Οι 10 εντολές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Οι 10 εντολές για έναν ευτυχισμένο γάμο

Ακολουθήστε πιστά 10 εντολές και μπορείτε να είστε βέβαιες ότι η καλύτερη μέρα της ζωής σας δεν είναι η μέρα του γάμου σας αλλά όλες οι επόμενες!

1. Μη ζείτε σε φούσκα

Μερικές φορές, ο έρωτας κρύβει από το οπτικό μας πεδίο οτιδήποτε και οποιονδήποτε εκτός από τον σύντροφό μας. Αν και ο ενθουσιασμός είναι κατανοητός, δεν θέλετε να χάσετε επαφή με την πραγματικότητα. Πριν τον γνωρίσετε, βγαίνατε με την παρέα σας, βρισκόσασταν με την οικογένειά σας, καθόσασταν παραπάνω στο γραφείο, είχατε χόμπι.

Μην σταματήσετε να τα κάνετε όλα αυτά. Το ότι είστε παντρεμένοι, δεν σημαίνει ότι έχετε γίνει σιαμαίοι ούτε ότι πρέπει να ξεχάσετε οτιδήποτε άλλο. Ο γάμος σας θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρων, αν συνεχίσετε να είστε κι εσείς η ίδια ενδιαφέρουσα γυναίκα που ήσασταν πριν τον συναντήσετε. Επιπλέον, θα έχετε και περισσότερα θέματα συζήτησης.

2. Σεβαστείτε όλες τις μορφές ζωής, όχι μόνο την παντρεμένη

Η ζωή κάποιες φορές στενεύει επικίνδυνα όταν η κοινωνική σας ζωή αφορά αποκλειστικά και μόνο άλλα ζευγάρια. Ύστερα από αρκετά βράδια με θέμα συζήτησης την κτηματομεσιτική αγορά, θα νομίζετε ότι πεθάνατε και έχετε πάει στην κόλαση των παντρεμένων.

Γι’ αυτό, συνεχίστε να έχετε ποικιλία: οι φίλοι του και οι φίλοι σας, συνάδελφοι και συμμαθητές από το σχολείο, γείτονες και οικογένεια, παλιοί και νέοι φίλοι, singles και παντρεμένοι, με ή χωρίς παιδιά.

3. Μην ανησυχείτε. Έχετε ακόμα «πέραση»

Όταν ήσασταν μόνη, γνωριζόσασταν με ωραίους τύπους παντού, στο γυμναστήριο, στον δρόμο, σε γάμους και κηδείες. Βγαίνοντας, όμως, από την αγορά, αυτόματα χάσατε και τον αντρικό θαυμασμό προς το πρόσωπό σας.

Ωστόσο, εκτός κι αν είστε σταρ του σινεμά και πρέπει να κοιτάτε με λαγνεία άλλους άντρες επειδή αυτή είναι η δουλειά σας, κρατήστε τα… βλεφαρίσματα μόνο για τον σύντροφό σας. Μην ανησυχείτε, δεν έχετε χάσει τη δύναμή σας ούτε χρειάζεται να το αποδεικνύετε διαρκώς.

4. Τίμα την πεθερά και τον πεθερό

Τα πεθερικά σας μπορεί να είναι βαρετά, ενοχλητικά, να σας φέρνουν σε αμηχανία και γενικώς να θέλετε να κρυφτείτε όταν βγαίνετε έξω μαζί τους. Όποιο είδος ανθρώπων κι αν «κληρονομήσατε», καλωσορίστε τους με χαμόγελο κάθε φορά που τους βλέπετε. Ό,τι κι αν σκέφτεστε γι’ αυτούς, να θυμάστε πάντα ότι αυτοί είναι που μεγάλωσαν τον αγαπημένο σας.

Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι το γεγονός ότι βγήκε φυσιολογικός, είναι αποτέλεσμα θείας παρέμβασης, πρέπει να αποδώσετε τα εύσημα στους γονείς του. Ακούστε με υπομονή να σας μιλούν για τον καιρό ή για τις ουρές στην τράπεζα και αντιδράστε με ψυχραιμία. Φάτε όλο το φαγητό που σας μαγείρεψε η πεθερά σας και ζητήστε και δεύτερο (εν ανάγκη, πιείτε λίγο παραπάνω για να τα καταφέρετε).

5. Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Πάντα θα υπάρχει ένα ζευγάρι που θα είναι πιο διασκεδαστικό, πιο ελκυστικό, πιο χαρούμενο, πιο έξυπνο και πιο επιτυχημένο από εσάς τους δυο. Πάρτε το απόφαση! Αν συγκρίνεστε συνεχώς με άλλα ζευγάρια, θα χάσετε τη χαρά να διασκεδάζετε έτσι ακριβώς όπως είστε!

6. Δώστε τη μάχη καθαρά

Όταν απλώς βγαίνατε και είχατε ένα καβγαδάκι, είχατε δει ότι πόρτες που χτυπάνε πίσω σας, κλάματα και μια επιστροφή στο σπίτι σας ήταν αποτελεσματικά όπλα για να κερδίσετε τη μάχη. Θα ήταν τόσο χαμένος χωρίς εσάς που έτρεχε πίσω σας για να σας ζητήσει συγγνώμη.

Δυστυχώς, αυτή η τακτική δεν πιάνει στους παντρεμένους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να προσπαθήσετε να λύσετε τη διαφωνία. Δώστε τη μάχη καθαρά και σας εγγυόμαστε ότι τουλάχιστον θα ακούσει την άποψή σας. Το αν θα κερδίσετε, εξαρτάται από σας.

7. Να είστε ομάδα

Μην παραλείπετε ποτέ να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να επευφημείτε τις επιτυχίες και να υποστηρίζετε ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα και να κάνετε τα πάντα για να τον βοηθήσετε.  Αν πάντα ήθελε να δει Formula 1, αγοράστε δύο εισιτήρια και πάτε. Είχε μια χάλια μέρα; Κεράστε τον ένα ποτό στο αγαπημένο σας μπαράκι. Είναι να πάρει προαγωγή; Στηρίξτε τον και μην γκρινιάζετε για τις ώρες που δουλεύει. Στον σκληρό και τρελό κόσμο που ζούμε, είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος στο πλευρό σου.

8. Δείξτε τον καλύτερο εαυτό σας

Βρήκατε κάποιον που σας αγαπά, γι’ αυτό να είστε πάντα η εκπληκτική γυναίκα που ερωτεύθηκε, και μην προσπαθήσετε να γίνετε κάτι που δεν είστε, μόνο και μόνο για να ανταποκριθείτε στα στερεότυπα της καλής νοικοκυράς.

9. Να είστε ρομαντική

Μην σταματήσετε να είστε ρομαντική, σέξι, δημιουργική και αυθόρμητη στον έρωτα, ειδικά τώρα που το ευκολότερο είναι να νοικιάσετε μια ταινία και να παραγγείλετε πίτσα. Κάντε μαζί μαθήματα χορού, πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε την αγαπημένη του ομάδα, κανονίστε ένα ραντεβού όπως παλιά. Και μην ξεχνάτε ποτέ τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα φιλί… από το πουθενά.

10. Να είστε ευγνώμων για τον σύντροφό σας

Υπάρχουν στιγμές στη συζυγική ζωή που θα σας κάνουν να αναπολείτε με νοσταλγία τις εργένικες μέρες σας. Κάθε φορά που θα σας κάνει να βγαίνετε από τα ρούχα σας (όχι με την καλή έννοια), θυμηθείτε πόσο σέξι, έξυπνος, ευαίσθητος, τρυφερός ήταν ο σύντροφός σας τη μέρα που αποφασίσατε ότι θέλετε να γεράσετε μαζί.

Πηγή: iVillage

v