6 παιδικά εργαστήρια για διασκέδαση και δημιουργία

6 παιδικά εργαστήρια για διασκέδαση και δημιουργία

Ποιος είπε ότι τα μουσεία είναι βαρετοί χώροι όπου μας πηγαίνει το σχολείο κι ένας μεγάλος αναλύει από μακριά τα εκθέματα χωρίς να καταλαβαίνουμε τίποτα; Όχι, τα μουσεία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, και πλέον με πλήθος παιδικών εργαστηρίων που διοργανώνουν τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας, όσο και τα Σαββατοκύριακα, πετυχαίνουν να φέρνουν κοντά τους τα παιδιά, εμπνέοντάς τους την αγάπη για την τέχνη και αναπτύσσοντας πλήθος δεξιοτήτων τους. Γιατί πάνω απ’όλα, τα παιδία παίζει, μην το ξεχνάμε αυτό! Τα μουσεία σίγουρα δεν το ξεχνούν, γι’αυτό κι εμείς επιλέξαμε 6 δημιουργικά εργαστήρια για το παιδί σας, για μια βουτιά…στην τέχνη!

«Ένα δώρο για... τον εαυτό μου!»

Ένα εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων δώρων, που στόχο έχει να τονώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Προσφέροντας ένα δώρο στον εαυτό τους, τα παιδιά αποκτούν την εμπιστοσύνη να μπορούν να δωρίζουν πράγματα και στους γύρω τους.

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας προωθεί μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι και το παραμύθι, την αυτογνωσία του παιδιού και τη συναισθηματική του ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ηλικίες: παιδιά 6-12 ετών , αλλά και ενήλικες

Πότε: Κυριακή 6 και 20 Δεκεμβρίου, Κυριακή 10 και 24 Ιανουαρίου στις 13.00-14.00

Είσοδος: 8 ευρώ/άτομο (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού από την «Ουτοπία»

 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ουτοπία, προωθεί τη δημιουργικότητα μέσω μιας ποικιλίας μεθόδων όπως η μουσική, η κατασκευή και ο λόγος. Εμείς επιλέξαμε αυτό το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, που έχει ως στόχο με τη συνδρομή ενός εμψυχωτή, τα παιδιά να μάθουν να εκφράζονται ελεύθερα αποδεσμεύοντας τη φαντασία τους, να επικοινωνούν, να λειτουργούν σαν ομάδα, και σταδιακά να μπαίνουν μέσα από το παιχνίδι, σε ρόλους. Τα εργαστήρια οργανώνονται σε μηνιαία βάση τα Σαββατοκύριακα. Πληροφορίες για την «Ουτοπία» μπορείτε να βρείτε εδώ, αλλά και στη σελίδα τους στο facebook.

Ηλικίες και ημέρες: για παιδιά 5-6 ετών κάθε Παρασκευή 18.00-19.10 και 19.15-20.30, ενώ για παιδιά 6 ετών και άνω, κάθε Σάββατο 18.00-19.30

Συμμετοχή: 25 ευρώ το μήνα

Διεύθυνση: Αμπατιέλου 2Α και Ηλία Ζερβού, Πατήσια, τηλ. επικοινωνίας: 210 2011719

Ένα μεσημέρι στο «Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Το φαντασμογορικό αυτό θεματικό πάρκο υποδέχεται στο Μαρούσι από τις 7 Νοεμβρίου έως και τις 21 Φεβρουαρίου μικρούς και μεγάλους για μία εκπαιδευτική, αλλά και...λιχούδικη βουτιά στον κόσμο της σοκολάτας. Το «ταξίδι» ξεκινά από την ιστορία του κακόδεντρου, περνά από τον ναό των Αζτέκων, όπου εξηγείται πώς ήρθε ο καρπός στην Ευρώπη και στη συνέχεια από τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν μία νέα περιοχή του πλανήτη με τη βοήθεια υποβλητικής μουσικής. Στο χημείο μαθαίνουμε διασκεδάζοντας το πώς παράγεται το αγαπημένο μας γλύκισμα, αλλά και επιμορφωνόμαστε για το τι να προσέχουμε στην ημερομηνία λήξης της σοκολάτας και πώς να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή. Λαβύρινθος, καταρράκτης σοκολάτας, εργαστήρι παρασκευής μπισκότου και ζωγραφική αλλά και εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη στοματική υγιεινή, συνθέτουν το παζλ μίας γευστικής και παράλληλα επιμορφωτικής βόλτας με την οικογένεια. Και βέβαια μην ξεχνάμε τα κεράσματα σοκολάτας που περιλαμβάνονται στην τιμή εισόδου! Περισσότερες πληροφορίες για το εργοστάσιο σοκολάτας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ηλικίες: παιδιά... όλων των ηλικιών

Πότε: το πάρκο λειτουργεί από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου, καθημερινά 9.00-19.00, Σάββατο 11.00-21.00 και Κυριακή 11.00-19.00

Είσοδος: 7 ευρώ/άτομο, Οικογενειακό εισιτήριο (3 και 4 άτομα)/ 20 ευρώ, Παιδιά έως 3 ετών δωρεάν, Άνεργοι/ 5 ευρώ (για γονέα και παιδιά ισχύει μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας), Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων με άνεργο γονέα/ 15 ευρώ τις Τρίτες και Πέμπτες.

Διεύθυνση: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Maroussi, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι

«Ένα δώρο για τον Άι Βασίλη»

Τα παιδιά επιστρέφουν την αγάπη τους στον Άι Βασίλη που τόσα χρόνια τα συντροφεύει στην καλύτερη γιορτή του χρόνου, κάνοντάς του ένα δώρο! Και όπως κάνει και ο ίδιος, το δώρο αυτό θα το φτιάξουν μόνα τους: τα παιδιά ανακαλύπτουν την κίνηση των αντικειμένων μέσα στο νερό και τις ιδιότητες της γλυκερίνης και φτιάχνουν μία λαμπερή χιονοθύελλα για το απόλυτο κλίμα των Χριστουγέννων! Κεντρική στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, είναι η πεποίθηση ότι η μάθηση υποστηρίζεται από τα αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι, ώστε τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ηλικίες: παιδιά 3-6 ετών

Πότε: Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με ώρες διεξαγωγής 11.00-11.45, 12.00-12.45, 13.00-13.45

Είσοδος: 7 ευρώ για ένα παιδί, 6 ευρώ για δύο παιδιά, 5 ευρώ για τρία παιδιά και άνω (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,5 ευρώ)

Διεύθυνση: Κυδαθηναίων 14, Πλάκα

«Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου»

Το εργαστήρι αυτό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχει ως στόχο να τα εξοικειώσει με τον θαυμαστό κόσμο της δημιουργίας, μέσα από «έργα» που ετοιμάζουν και με τη συμμετοχή των γονιών τους. Τα δύο επόμενα εργαστήρια έχουν θέμα Χριστουγεννιάτικο, και μετά από σχετική αφήγηση τα παιδιά θα φτιάξουν με τους γονείς τους τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους! Περισσότερες πληροφορίες για το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ηλικίες: παιδιά 2-3,5 ετών (είσοδος ανά γονιό και παιδί)

Πότε: Κυριακές 6 και 13 Δεκεμβρίου, στις 11.30-13.00 (λόγω περιορισμένων θέσεων, συστήνονται οι κρατήσεις από τη

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου αντίστοιχα στο τηλέφωνο 210 7294220)

Είσοδος: 15 ευρώ για γονιό και παιδί

Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Μουσικά εργαστήρια για παιδιά και βρέφη

Μέσα από το παιχνίδι ως μέσο εκμάθησης και την ενεργή συμμετοχή, το πρόγραμμα music4kids – που έχει στηριχτεί και σε έρευνες πάνω στην αναπτυξιακή και εξελικτική ψυχολογία - στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά τη μουσική και να την αγαπήσουν. Διοργανώνεται από το δίκτυο του Lab I Music Education που εξειδικεύεται στην εκμάθηση σύγχρονων μουσικών οργάνων και έχει σχολές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο θα βρείτε εδώ. Το music4kids αξιοποιεί μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια αντανακλαστικών και χορό, και εξοικειώνει τα παιδιά με την αίσθηση του ρυθμού και την ιδιαιτερότητα του κάθε μουσικού οργάνου.

Ηλικίες: τα εργαστήρια οργανώνονται για juniors (18-36 μηνών), preschoolers (3-6 ετών), και παιδιά 6-7 ετών

Πότε: τα εργαστήρια γίνονται πρωινά του Σαββάτου και κάποιες ελάχιστες φορές, καθημερινές μέρες

Συμμετοχή: 39 ευρώ τον μήνα, με έναν κύκλο ενοτήτων που διαρκεί 3 μήνες. Το πρώτο εργαστήρι παρακολουθείται δωρεάν

Διεύθυνση: πατήστε εδώ για να βρείτε την κοντινότερη σχολή του δικτύου Lab I Music Education

 

 

 

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v