16 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

16 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου έχει αρχίσει και όλοι προετοιμάζονται για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Σαν καλή οικοδέσποινα, έχετε τα πάντα έτοιμα, έχετε ψωνίσει τα απαραίτητα, έχετε καθαρίσει σχολαστικά το σπίτι, έχετε οργανώσει το μενού και είστε έτοιμη να μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε τα πρωτοχρονιάτικα εδέσματα. Μήπως, όμως, κάτι λείπει; Δεν θα θέλατε να δώσετε ένα πιο λαμπερό και εορταστικό τόνο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Δείτε κάποιες εύκολες ιδέες διακόσμησης της τελευταίας στιγμής που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

1. Λαμπερές χαρτοπετσέτες

Ακόμα και οι χαρτοπετσέτες ή οι πετσέτες φαγητού μπορούν να αποκτήσουν εορταστική εμφάνιση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι σύρμα πίπας, που θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας. Απλώς, τυλίξτε το γύρω τους και δώστε του ό,τι σχήμα θέλετε!

2. Φωτογραφίες που... αιωρούνται!

Ξεχάστε τις κορνίζες για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Στην θέση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε... μπαλόνια! Δέστε τα με ένα σπάγκο και στην άκρη του πιάστε τα με ένα μανταλάκι-συνδετήρα που θα συγκρατεί τις φωτογραφίες σας. Για να εκπλήξετε ακόμα περισσότερο τους καλεσμένους σας, μπορείτε να τοποθετήσετε και δικές τους φωτογραφίες από την χρόνια που πέρασε.

3. Φωταγωγημένα μπουκάλια

Πριν ανακυκλώσετε τα γυάλινα μπουκάλια από κρασί που έχετε μαζέψει, εκμεταλλευτείτε τα. Προμηθευτείτε με φωτάκια που ανάβουν με μπαταρίες, πατήστε το ON και βάλτε τα μέσα στο μπουκάλια. Έπειτα, τοποθετήστε τα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όταν έρθει η ώρα να μετρήσετε αντίστροφα από το 10, σβήστε τα φώτα! Η φωταγώγηση απ' τα μπουκάλια θα κάνει πιο ξεχωριστά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

4. Γιρλάντα από... μακαρόνια!

Ξεμείνατε από γιρλάντες; Μην σας προβληματίζει! Για την αυτοσχέδια αλλά εξίσου εντυπωσιακή εκδοχή τους, αρκεί να έχετε μακαρόνια- φιογκάκια και σπάγκο. Δένετε το καθένα απ' αυτά με το σπάγκο και έπειτα τα ενώνετε όλα μαζί. Αν σας έχει μείνει χρυσόσκονη απ' τις χειροτεχνίες του παιδιού, προσπαθήστε να την... κλέψετε για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Μόλις τελειώσετε απλώστε τις ξεχωριστές γιρλάντες σε διάφορα σημεία του τραπεζιού.

5. Ποτήρια με λάμψη

Τα ποτήρια δεν γίνεται να γλυτώσουν από την εορταστική ατμόσφαιρα. Περάστε από το στόμιό τους ένα λεμόνι και έπειτα βουτήξτε τα σε μαύρη ζάχαρη. Το καφέ της χρώμα θα τα κάνει πιο χαρούμενα και... σικάτα! Προσθέτοντας και ένα λεπτεπίλεπτο φιόγκο, τα ποτήρια θα κερδίσουν ακόμα περισσότερο στυλ.

Εναλλακτικά, περάστε τα με γκλίτερ σε stick σε διάφορους χρωματισμούς. Μπορείτε, μάλιστα, να ζητήσετε τη βοήθεια των παιδιών- δεν πρόκειται να σας αρνηθούν!

6. Μπουκάλια-κηροπήγια για επιβλητική ατμόσφαιρα

Άλλη μία πρωτότυπη χρήση των γυάλινων μπουκαλιών που πλέον δεν χρειάζεστε. Περάστε μέσα απ' το στόμιό τους ένα κερί και ανάψτε το. Έπειτα, τοποθετήστε τα σε μία ευθεία στο κέντρο του τραπεζιού και αμέσως η ατμόσφαιρα θα γίνει πιο μεγαλοπρεπής!

7. Κουκουνάρια-ταμπελάκια

Τα κουκουνάρια είναι συνδεδεμένα με τον χειμώνα! Γι' αυτό, μη διστάσετε να τα βάλετε και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Σ' ένα χαρτάκι γράψτε το όνομα του κάθε καλεσμένου και στερεώστε το πάνω του. Μία πρωτότυπη ιδέα που θ' αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. 

Οι... καλλιτέχνες μπορείτε να τα βάψετε με χρωματιστά σπρέι και να τα στολίσετε σε μία πιατέλα. 

8. Τούρτα- ρολόι

Διακοσμήστε πρωτοχρονιάτικα ακόμα και τα γλυκά! Για να ταιριάζει η τούρτα με το ρεβεγιόν, ζωγραφίστε πάνω της τους αριθμούς και τους δείκτες του ρολογιού με το αντίθετο χρώμα σοκολάτας από αυτό που καλύπτεται.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με μικρά cupcakes.

9. Κάντε τα πιάτα... δώρα

Μία εξαιρετικά οικονομική αλλά και εντυπωσιακή λύση για να διακοσμήσετε γιορτινά τα πιάτα. Το μόνο που θα κάνετε είναι να τα τυλίξετε με ένα φαρδύ, χρυσό φιόγκο, βάζοντας από κάτω τα μαχαιροπήρουνα και την χαρτοπετσέτα. Όσο απλό και αν είναι, άλλο τόσο θα κλέψει τις εντυπώσεις.

10. Τραπεζομάντηλο με λαμπάκια

Αν θέλετε να κάνετε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πιο εντυπωσιακό, δεν έχετε παρά να βάλετε χρισουγεννιάτικα λαμπάκια κάτω από το τραπεζομάντηλο. Απλώς κολλήστε τα με σελοτέιπ ή λεπτή ταινία και αφήστε τα να «πέφτουν» κάτω απ' το τραπέζι. Από πάνω βάλτε κανονικά το τραπεζομάντηλο. Τα φώτα θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό εφέ που θ' απολαμβάνετε ενώ τρώτε τα πρωτοχρονιάτικα εδέσματα!

11. Διακοσμητικά ποτήρια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψηλά, κολωνάτα ποτήρια σας... διαφορετικά! Βάλτε μικρές μπάλες ή στολίδια στο τραπέζι, καλύψτε τα με τα ποτήρια ανάποδα και στη βάση τους τοποθετήστε ρεσό. Έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με το τίποτα και χωρίς ξοδέψετε καθόλου χρήματα!

12. Μπάλες με φωτάκια

Στη μέση του τραπεζιού απλώστε μία ή περισσότερες σειρές από φωτάκια και σε διάφορα σημεία τους δέστε χρυσές ή κόκκινες μπάλες. Τα λαμπάκια θα κάνουν τις μπάλες να λάμψουν και το αποτέλεσμα θα είναι, αν μη τι άλλο, εκθαμβωτικό.

13. Μπάλες... παντού!

Τι πιο εύκολο από το να στολίσετε μπάλες σε μία πιατέλα ή φρουτιέρα και στα καλά σας κηροπήγια; Τοποθετήστε τις σε διάφορα σημεία του τραπεζιού για παραπάνω στυλ. Απλώς, επικεντρωθείτε στις μονοχρωμίες για πιο σικάτη διακόσμηση.

14. Πιατέλα-κορνίζα

Βάλτε σε μία πιατέλα λίγα χριστουγεννιάτικα στολίδια και «καρφιτσώστε» φωτογραφίες της οικογένειάς σας από την χρονιά που πέρασε. Τοποθετήστε τη στη μέση του τραπεζιού για να μπορείτε να τις θαυμάζετε ενώ τρώτε.

15. Κεριά με... άρωμα κανέλας

Αν έχετε απλά άσπρα κεριά, μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε εντυπωσιακά στολίδια με λίγα στικ κανέλας. Δέστε τα γύρω τους με ένα σπάγκο και τελειώσατε!

16. Πετσέτα φαγητού- δέντρο

Το μόνο που χρειάζεστε είναι πράσινες πετσέτες φαγητού και... μαεστρία στο δίπλωμα. Θα δείτε ότι οι καλεσμένοι σας δεν θα θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για να μην «χαλάσουν» το σχέδιο- μάλλον θα προτιμήσουν να τις πάρουν σαν αναμνηστικό για το σπίτι. Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

v