6 καφετέριες με παιδότοπο: Εκεί που ο καφές δεν σημαίνει κυνηγητό!

6 καφετέριες με παιδότοπο: Εκεί που ο καφές δεν σημαίνει κυνηγητό!

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε έναν παγωμένο καφέ και να χαλαρώσετε, παίρνοντας μαζί και τα παιδιά; Βρήκα 5 αγαπημένα μαμαδο-στέκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον απογευματινό καφέ σας, χωρίς να ανησυχείτε ότι τα παιδιά θα σας τρελάνουν ή θα τρελαθούν!

Ya Cafe στο Γουδί

(Λ. Κανελλοπούλου 4, Γουδί, τηλ. 210 7711480)

Για δροσερό καφεδάκι στη λιακάδα -υπό την σκιά των δέντρων, ωστόσο- προτείνουμε να επισκεφθείτε το Άλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδί. Εκεί, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον, θα συναντήσετε και το «Ya Cafe», έναν όμορφο χώρο, ιδανικό για παιχνίδι είτε ελεύθερο είτε στην παιδική χαρά! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Balux Café The House Project στη Γλυφάδα

(Λ. Ποσειδώνος, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ. 210 8983577)

Ονειρεύεστε καφέ δίπλα στην θάλασσα; Το «Balux Café The House Project» προσφέρει το ιδανικό σκηνικό, αφού όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, αλλά θα σας δώσει την δυνατότητα να απολαύσετε καφέ με θέα, ενώ τα παιδιά θα απασχολούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο! Αν, μάλιστα, έχετε και όρεξη για βουτιές, η παραλία ακριβώς μπροστά από το καφέ θα σας αποζημιώσει. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Pier One στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η υπέροχη Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί ένα ακόμα αγαπημένο στέκι για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν βόλτα, καφέ και φαγητό δίπλα στην θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων δεν διστάζουν να βρεθούν εκεί και με τα ποδήλατα! Εκεί μπορείτε είτε να καθίσετε για καφέ στα τραπεζάκια μπροστά από τον υπαίθριο παιδότοπο Volta, για να ευχαριστηθούν και τα παιδιά παιχνίδι, είτε στο Pier One, το κομψό καφέ-εστιατόριο πίσω από τα Fridays, γύρω από το οποίο τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα και με ασφάλεια. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Εγκαταστάσεις Αγίου Κοσμά – Puma Sports World

Παραμένουμε παραλιακά και κατευθυνόμαστε προς Ελληνικό και, συγκεκριμένα, προς τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, όπου στεγάζεται και το Puma Sports World. Εκεί, πέρα από τα μίνι ποδοσφαιράκια και το χαριτωμένο υπαίθριο θεατράκι, θα βρείτε και παιδική χαρά δίπλα ακριβώς από την οποία απλώνονται τραπεζάκια για καφέ. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιούνται και παιδικά πάρτι. Η τοποθεσία αυτή προσφέρεται για εσάς που αποφεύγετε την πολυκοσμία και προτιμάτε τα πιο «εξοχικά» σκηνικά. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Καφέ στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Από τότε που η πλατεία της Νέας Σμύρνης πεζοδρομήθηκε, αποτελεί από μόνη της έναν τεράστιο υπαίθριο παιδότοπο. Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ αμέτρητα πιτσιρίκια συνωστίζονται εκεί, είτε για να απολαύσουν παιχνίδι με μπάλες και ποδήλατα στην άπλα της, είτε για να βρεθούν στον μικρό (και ομολογουμένως ανεπαρκή) παιδότοπο. Ωστόσο, γονείς και παππούδες μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν καφέ ή φαγητό στα αμέτρητα στέκια της! Δημοφιλέστερα για οικογένειες είναι είτε το Flocafe, στην 25ης Μαρτίου, είτε το Cake, στην 2ας Μαΐου.

Ζάππειο, Εθνικός Κήπος και... Αίγλη για καφέ!

Πρόκειται για το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε την βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να νοιώθετε ότι βρίσκεστε σε αυτήν! Ο λόγος για το Ζάππειο Μέγαρο και, φυσικά, για τον Εθνικό Κήπο. Στην παιδική χαρά, αρκετά κοντά στην Αίγλη, υπάρχουν κούνιες για τα παιδιά με άφθονη δροσιά, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται η δημοφιλής Αίγλη για χαλαρό καφεδάκι και λαχταριστά γλυκά. Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί έτσι κι αλλιώς σταθερή αξία για ελεύθερο παιχνίδι και γνωριμία με τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί, ενώ μέσα στον Κήπο βρίσκεται και η παιδική βιβλιοθήκη όπου συχνά-πυκνά διοργανώνονται θεματικά events για πιτσιρίκια. Εξάλλου, διαθέτει και ο Κήπος το Καφενεδάκι του –αρκεί να το πετύχετε ανοιχτό! Μάθετε περισσότερα εδώ.

v