Ο γιος μου δεν θέλει πια να κοιμάται στους παππούδες και ζητά εμένα. Γιατί;

Ο γιος μου δεν θέλει πια να κοιμάται στους παππούδες και ζητά εμένα. Γιατί;

Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω ένα αγοράκι 25 μηνών. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι, ενώ του άρεσε να μένει με τους παππούδες του και να κοιμάται και μαζί τους το βράδυ, τώρα εδώ κι ένα μήνα θέλει να πηγαίνει μαζί τους, αλλά όταν έρχεται η ώρα του ύπνου ζητάει ή εμένα ή τον μπαμπά του και κλαίει, Συμβαίνει κάτι; Γιατί άλλαξε συμπεριφορά; Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Απάντηση:

Αρχικά η ερώτηση είναι γιατί το παιδί σας κοιμάται στον παππού και στην γιαγιά; Γιατί το αφήνετε εκεί; Κι αν νιώθει καλύτερα τόσο καιρό μαζί τους σημαίνει ότι μαζί σας δεν αισθάνεται την ίδια ασφάλεια. Η απάντηση στο ερώτημα σας είναι ότι το παιδί καταλαβαίνει πλέον διότι μεγαλώνει και θέλει να είναι με τους γονείς του. Του δημιουργείτε την αίσθηση ότι είναι ανεπιθύμητος και βιώνει αγωνία με αποτέλεσμα να σας ψάχνει πιο επιτακτικά. Πού έγκειται η δυσκολία σας να έχετε το παιδί μαζί σας; Βρείτε τον τρόπο να σχετιστείτε μαζί του. Η θέση του παιδιού είναι σπίτι σας και όχι με τον παππού και την γιαγιά.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v