Μετά από κάποια ηλικία, η γυναίκα σταματάει να παράγει ωάρια;

Μέχρι πότε θα παράγω ωάρια;

Είναι αλήθεια πως μετά από κάποια ηλικία, οι γυναίκες παύουν να έχουν ωάρια κάθε μήνα; Ανάλογα με την ηλικία, μπορεί να παράγουν ωάρια μήνα παρά μήνα, και πάει λέγοντας;

Είναι σίγουρο ότι μετά τα σαράντα οι ωορρηξίες δυσκολεύουν και μετά τα σαρανταπέντε σπανίζουν. Το πόσο συχνά θα έχει μία γυναίκα ωορρηξία εξαρτάται από τον οργανισμό της και τον βιολογικό της προγραμματισμό. Το σίγουρο είναι πως είναι πολύ πιο δύσκολο για μία γυναίκα που δεν έχει μείνει ποτέ έγκυος, να μείνει για πρώτη φορά μετά τα σαρανταπέντε -γιατί τότε αρχίζουν τα ωάρια και δεν «λειτουργούν» καλά. Δεν ισχύει το «μήνα παρά μήνα», ισχύει το «όποτε η φύση έχει κέφια», με λίγα λόγια.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v