Το πλύσιμο των πιάτων καταπολεμά το άγχος!

Το πλύσιμο των πιάτων καταπολεμά το άγχος!

Αν έχετε πρόβλημα άγχους, η λύση είναι πολύ απλή: ξεκινήστε να πλένετε τα πιάτα καθημερινά, ακόμα και αν βαριέστε θανάσιμα! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αυτή η -για τους περισσότερους- ανιαρή δουλειά του νοικοκυριού θα σας βοηθήσει να μειώσετε αισθητά το άγχος και να αυξήσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πενήντα ένας φοιτητές του Πανεπιστημίου, από τους οποίους ζητήθηκε να διαβάσουν ένα κείμενο που τους «συμβούλευε» πώς πρέπει να πλύνουν τα πιάτα, παραμένοντας συγκεντρωμένοι στη συγκεκριμένη δουλειά και χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή άσχετες σκέψεις! Στη συνέχεια, στρώθηκαν στην δουλειά! Όσοι εφάρμοσαν αυτή την τακτική, παρατηρήθηκε ότι η αυτοσυγκέντρωσή τους αυξήθηκε κατά 25% και η νευρικότητά τους μειώθηκε κατά 27%. Αντίθετα, όσοι δεν ακολούθησαν το παράδειγμά τους και ήθελαν να τελειώνουν πιο γρήγορα, δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο.

Σύμφωνα με τον Adam Hanley, που συμμετείχε στην έρευνα «Μία καθημερινή δραστηριότητα που γίνεται με ηρεμία και ευσυνειδησία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αυτοσυγκέντρωσή μας». Παρά το μικρό μέγεθος της έρευνας, οι μελετητές υποστηρίζουν ότι ακόμα και κάποιες απλές, καθημερινές δραστηριότητες που δεν περιμέναμε μπορεί να μας βοηθήσουν ν' αποβάλλουμε το άγχος.

Επομένως, τώρα έχετε μια καλή δικαιολογία να ζητάτε από τον άντρα και τα παιδιά σας να σας βοηθούν στο πλύσιμο των πιάτων. Εξάλλου, το λένε και οι ειδικοί!

Πηγή: time.com

v