Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες για παιδιά από 2 ετών

Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες για παιδιά από 2 ετών

Περιτριγυρισμένα από οθόνες και με ανεξάντλητη πρόσβαση στο ίντερνετ, τα σημερινά παιδιά ξεκινούν να παρακολουθούν παιδικά βίντεο από πολύ μικρή ηλικία. Είναι, όμως, όλα κατάλληλα και έχουν να τους προσφέρουν κάτι αξιόλογο ή πρόκειται απλά για ανούσιες κινούμενες εικόνες; Αν αναζητάτε μερικά ποιοτικά βιντεάκια για να παρακολουθήσουν τα μικρά σας, ηλικίας άνω των 2 ετών, δείτε επτά υπέροχες, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους με τρυφερά μηνύματα και εικόνες που θα απολαύσετε και εσείς.

Λα Λούνα (2011)

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μεγαλώνει υπό... παράξενες συνθήκες. Το βράδυ εκείνο, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη «δουλειά» τους. Θα ακολουθήσει, άραγε ο μικρός, τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Ή θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο; Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Διάρκεια: 7 λεπτά
Ηλικία: 2+

Πρέστο (2008)

Ο διάσημος μάγος Presto ξεχνά να ταΐσει τον απίστευτο λαγό του πριν βγει στη σκηνή, άρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα ξεκαρδιστικό animation μικρού μήκους από την Pixar.

Διάρκεια: 5 λεπτά
Ηλικία: 2+

Μέρα & Νύχτα (2010)

Η Μέρα συναντά τη Νύχτα και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Πρόκειται για μια ευρηματική, πρωτότυπη και πανέξυπνη ταινία, που προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Διάρκεια: 6 λεπτά
Ηλικία: 4+

Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ (2011)

Όταν ένας τυφώνας καταστρέφει την πόλη του, ένας νεαρός άντρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη όπου τα βιβλία ...ζωντανεύουν! Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία 15 λεπτών που συνδυάζει μινιατούρες, animation, αλλά και στοιχεία του παλιού βωβού κινηματογράφου. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012.

Διάρκεια: 15 λεπτά
Ηλικία: 4+

Κατά Τόπους Νεφελώδης (2009)

Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν πως τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Ωστόσο, από πού παίρνουν τα μωρά οι πελαργοί; Η απάντηση βρίσκεται ψηλά, στη στρατόσφαιρα. Εκεί όπου θα γνωρίσετε μια αξιαγάπητη ομάδα που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Ένα από τα πιο τρυφερά animation που έχετε δει ποτέ.

Διάρκεια: 6 λεπτά
Ηλικία: 6+

Η Μεγαλύτερη Μέρα στον Παιδικό Σταθμό (2012)

Η μικρούλα Μάγκι Σίμπσον περνά μια... απίστευτη μέρα στον Παιδικό Σταθμό της Αϊν Ραντ, που υπόσχεται να ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το 2013.

Διάρκεια: 5 λεπτά
Ηλικία: 2+

Χαζοπούλια (2000)

Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και... διαφορετικό πουλί. Το πολύ σύντομο αυτό φιλμάκι κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Διάρκεια: 3 λεπτά
Ηλικία: 3+

Ευχαριστούμε για τα στοιχεία το paidikaicinema.blogspot.gr

v