Σαββατοκύριακο με το παιδί: 5 τέλειες προτάσεις διασκέδασης

Σαββατοκύριακο με το παιδί: 5 τέλειες προτάσεις διασκέδασης

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών! Τα πιτσιρίκια και εσείς -παραδεχτείτε το- περιμένετε πώς και πώς να έρθει για να ξεφύγουν από το διάβασμα και το άγχος του σχολείου και εσείς από τη δουλειά. Αν έχετε όρεξη και λίγα χρήματα να διαθέσετε, προτιμήστε κάποιες εναλλακτικές εξόδους ιδανικές για να περάσετε καλά οικογενειακώς. Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε τις πέντε καλύτερες προτάσεις για να περάσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας αυτό το διήμερο.

1. Ώρα για θέατρο... «Πιάνω το παπούτσι πάνω στο πιάνο»

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι για μικρούς και για μεγάλους και να είστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσει το ίδιο με τα παιδιά. Τι διαφορετικό έχει; Αρχικά, το πιάνο που βρίσκεται στη σκηνή μετατρέπεται σε ένα πατάρι στο οποίο εκτυλίσσεται η υπόθεση. Είναι η ιστορία της Σταχτοπούτας δοσμένη από την ομάδα Patari Project σε μία διαφορετική της εκδοχή, όπως δεν μας την έχουν ξαναδιηγηθεί. Η παράσταση πλαισιώνεται από την μοναδική μουσική του συνθέτη Sergei Prokofiev, και το χιούμορ περισσεύει!

Πού θα πάτε: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 109, Αθήνα .

Πότε παίζεται: κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00.

Τιμή: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ γι' ανέργους.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 210771333.

2. Περιηγηθείτε στο... «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2»

Αν έχετε όρεξη για σινεμά, δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι καλύτερο. Πρόκειται για μία «ιδιαίτερη» παιδική ταινία, αντάξια- ίσως και καλύτερη- της πρώτης. Η υπόθεση; Μοναδική! Ο Δράκουλας φοβάται ότι η εγγονή του δεν είναι... βαμπίρ! Γι' αυτό, θα κάνει τα πάντα για να την σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση και να ξυπνήσει από μέσα της τα βαμπιρικά της ένστικτα! Οι φωνές του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και του Κωνσταντίνου Τζούμα προσθέτουν πολλά στη μεταγλώτιση.

Δείτε πού παίζεται εδώ

3. Ο Καραγκιόζης επιστρέφει στην Άγκυρα

Ένας από τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών μας χρόνων, κάνει την εμφάνισή του στον πολυχώρο Άγκυρα. Ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών προσκαλούν αυτό το Σάββατο μικρούς και μεγάλους φίλους να πάρουν μέρος στην περιπέτεια του «Καραγκιόζη στο τρελοκομείο». Ευκαιρία ν' αναπολήσετε τα παιδικά σας χρόνια και να φωνάξετε μαζί με τα παιδιά « Ε ρε γλέντια...»!

Πού θα πάτε: Πολυχώρος Άγκυρα, Σόλωνος 6, Εξάρχεια.

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 12.00.

Τιμή: 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 2103837667.

4. Γλυκαθείτε  στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»

«Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» κάνει στάση στην Αθήνα από τις 7 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία που δεν έχετε ξαναζήσει! Περιηγηθείτε στο Μουσείο Σοκολάτας, όπου θα γνωρίσετε τα πάντα για την ιστορία της, επισκεφθείτε το Ναό των Αζτέκων, για να γνωρίσετε τον πολιτισμό τους και ζήστε την εμπειρία της Ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου με συνθήκες προσομοίωσης θα ζεσταίνεστε σαν να είστε όντως εκεί! Και σαν να μην έφτανε αυτό... στο τέλος βρίσκεστε μπροστά στον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας στην Ευρώπη με 1200 λίτρα λιωμένης σοκολάτας να κυλούν απ' αυτόν. Ακόμα δεν πειστήκατε;

Πού θα πάτε; Helexpo Μαρούσι, Κηφισίας 39.

Πότε: από 7 Νοεμβρίου 2015 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.

Τιμή: 7 ευρώ, 5 ευρώ για ανέργους και δωρεάν για παιδιά έως 3 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2106168456.

5. Φτιάξτε «Δρόμους από κόλλα» στο Παιδικό Μουσείο

Ο Νοέμβρης στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι αφιερωμένος στον «άνθρωπο πέρα από τα όριά του. Δημιουργία, τέχνη, διακόσμηση, το ά-χρηστο.». Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής, οργανώνονται και οι δραστηριότητες «Δρόμοι από κόλλα», που σκοπό έχουν ν' αναδείξουν το καλλιτεχνικό ταλέντο των μικρών μας φίλων. Εξάλλου, σε ποιο παιδί δεν αρέσει η ζωγραφική; Ευκαιρία για τους μικρούς καλλιτέχνες να μάθουν καινούριες τεχνικές ζωγραφικής με κόλλα για να περιγράψουν το... τυχαίο! Μέσα από μία ξεχωριστή δραστηριότητα, τα παιδιά έρχονται σ' επαφή με την καλλιτεχνική τους φύση και δημιουργούν τα δικά τους, μοναδικά έργα, έχοντας ως πρότυπο την αφηρημένη τέχνη.

Πού θα πάτε: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα.

Πότε: Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 10.00.

Τιμή: 7 ευρώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103312995.

 

 

 

v