5 προτάσεις οικογενειακής ψυχαγωγίας μέχρι και την Δευτέρα 7/9

5 προτάσεις οικογενειακής ψυχαγωγίας μέχρι και την Δευτέρα 7/9

Επιστρέψαμε όλοι στις βάσεις μας; Είμαστε έτοιμοι για μία νέα, πολύχρωμη, δημιουργική σεζόν, γεμάτη όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας; Και ποιος καλύτερος τρόπος για να υποδεχθείτε το Φθινόπωρο, από το να αφιερώσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σε ποιοτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά; Δείτε, λοιπόν, πού αξίζει να βρεθείτε παρέα με τα παιδιά σας από σήμερα, μέχρι και την Δευτέρα το βράδυ!

«Τα μυαλά που κουβαλάς», στους κινηματογράφους

Η πλέον πολυαναμενόμενη παιδική ταινία της φετινής χειμερινής σεζόν δεν είναι άλλη από «Τα μυαλά που κουβαλάς» της Disney-Pixar που βγήκε χθες στους κινηματογράφους και που έχει κάνει την υφήλιο να μιλά όχι μόνο για το πόσο ξεκαρδιστική είναι, αλλά και για τα σπουδαία μηνύματα που περνά. Η ταινία παρουσιάζει πώς λειτουργεί το μυαλό των παιδιών, τη μετάβασή τους από την παιδική στην εφηβική ηλικία και όλα τα έντονα συναισθήματα που συμβιώνουν στο κεφάλι ενός 11χρονου κοριτσιού! Δείτε το trailer:

Πιθανότατα πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες παιδικές ταινίες που μιλούν για την ψυχοσύνθεση των παιδιών!

Δείτε πού παίζεται η ταινία εδώ.

«Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται με έναν μαγικό τρόπο στη σκηνή, θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, την δειλία και τον ατομισμό.

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας: Κύπρου και Προύσσης
Ώρα έναρξης: 20.30.
Είσοδος: 10 ευρώ.

«Παραμυθοϊστορίες του Φόβου και της Επιθυμίας!» στο Μουσείο Συναισθημάτων

Κάθε Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το Μουσείο Συναισθημάτων, ανανεωμένο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, υποδέχεται τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!».
Μια έκθεση για να αντιμετωπίσουν το φόβο, μικροί και μεγάλοι μαζί, μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα! Η έκθεση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και τους γονείς του, και είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο και Κυριακή, 10π.μ. έως 1μ.μ.

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, στη 1 το μεσημέρι, ξεκινάει το εργαστήρι «Παραμυθοϊστορίες του Φόβου και της Επιθυμίας!», σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί! «Αυτό που φοβόμαστε με αυτό που επιθυμούμε τι σχέση έχει; Ο φόβος μπορεί να κάνει την επιθυμία να κρυφτεί; Η επιθυμία μπορεί να τρομάξει το φόβο;» -όλα αυτά θα συζητηθούν μέσα από παραμύθια, με σκοπό να ξορκίσουν κάθε φόβο!

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Μουσείο Συναισθημάτων: Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329
Μάθετε περισσότερα στο www.mce.gr.

«Μια κάμπια πολύ πεινασμένη» στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 5/9 στις 16:00 ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που καλεί παιδιά προσχολικής ηλικίας να γνωρίσουν μια πολύ πεινασμένη κάμπια. Θα παίξουν μαζί της, θα χορέψουν και φυσικά θα κάνουν πολλές κατασκευές. Το δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από 2 έως 5 ετών είναι βασισμένο στο παραμύθι «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», του γνωστού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Eric Carle.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 210 3250341.
Διάρκεια: 1 ώρα
Συμμετοχή: 10€

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης, ο Πάτρικ και η Ντόρα η μικρή Εξερευνήτρια στο Athens Holiday Park, στα Αηδονάκια

Στο πλαίσιο του Athens Holiday Park, ο Μπομπ Σφουγγαράκης, ο Πάτρικ και η Ντόρα η μικρή Εξερευνήτρια, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, έρχονται στο λούνα παρκ Αηδονάκια για 2 Σαββατοκύριακα, κατευθείαν από το βυθό του Μπικίνι! Έτσι, στις 5 - 6 και 12 - 13 Σεπτεμβρίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ο Μπόμπ Σφουγκαράκης και ο Πάτρικ, παρέα με τη Ντόρα τη μικρή Εξερευνήτρια, σας περιμένουν στο Athens Holiday Park στο Λούνα Παρκ Τα Αηδονάκια για να τους συναντήσετε, να τους γνωρίσετε από κοντά και να φωτογραφηθείτε μαζί τους!

Λούνα Παρκ Τα Aηδονάκια: Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι, τηλ. 210 61 96 948.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κερδίστε δωρεάν βραχιολάκια για εσάς και το παιδί σας για να απολαύσετε δωρεάν παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης στο Athens Holiday Park!

v