Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε το πυρέξ

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε το πυρέξ

Λίγες δουλειές στο σπίτι είναι περισσότερο κουραστικές από το καθάρισμα ενός πυρέξ, πάνω στο οποίο έχουν κολλήσει τροφές και λίπη. Συχνά η ταλαιπωρία είναι τόση που φτάνει κανείς να το πλένει και να το αποθηκεύει χωρίς να έχει καθαρίσει τέλεια κάθε καφέ λεκέ, όμως έρχεται μια μέρα που οι καφέ λεκέδες συσσωρεύονται και δεν αντέχετε ούτε να τους κοιτάζετε. Αν έχετε δοκιμάσει κάθε πιθανό κόλπο για να καθαρίσει το πυρέξ ευκολότερα, όμως τίποτα δεν έχει «πιάσει», δοκιμάστε αυτό το tip που σας υποσχόμαστε πως θα σας λύσει τα χέρια!

Μαγειρική σόδα και υγρό σαπούνι πιάτων

Όταν έχετε να κάνετε με σοβαρά κολλημένα λίπη, ο μόνος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι το ...διπλό χτύπημα!

Τι πρέπει να κάνετε:

Καλύψτε τον πάτο του βρώμικου πυρέξ με μαγειρική σόδα και υγρό σαπούνι πιάτων και αφήστε το να μουλιάσει με καυτό νερό για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, πάρτε το σφουγγάρι -από την τραχιά μεριά- και συνεχίστε να ρίχνετε μαγειρική σόδα στα επίμονα σημεία καθώς τα τρίβετε με δύναμη. Με την τριβή της μαγειρικής σόδας πάνω τους, τα λίπη θα... παταχθούν εύκολα.

Όταν τελειώσετε με τον πάτο του πυρέξ, συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα λίπη που έχουν κολλήσει στα πλαϊνά μέρη. Αν δυσκολεύεστε να τα αφαιρέσετε μόνο με το σφουγγάρι, πιθανώς να χρειαστεί να τα τρίψετε με το ειδικό σύρμα.

Ξεπλύνετε καλά το πυρέξ κάτω από τρεχούμενο νερό και είναι έτοιμο!

Ούτε το ξύδι ούτε φυσικά το αλουμινόχαρτο δεν μπορούν να κάνουν την αποτελεσματική «δουλειά» που κάνει η μαγειρική σόδα με το σαπούνι.

Έξυπνο tip: Αν θέλετε να μειώσετε τον κόπο του πλυσίματος του πυρέξ, ένα έξυπνο κόλπο για να κολλούν λιγότερα λίπη στις επιφάνειές τους είναι πριν το μαγείρεμα να το αλείφετε εσωτερικά με ελαιόλαδο.

v