Πώς να αφαιρείτε χρόνια από το πρόσωπό σας με το μακιγιάζ

Πώς να αφαιρείτε χρόνια από το πρόσωπό σας με το μακιγιάζ

Από μία ηλικία και μετά οι περισσότερες γυναίκες παθαίνουν μίνι κρίσεις πανικού κάθε φορά που σκέφτονται και συνειδητοποιούν την ηλικία τους/ τα χρόνια που πέρασαν/ πόσο νεότεροι είναι άνθρωποι που γνωρίζουν κ.ο.κ. Το να είσαι κανείς συμφιλιωμένος με την ηλικία του είναι εύκολο στα λόγια και κάτι παραπάνω από δύσκολο στην πράξη. Κατ΄αρχάς, προτείνουμε να μαζέψετε κουράγιο και να αντιμετωπίσετε «στα ίσα» την ηλικία σας –όλες οι ηλικιακές φάσεις έχουν δεκάδες θετικά, που με λίγη καλή θέληση μπορείτε να δείτε και να χαρείτε. Η πολυπόθητη συμφιλίωση όμως, μπορεί κάλλιστα να συνοδευτεί από μερικές βελτιωτικές μικρό-παρεμβάσεις μακιγιάζ που θα κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό, χωρίς παχιές στρώσεις make up, ψεύτικες βλεφαρίδες ή έντονα κραγιόν.

Δείτε μερικά απλά tips που θα αφαιρέσουν μερικά χρόνια από το πρόσωπό σας και θα σας προσφέρουν αυτοπεποίθηση.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο make up

Μην κάνετε το λάθος να προσπαθείτε να καλύψετε ατέλειες στην επιδερμίδα σας απλώνοντας παχιές στρώσεις makeup! Το πολύ make up κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή και δίνει την εντύπωση ότι ντυθήκατε… Ινδιάνος ή κλόουν. Κατ’ αρχάς, απλώστε το πρώτα στο χέρι σας (στο «έξω μέρος» της παλάμης), το οποίο θα παίξει τον ρόλο παλέτας. Δεύτερον: περιορίστε την εφαρμογή στα απαραίτητα σημεία!

Πώς να το εφαρμόσετε:

Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε concealer σε μπεζ αποχρώσεις αν είστε ανοιχτόχρωμη και σε πιο κιτρινωπές, αν η επιδερμίδα σας είναι πιο σκούρα.

Απλώστε με τα δάχτυλά σας περιορισμένη ποσότητα make up στο κέντρο του προσώπου –στη μέση του μετώπου, στη μύτη και τα ζυγωματικά. 

Με ένα σφουγγαράκι, ταμπονάρετε το προϊόν πάνω στην επιδερμίδα, ούτως ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση.

Απλώστε το ρουζ πιο ψηλά

Η makeup artist και δημιουργός σειράς προϊόντων μακιγιάζ Rose-Marie Swift, σε άρθρο-γροθιά στο… κατεστημένο του makeup συμβουλεύει τις γυναίκες να απλώνουν το ρουζ πολύ ψηλότερα απ’ ό,τι είχαν συνηθίσει, προκειμένου να δείχνουν νεότερες και πιο φρέσκιες.

Ο κλασικός τρόπος, θέλει το ρουζ να εφαρμόζεται στα μάγουλα (ενός, συνήθως, χαμογελαστού προσώπου) και να απλώνεται προς το σημείο που αρχίζουν τα μαλλιά. Η Swift συμβουλεύει να τον ξεχάσετε και αντ’ αυτού να απλώσετε το ρουζ ψηλά στα μάγουλα, ελάχιστα κάτω απ’ το σημείο που εφαρμόζεται το concealer! Το αποτέλεσμα θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή, σφιχτή και νεανική!

Επιλέξτε κραγιόν σε μαλακές αποχρώσεις

Όσο τα χρόνια περνούν τα χείλη «ξεφουσκώνουν», επομένως, αν θέλετε να φαίνεστε νεότερη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν που θα κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο «γεμάτα». Τα σκούρα χρώματα, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα –κάνουν το στόμα να φαίνεται μικρότερο και λιγότερο «ζουμερό». Αντί για ένα έντονο κόκκινο, επιλέξτε μια περισσότερο φυσική και γήινη απόχρωση που, με τη βοήθεια ενός μολυβιού χειλιών έναν τόνο πιο σκούρο απ’ το κραγιόν, θα αναδείξει το σχήμα των χειλιών σας. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο lip gloss στο τέλος για έξτρα λάμψη. 

Μολύβι… πάνω-κάτω!

Η Kimberly Soane, αναγνωρισμένη make up artist, συμβουλεύει σε συνέντευξή της στο Αμερικάνικο Elle τις γυναίκες που θέλουν να δείχνουν νεότερες, να βάζουν μολύβι και πάνω από τα μάτια τους. Μπορεί να είναι ευκολότερο να εφαρμόζετε μολύβι κάτω απ’ τα μάτι απ’ ό,τι πάνω στο βλέφαρο και κατά μήκος των βλεφαρίδων, αλλά μ’ αυτή την πρακτική θα κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα και το βλέμμα σας πιο φωτεινό.

Προσοχή, όμως: Μην κάνετε την επάνω γραμμή πολύ παχιά, γιατί έτσι θα προσθέσετε χρόνια στο πρόσωπό σας (στοχεύστε στο αποτέλεσμα της δεξιάς φωτό).

Σκούρα φρύδια

Το πέρασμα του χρόνου κάνει τα φρύδια πιο λεπτά και το δέρμα πιο χαλαρό. Βάφοντας, σκουραίνοντας και γεμίζοντας τα φρύδια σας με ένα μολύβι στο χρώμα των μαλλιών σας (φρύδια και μαλλιά να είναι στην ίδια απόχρωση), θα τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας και θα «ανοίξετε» το βλέμμα σας. Ρωτήστε τις πωλήτριες στα καταστήματα καλλυντικών για τη σωστή απόχρωση μολυβιού ή σκιάς. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v