τους φάση, οι γυναίκες προσδιορίζουν το σεξ ως επιτυχημένο ή αποτυχημένο, ανάλογα με το πόσο καλά πέρασε ο παρτενέρ τους. Έτσι, καμιά φορά, καταλήγουν να πανηγυρίζουν ερωτικές στιγμές μέτριες (γι' αυτές), προκειμένου να φανούν σούπερ σεξουαλικές ή να περάσουν το (ψευδές) μήνυμα "μπράβο αγόρι μου! τα πας καλά!". Ευτυχώς τα χρόνια μας προικίζουν με λίγη "σοφία", κι έτσι, μεγαλώνοντας, γίνεται σαφές ότι αν προσποιούμαστε ότι περνάμε καλά, τότε πολύ απλά, δεν θα καταλάβει ποτέ ο καλός μας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.  Ευχαριστούμε χρόνε!

Το σεξ μεγάλης διάρκειας είναι βαρετό!

Στις κοριτσίστικες μαζώξεις των νεανικών μας χρόνων ανακοινώναμε όλο υπερηφάνεια "καλά, ε... χτες με τον Τάκη... ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ!". Είναι να απορείς. Ή μάλλον, όχι. Είναι για να αγανακτείς με τη συλλογική νεανική αφέλεια! Μιάμιση ώρα για ένα σεξ; Δεν κουραζόμασταν; Δεν βαριόμασταν; Δεν κοιτούσαμε το ταβάνι με σκέψεις του τύπου "Τι να βάλω αύριο στο πάρτι της Μαρίας;"; Μεγαλώνοντας η διαδικασία ευτυχώς, έγινε πιο σύντομη, πιο περιεκτική και πιο επιτυχημένη. Αν δύο άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, 15-20 λεπτά φτάνουν και περισσεύουν.

Το πραγματικό σεξ δεν μοιάζει καθόλου με πορνό

Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας ήσασταν μικροί κι αθώοι. Νομίζατε ότι σεξ ίσον ακροβατικές στάσεις, πρόστυχα λόγια, μαζοχιστικά εσώρουχα, πορνογραφικές γκριμάτσες και ουρλιαχτά ηδονής. Και, βέβαια, μπορεί πράγματι να είναι όλα αυτά. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Συνήθως δεν είναι. Όταν δύο ενήλικες συναινούν, όλα επιτρέπονται και λίγο σεξ τύπου πορνό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όμως, όλα είναι μέσα στη ζωή. Θα ακουστούν αστείοι ήχοι και θα γελάσετε κι οι δυο, κάποιος θα πει "περίμενε, περίμενε κατουριέμαι!" και θα πάει στην τουαλέτα, ο οργασμός μπορεί να είναι ήσυχος κι όχι μετά βεγγαλικών και κανονιοβολισμών. Και πάλι, ευχαριστούμε χρόνε που φρόντισες να απαλλαγούμε από ένα κάρο στερεότυπα!

Οι άντρες νοιάζονται λιγότερο από σας για το αν είστε ξυρισμένη ή άλουστη ή φοράτε τη σωβρακοφανέλα του παππού σας

Όταν είναι κανείς περιποιημένος και καθαρός νιώθει σίγουρα καλύτερα με τον εαυτό του και κατ' επέκταση, πιο ερωτικός. Αλλά ας μη φτάνουμε σε υστερίες. Το να αρνηθείτε στο ταίρι σας να σας αγγίξει επειδή είστε λίγο αξύριστη, δεν είναι υπερβολή; Μεγαλώνοντας μαθαίνουμε ότι οι άντρες νοιάζονται πολύ λιγότερο απ' όσο νομίζουμε για όλα αυτά που για εμάς είναι  απαραίτητες προϋποθέσεις. Αν σας θέλει, η όψη και η υφή αχινού των ποδιών σας δεν θα μπει εμπόδιο στα ερωτικά του σχέδια. Ίσως ενοχληθεί, σίγουρα θα προτιμούσε να είστε εντελώς αποτριχωμένη απ' το λαιμό και κάτω, αλλά δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή. Τρία ζήτω για την ανδρική σεξουαλικότητα που... τρίχες δεν κοιτά!

Κάθε ηλικία έχει τα προτερήματά της, αλλά...

Ρωτώντας, ψάχνοντας και γράφοντας καταλήξαμε, ότι όσο αφορά στο σεξ, είναι ωραίο να μεγαλώνεις. Λιγότερο άγχος, περισσότεροι οργασμοί, μεγαλύτερη άνεση. Ο χρόνος, απ' ό,τι φαίνεται, είναι σύμμαχος! Απολαύστε, λοιπόν, τα προνόμια που απλόχερα προσφέρει. Κάντε σεξ με την σκελέα σας, απολαύστε το γεγονός ότι γνωρίζετε το σώμα σας περισσότερο από πριν, αγκαλιάστε όλα τα μικρά και τα μεγάλα οφέλη που σας χάρισε η εμπειρία.

v