10 λόγοι που δεν θα κάνουμε σεξ απόψε

10 λόγοι που δεν θα κάνουμε σεξ απόψε

Πώς να το πούμε κομψά; Δεν είναι κάθε μέρα τ' Άι Γιαννιού. Άλλες ημέρες υπάρχει κέφι, όρεξη και πάθος που τρέχει απ' τα μπατζάκια μας, κι άλλες, ας πούμε ότι όχι. Άλλοτε, όταν η νύχτα ρίχνει το πέπλο της στην πόλη και το σπίτι μας κι όλοι πηγαίνουν στο κρεβάτι τους, κάποιοι του δίνουν και καταλαβαίνει, κι άλλοτε ένας και μόνο ήχος προβλέπεται να αντηχήσει στην κρεβατοκάμαρά μας: αυτός του ροχαλητού. Άντε και του μασουλήματος κάποιου νυχτερινού σνακ. Γιατί όμως κάποιες μέρες η απάντηση στα πονηρά χαδάκια είναι «ούτε που να το σκέφτεσαι!»;

Γιατί ξυπνήσαμε από το άγριο χάραμα (πάλι). Το «αργά» και το «νωρίς» είναι έννοιες σχετικές. Αν, λοιπόν, έχεις ανοίξει τα μάτια σου στις 6.30, γιατί πρέπει να μαγειρέψεις κάτι υποτυπώδες πριν πας στη δουλειά ή γιατί πόναγε το αυτί του μικρού και έκλαιγε ή γιατί κάποιο μικροσκοπικό μέλος της οικογένειας αποφάσισε ότι χόρτασε ύπνο ή γιατί, απλώς, τότε ξυπνάς κάθε μέρα, όταν η όρεξη για ερωτικά παιχνίδια σου χτυπάει την πόρτα στις 23.00, εσύ της την κλείνεις στη μούρη. 

Γιατί το ξυπνητήρι θα χτυπήσει σε 5 ώρες. Αντίστοιχα, ό,τι ώρα κι αν έχεις ξυπνήσει, το διαβολικό ξυπνητήρι σου ρίχνει άγριες κι αποθαρρυντικές ματιές αν η ώρα είναι περασμένη. Όταν λοιπόν ξέρεις ότι σε τέσσερις, πέντε, έξι ώρες πρέπει να είσαι όρθια και γεμάτη όρεξη για ζωή, τότε το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Γιατί «χτες που ήθελα εγώ, εσύ ροχάλιζες σαν το βόδι». Δεν είναι καθόλου καλό να είμαστε εκδικητικοί. Όμως είμαστε. Κι έτσι, αν το αμέσως προηγούμενο βράδυ έχουμε βρεθεί να κάνουμε αγκαλίτσες, χαδάκια και αγάπες χωρίς ανταπόκριση, τότε σήμερα είναι η μέρα της πληρωμής. 

Γιατί προτιμάμε να διαβάσουμε το βιβλίο μας/ να δούμε τηλεόραση/ να χαζέψουμε στο facebook. Τα έφερε έτσι η ζωή και η συγκεκριμένη μέρα και -συγχωρέστε μας, αλλά- προτιμάμε να κάνουμε παρέα με το βιβλιαράκι ή το smart phone μας. Το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι αναφαίρετο!

Γιατί το φαγητό μας έπεσε βαρύ. Και το εννοούμε! Δεν μπορεί να μην έχει συμβεί και σε εσάς: το βραδάκι σκέφτεσαι το άλλο σου μισό και σου τρέχουν ελαφρά τα σάλια γιατί το ορέγεσαι. Το βράδυ τρως δυο πιάτα μακαρόνια με κιμά και στο καπάκι ένα κομμάτι σοκολατόπιτα που σας περίσσεψε από χτες, γιατί το αντικείμενο του πόθου το λένε Νίκο. Μέχρι να πέσει η μαύρη νύχτα και να γίνει η σχετική σεξουαλική «επίθεση», το μόνο που θες είναι να κάτσεις ανάσκελα με χέρια και πόδια σε σχήμα αστερία και να χωνέψεις μέχρι το καλοκαίρι.

Γιατί έχουμε περίοδο. Υπάρχουν ζευγάρια των οποίων η σεξουαλική ζωή δεν επηρεάζεται από την έμμηνο ρύση. Υπάρχουν γυναίκες που ακόμη κι αν έχουν περίοδο είναι διαθέσιμες ερωτικά με όποιο άλλο μέσο διαθέτουν. Υπάρχουν όμως και γυναίκες ή περιπτώσεις που νιώθεις σαν αγελάδα, η κοιλιά σου πονάει και το μόνο που θες είναι να καταπιείς δυο αναλγητικά, να κατασπαράξεις μια σοκαλατίτσα και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Γιατί όλη μέρα δεν μας έχετε δώσει σημασία και τώρα ξαφνικά μας αγαπάτε! Πέρασες ολόκληρη τη μέρα χαζεύοντας το κινητό σου/ βλέποντας μπάλα/ αδιαφορώντας παντελώς για την ύπαρξη της καλής σου; Δεν έδωσες ούτε ένα μικρό φιλάκι, δεν ρώτησες ούτε μισή φορά πώς είναι η μέρα της και τώρα που σου 'ρθε η όρεξη θες να στηθεί ένα μίνι πάρτι; Μπα. Δεν θα στηθεί. 

Γιατί «έχω να ξυριστώ από πρόπερσι» (περίπου). Καμιά φορά, η ψυχή κι ο νους είναι πρόθυμοι, το σώμα όμως... απροετοίμαστο. Κατά κανόνα, τέτοιου τύπου αναστολές ξεπερνιούνται όταν μοιράζεσαι μια ζωή με κάποιον. Τα αξύριστα πόδια ή τα λαδωμένα σου μαλλιά όμως λειτουργούν αντί-ερωτικά. Κι αύριο μέρα είναι.

Γιατί... νεύρα, πολλά νεύρα! Άφησε όλα του τα άπλυτα ρούχα στο πάτωμα και όχι στο καλάθι των απλύτων που είναι ακριβώς δίπλα/ έφαγε το τελευταίο γλυκό, απ΄το οποίο δεν είχατε προλάβει να φάτε ούτε ψιχουλάκι/ κοίταξε την κοπέλα στο ταμείο του super market σαν να μην έχει ξαναδεί ποτέ θηλυκό (και σαν να μην ήσαστε μπροστά)/ δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στην ιστορία που του είπε το παιδί απ' τον παιδικό σταθμό και, εν πάση περιπτώσει, έκανε κάτι εξαιρετικά εκνευριστικό, που θα του στερήσει το σεξ για σήμερα. Όχι επειδή είστε γυναίκα-τιμωρός, επειδή σας «ξενέρωσε».

Γιατί καμιά φορά οι αγκαλίτσες είναι πιο ωραίες! Τίποτα δεν πήγε στραβά, η ώρα δεν είναι περασμένη, ο ύπνος που έχετε μπροστά σας φτάνει και περισσεύει. Ωστόσο, καμιά φορά, οι αγκαλιές, τα χάδια και τα μικρά φιλιά είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να τελειώσει ευχάριστα μια κουραστική μέρα. Το είπαμε και προηγουμένως: δεν χανόμαστε, κι αύριο μέρα είναι.

v