10 μυστικά για το σεξ μετά τον τοκετό

10 μυστικά για το σεξ μετά τον τοκετό

Αν έχετε ήδη γίνει μανούλα ξέρετε πολύ καλά πως το σεξ μετά τον τοκετό δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι σχεδόν αδύνατο να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας, ο πόνος την πρώτη φορά μπορεί να είναι ανυπόφορος και άγχη πάσης φύσεως θα σας πλημμυρίζουν. Μην απελπίζεστε. Τα πράγματα θα φτιάξουν. Μάλιστα, όσο καλύτερα προετοιμαστείτε, τόσο πιο γρήγορα θα απολαύσετε ξανά τις ερωτικές συνευρέσεις με τον σύντροφό σας, ενώ δεν αποκλείεται το σεξ να γίνει και καλύτερο από παλιά!

Οργανωθείτε

Αν δεν θέλετε το σεξ να είναι επίπονο και αγχωτικό, είναι σημαντικό να έχετε προετοιμαστεί καταλλήλως: Ένα λιπαντικό θα βοηθήσει σίγουρα την κατάσταση, καθώς και το να έχετε ταΐσει, αλλάξει και κοιμίσει το μωρό, για να έχετε καλύψει -όσο γίνεται- τις βασικές ανάγκες του εκ των προτέρων. Δεν θέλετε την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ μετά τον τοκετό να βιάζεστε ή να διακόπτεστε κάθε λίγο, γιατί σύντομα θα χάσετε κάθε ερωτική επιθυμία. Επίσης, ζητήστε από τον σύντροφό σας να έχει υπομονή και να σας ακούει σε ό,τι του ζητάτε.

Προκαταρκτικά

Τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα την πρώτη φορά, γιατί είναι σχεδόν απίθανο να είστε από μόνη σας... έτοιμη για όλα! Εξάλλου, λίγες είναι οι γυναίκες που νιώθουν σέξι και άνετες με την εικόνα του σώματός τους μετά τον τοκετό. Φροντίστε, λοιπόν, να αφιερώσετε αρκετό χρόνο σε αυτά και να μην δώσετε τόσο έμφαση στην πράξη καθ'αυτή. Σημασία έχει να έρθετε πιο κοντά και να θυμηθείτε πόσο πολύ θέλετε ο ένας τον άλλον.

Στε(γ)νότητες

Κατά πάσα πιθανότητα, την πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ μετά τον τοκετό τα «πράγματα» να είναι τρομερά στενά και στεγνά, ανεξάρτητα από το πώς έχετε γεννήσει. Μπορεί, ακόμα και έπειτα από ένα ολόκληρο μπουκάλι λιπαντικού, να μην καταφέρετε να ξεπεράσετε την έντονη ενόχληση που θα νιώθετε όταν ο άντρας σας θα προσπαθεί να διεισδύσει. Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο αυτό, ξαναδιαβάστε την πάνω παράγραφο. Εξάλλου, για κάποιον λόγο λένε ορισμένοι γιατροί ότι πρέπει να περιμένετε 6 εβδομάδες πριν κάνετε σεξ μετά το μωρό...

Μην αγχωθείτε αν δείτε αίμα

Ακόμα κι αν έχετε ξεμπερδέψει με τα λόχεια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εμφανίσετε ξανά αίμα μετά το πρώτο σας σεξ ως γονείς. Μην αγχωθείτε –η «περιοχή» είναι ακόμα αρκετά ευαίσθητη. Μπορείτε, απλά, να περιμένετε λίγες μέρες πριν ξαναδοκιμάσετε για δεύτερη φορά.

Ατυχήματα εδάφους-αέρος

Είναι, επίσης, πολύ πιθανό να σας φύγουν μερικά απρόσμενα, αστεία αέρια, τα οποία επίσης δεν θα πρέπει να σας κόψουν τη φόρα! Τα έντερα στην κοιλιά σας είναι άνω-κάτω ακόμα και με τις... αναταραχές είναι αναμενόμενο να «ενεργοποιηθούν».

Φοβίες

Είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσετε τις ωμές σκέψεις του τύπου «κι αν μου ανοίξει κάποια πληγή;» την ώρα που κάνετε σεξ. Και είναι λογικό: Ακόμα και ο ελάχιστος πόνος δεν αφήνει την γυναίκα να χαλαρώσει και να αφεθεί όσο θα έπρεπε. Και επειδή σκοπός είναι να απολαύσετε το σεξ και όχι να υποφέρετε -και στο μυαλό και στο σώμα- αν δεν καταφέρετε να ξεπεράσετε τις φοβίες σας «τρώγοντας», το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αναβάλλετε. Τηλεφωνήστε στον γυναικολόγο σας, εκμυστηρευτείτε του τις ανησυχίες σας και δοκιμάστε ξανά όταν θα νιώθετε πιο σίγουρη.

Τι γίνεται με την περινεοτομή;

Οι περισσότερες γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά δεν χρειάζεται να κάνουν περινεοτομή, άρα δεν χρειάζονται ράμματα μετά τον τοκετό. Άλλες μπορεί να έχουν λίγα ράμματα, χωρίς να έχουν κάνει περινεοτομή. Τα ράμματα αυτά, βέβαια, είναι ταχέως απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Σε περίπτωση περινεοτομής (τομής στο άνοιγμα του κόλπου, ανάμεσα στον κόλπο και τον πρωκτό), πάντως, η περιοχή συρράπτεται με ειδικά ράμματα, τα οποία είναι επίσης απορροφήσιμα, αλλά η τομή μπορεί να επουλωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Αν γίνουν βαθιά ράμματα, αυτά θα χρειαστούν περί τους 6 μήνες για να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Κάντε, λοιπόν, τα «κουμάντα» σας!

Μύθοι...

Αν θηλάζετε και έχετε ξεκινήσει να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό, ξεχάστε αυτά που έλεγαν οι παλιές ότι «όταν θηλάζεις δεν μένεις έγκυος» και χρησιμοποιήστε προφυλακτικό. Αμέτρητες γυναίκες έμειναν έγκυοι μόλις 2-3 μήνες μετά τον τοκετό, επειδή πίστεψαν σε αυτόν τον μύθο.

...και αλήθειες

Εξίσου αμέτρητες γυναίκες δυσκολεύτηκαν τρομερά με την πρώτη φορά του σεξ μετά το μωρό που εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια ακόμα και για έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν το έκαναν από φόβο, πόνο ή καπρίτσιο. Απλά δεν ένιωθαν καμία σεξουαλική επιθυμία. Δυσάρεστο για τον σύντροφο, αλλά συμβαίνει.

Λευκό ντους

Επίσης, αν θηλάζετε είναι πάρα πολύ πιθανό κατά την διάρκεια του σεξ το στήθος σας να αρχίσει να στάζει και να γεμίσετε τα πάντα με το ωραίο, θρεπτικό σας γαλατάκι (οι περισσότεροι άντρες όχι μόνο δεν ενοχλούνται, αλλά το δοκιμάζουν κιόλας!).

v