Μυστικά ομορφιάς από αληθινές γυναίκες

Μυστικά ομορφιάς από αληθινές γυναίκες

Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, πάντως η κάθε μία από εμάς έχει τα δικά της μυστικά ομορφιάς, τις δικές της μικρές ιεροτελεστίες για τη φροντίδα της επιδερμίδας, του σώματος και των μαλλιών. 7 φίλες του Mama365 αποκαλύπτουν τις μεθόδους, τα καλλυντικά και τις «εναλλακτικές» θεραπείες που χρησιμοποιούν για να δείχνουν όμορφες και λαμπερές.

Γκέλη, 29

Κοιμάμαι όσο περισσότερες ώρες μπορώ, πήγαινα γυμναστήριο σχεδόν καθημερινά (τουλάχιστον, μέχρι πριν μείνω έγκυος), ακολουθώ όσο γίνεται πιο υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, πίνω πολύ νερό. Για την επιδερμίδα μου, φροντίζω πάντα να ξεβάφομαι όταν επιστρέφω στο σπίτι και να βάζω ενυδατικές κρέμες στο σώμα και το πρόσωπο μετά το ντους.

Για τα μαλλιά, έχω ανακαλύψει ένα πολύ παλιό μαγαζί με είδη κομμωτικής στην Ομόνοια (τον Δαφνή), το οποίο φέρνει κάτι φοβερές μάσκες με δαφνέλαιο και αμυγδαλέλαιο. Όταν το θυμάμαι, βάζω αυτές τις μάσκες που ενυδατώνουν πολύ καλά την τρίχα.

Ελεωνόρα, 33

Κάνω μάσκα προσώπου, από γνωστή εταιρία καλλυντικών που βρίσκω στο φαρμακείο. Συνήθως, επιλέγω μάσκα με άργιλο για καθαρισμό ή κάποια με ενυδατικά στοιχεία. Επίσης, το βράδυ πριν κοιμηθώ, βάζω ένα serum που ενυδατώνει το πρόσωπο και τα μάτια. Στο ντους, κάνω συχνά scrub για απολέπιση της επιδερμίδας.

Για τα μαλλιά, μία φορά στο τόσο, βάζω λίγο ελαιόλαδο στις ρίζες και τυλίγω το κεφάλι μου με μία πετσέτα. Μετά λούζομαι καλά, για να φύγει η «λαδίλα». Αυτό βοηθά πολύ στη δημιουργία νέων φυτρών.

Τέλος, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που φοράμε συνέχεια σαγιονάρες, προσπαθώ συχνά να «ξύνω» τις φτέρνες με μία ράσπα και να βάζω λίγο baby oil για ενυδάτωση.

Ολίνα, 30

Αυτό που κάνω σίγουρα κάθε μέρα είναι να βάζω ενυδατική κρέμα προσώπου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, βάζω πάντα αντηλιακό πριν βγω από το σπίτι. Επίσης, μετά το μπάνιο βάζω μία ενυδατική κρέμα σώματος. Τέλος, κάθε δύο-τρεις μήνες επισκέπτομαι ένα συγκεκριμένο ινστιτούτο αισθητικής για καθαρισμό προσώπου.

Σοφία, 31

Πέρα από το απαραίτητο ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, και την ακόμα πιο απαραίτητη ενυδατική κρέμα αμέσως μετά, τα δικά μου μυστικό αφορούν το μακιγιάζ (λόγω δουλειάς αναγκάζομαι να βάφομαι έντονα καθημερινά): Πρώτον, τώρα το καλοκαίρι, αντί για make-up και ενυδατική, επιλέγω ως βάση στο μακιγιάζ μου μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα. Δεύτερον, αφού ολοκληρώσω το μακιγιάζ, ψεκάζω το πρόσωπό μου με ένα «σταθεροποιητικό» σπρέι, το οποίο ανακάλυψα σε γνωστή βρετανική αλυσίδα καλλυντικών. Πραγματικά, με το σπρέι αυτό, το μακιγιάζ «στέκεται» για πολύ περισσότερες ώρες, παρά τη ζέστη ή τη λιπαρότητα της επιδερμίδας.

Μίνα, 30

Καθημερινά χρησιμοποιώ γάντι μασάζ -όχι πολύ σκληρό- στο μπάνιο για το πρόσωπο και το σώμα. Πολύ συχνά χρησιμοποιώ λαδάκι ενυδάτωσης για το σώμα, αλλά και λάδι ελιάς στο πρόσωπο και στα μάτια, το οποίο δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα, ειδικά αν βρέξω αμέσως το πρόσωπο με λίγο νερό.  Όταν θέλω να κάνω βαθύ καθαρισμό προσώπου, χρησιμοποιώ λάδι ελιάς με μαύρη ζάχαρη. Τα κάνω ένα μίγμα, κάνω ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και ξεπλένω με λίγο νερό.

Στα μαλλιά, επίσης βάζω λάδι ελιάς, ειδικά στις άκρες μια φορά την εβδομάδα και το αφήνω περίπου μισή ώρα, μέχρι να λουστώ.

Έφη, 36

Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτε! Ωστόσο, βάζω καθημερινά αντηλιακό προσώπου στη λευκή επιδερμίδα μου και επειδή δεν έχω χρόνο για κομμωτήριο, καθημερινά μετά το λούσιμο βάζω ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών μου. Είναι εντυπωσιακά θρεπτικό, τα κάνει πιο υγιή, η τρίχα θρέφει και αντέχουν στις κακουχίες μέχρι την επόμενη (αναγκαστική) επίσκεψη στο κομμωτήριο!

Αφροδίτη, 35

Είμαι λάτρις των φυσικών καλλυντικών και κυρίως αυτών που μπορώ να φτιάξω μόνη μου στο σπίτι. Έτσι, πολύ συχνά ανακαλύπτω συνταγές για μάσκες ομορφιάς, μία εκ των οποίων είναι η εξής: Παίρνω ¼ από ένα ώριμο αβοκάντο και το λιώνω, μία κουταλιά του γλυκού μέλι, δύο κουταλιές του γλυκού γιαούρτι σακούλας, τα αναμειγνύω καλά και προσθέτω δύο σταγόνες άρωμα γιασεμιού. Αφήνω το μίγμα για 5 λεπτά να «δέσει» και έπειτα το απλώνω καλά στο πρόσωπό μου και στον λαιμό. Αφήνω τη μάσκα για 10 λεπτά και έπειτα την ξεβγάζω με δροσερό νερό. Η αίσθηση ενυδάτωσης που αφήνει είναι απίστευτη!

v