Κομμώσεις που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη

Κομμώσεις που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, τα μαλλιά και το πρόσωπό μας αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε και το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με το κούρεμά μας, αν δεν θέλουμε να δείχνουμε γερασμένες μια ώρα αρχύτερα. Παρεμπιπτόντως, πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε κούρεμα;

Η εμφάνιση μιας γυναίκας μπορεί να τονωθεί σημαντικά όταν εκείνη βρει το σωστό κούρεμα και χρώμα, λένε οι ειδικοί. Κι αν εκείνη αισθάνεται ανασφαλής μπροστά σε ριζικές αλλαγές, μπορεί να διατηρήσει το αγαπημένο της στιλ και να ανανεώσει τα μαλλιά της με μικρότερες επεμβάσεις.

Το μυστικό, λένε οι ειδικοί, είναι να συνεργαστεί με κάποιον κομμωτή, που θα επικεντρωθεί στη δομή του προσώπου της, την ποιότητα των μαλλιών της και το πόσο χρόνο είναι η γυναίκα πρόθυμη να αφιερώνει καθημερινά για την φροντίδα των μαλλιών της.

Δείτε πώς ανανεώθηκε η εμφάνιση των παρακάτω γυναικών όταν άλλαξαν χτένισμα:

Maryellen Hays, 60 ετών – Πριν και μετά

Κουρέματα για ώριμες γυναίκες 

Το πρόβλημα με τα μαλλιά της Maryellen ήταν το γεγονός ότι το αυστηρό καρέ κούρεμα με τις αφέλειες δεν κολάκευε το πρόσωπό της, ενώ σε συνδυασμό με την σκούρα καστανή βαφή δημιουργούσε ένα πλαίσιο που τόνιζε περισσότερο τις λεπτομέρειες, δηλαδή τις ρυτίδες.

Με το νέο κούρεμα δημιουργήθηκαν πιο αραιές αφέλειες, χαρίζοντάς της πιο νεανικό στιλ, ενώ χάρη στο φιλάρισμα στα υπόλοιπα μαλλιά τονίστηκαν τα ζυγωματικά της. Επίσης, τα μαλλιά της φωτίστηκαν, με καραμελέ ανταύγειες, γλυκαίνοντας και φωτίζοντας το πρόσωπό της.

Η συμβουλή του ειδικού: Τα εντελώς φλατ, κολλητά στο κεφάλι κουρέματα απευθύνονται σε εφηβικές ηλικίες και σπάνια κολακεύουν μία μεγαλύτερη γυναίκα. Αντίθετα, το φιλάρισμα και τα κουρέματα που δίνουν όγκο στα μαλλιά χαρίζουν χρόνια.

Malena Aleyanez, 49 ετών – Πριν και μετά

Κουρέματα για ώριμες γυναίκες 

Η Malena δεν είναι πολύ μεγάλη για να έχει μακριά μαλλιά, όμως με τις πολλές απανωτές βαφές που είχε κάνει με την πάροδο των χρόνων, αυτά είχαν αφυδατωθεί και οι άκρες τους είχαν γίνει σαν άχυρα που ήταν πολύ δύσκολο να τιθασευτούν. Επιπλέον, το χρώμα των μαλλιών ήταν υπερβολικά ανοιχτό και έκανε την επιδερμίδα της να δείχνει χλωμή.

Με το νέο της κούρεμα καθάρισαν οι φριζαρισμένες άκρες και αναδείχτηκε η δομή του προσώπου της, κάνοντας την να δείχνει όχι μόνο νεώτερη αλλά και πιο σέξι. Επιπλέον, η αντίθεση στις ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες ανταύγειες ανέδειξαν τα ματιά και την επιδερμίδα της.

Η συμβουλή του ειδικού: Κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη. Μήπως το χρώμα των μαλλιών σας είναι παρεμφερές με το χρώμα της επιδερμίδας σας; Ειδικά τον χειμώνα; Αν ναι, επιλέξτε για τα μαλλιά σας μία βάση που να είναι τουλάχιστον κατά δύο τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας, ακόμα κι αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά. Αν επιθυμείτε πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, καλύτερα να κάνετε ανταύγειες.

Morgan Littlefield, 35 ετών – Πριν και μετά

Κουρέματα για ώριμες γυναίκες

Η Morgan έχει φυσικά πλούσια, κυματιστά μαλλιά, τα οποία όμως δεν είχε εκμεταλλευτεί στο μέγιστο, προκειμένου να την κολακεύουν. Αφήνοντάς τα απλά να μακραίνουν δεν αναδείκνυε τα νεανικά χαρακτηριστικά του προσώπου της. Επιπλέον, το φυσικό ξανθό της χρώμα, το οποίο δεν είχε ποτέ βαφτεί, χρειαζόταν λίγη λάμψη.

Το φιλάρισμα που της έγινε στο νέο της κούρεμα διατήρησε την εντύπωση του μήκους, αλλά όχι του βάρους. Η φράντζα στο πλάι «έκοψε» λίγο από το μεγάλο της κούτελο, ενώ έγιναν και μερικές χάλκινες ανταύγειες που τόνισαν το χρώμα των ματιών της.

Η συμβουλή του ειδικού: Αν δεν έχετε συγκεκριμένο κούρεμα στο μυαλό σας, πείτε στον κομμωτή σας τι δεν θέλετε και επιτρέψτε του να σας κάνει τις δικές του προτάσεις. Μην υποκύψετε, όμως, στην πίεση να δοκιμάσετε κάτι που δεν σας ακούγεται ταιριαστό ως προς το στιλ και τα γούστα σας.

Τα κριτήρια για το σωστό κούρεμα

Δείτε με ποια κριτήρια θα πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να επιλέγετε το κούρεμα που σας ταιριάζει:

Στόχος: Περισσότερες γωνίες στο πρόσωπο.

Δοκιμάστε: Φιλάρισμα με μήκος μέχρι τον σβέρκο και μαλλιά πιο κοντά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και πιο μακριά στο μπροστά. Το κοντό  και έντονο φιλάρισμα βοηθά στο να μειώνονται οι ατέλειες του προσώπου.

Στόχος: Έμφαση στα όμορφα χαρακτηριστικά.

Δοκιμάστε: Πολλαπλά μήκη με μύτες προς την περιοχή που θέλετε να τονίσετε. Για παράδειγμα, αν έχετε όμορφο χαμόγελο, ζητήστε ένα κούρεμα στο ύψος του πηγουνιού με μύτες προς τα χείλη σας.

Κουρέματα για ώριμες γυναίκεςΣτόχος: Να κρυφτούν οι ρυτίδες στο μέτωπο.

Δοκιμάστε: Αφέλειες που φτάνουν μέχρι τα φρύδια (όπως αυτές της Goldie Hawn – φωτό). Θα κρύψουν τις ρυτίδες και θα τονίσουν τα μάτια σας.

Στόχος: Να τονιστούν τα ζυγωματικά.

Δοκιμάστε: Όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, με έντονο φιλάρισμα. Στο styling που θα κάνετε μόνη σας προσπαθήστε να τονίσετε τον όγκο με ξάσιμο, χρησιμοποιώντας μία λεπτή χτένα.

Στόχος: Να κρυφτούν οι ρυτίδες στον λαιμό.

Δοκιμάστε: Μερικές αραιές, μακριές τούφες στο κάτω μέρος των μαλλιών, ακόμα κι αν το συνολικό κούρεμα είναι κοντό.

Στόχος: Να φωτίσει η θαμπή επιδερμίδα.

Δοκιμάστε: Ανοιχτόχρωμες ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο που προσθέτουν διάσταση στο χτένισμα και δίνουν λάμψη στο δέρμα.

Στο κομμωτήριο

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δεν είναι πολύ σίγουρες για την αλλαγή που θέλουν να κάνουν και διστάζουν να ζητήσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, οι παρακάτω φράσεις θα δώσουν στον κομμωτή σας να καταλάβει:

-Θα ήθελα μερικές συμβουλές σχετικά με το τι θα μου πήγαινε.

-Πριν τα κόψουμε, δείξε μου πώς θα είναι.

-Θέλω ένα κούρεμα που να μου ταιριάζει, ακόμα κι αν δεν της μόδας.

-Θα ήθελα όγκο, με φιλάρισμα, μακριές τούφες γύρω από το πρόσωπο και συνολικό μήκος έως τον αυχένα. (Το «χρειάζομαι κούρεμα» δεν είναι αρκετό).

Πηγή: Goodhousekeeping

v