Ιδέες διακόσμησης με φωτάκια... από τα Χριστούγεννα!

Ιδέες διακόσμησης με φωτάκια... από τα Χριστούγεννα!

Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν και πολλοί από εσάς να έχετε ξεκινήσει να ξε-στολίζετε το σπίτι και να μαζεύετε τα γιορτινά, όμως σας έχουμε δέκα πολύ καλούς λόγους για να αφήσετε έξω τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου! Δείτε τις πιο όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε με αυτά το σπίτι, δημιουργώντας ρομαντικό και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Για όνειρα... φωτεινά!

Μία "κουρτίνα" από λαμπάκια, πίσω από μία τούλινη κουρτίνα, μπορεί να δημιουργήσει την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα και να φωτίσει έναν σκουρόχρωμο τοίχο.

Λαμπάκια και μανταλάκια

Με μία σειρά από λαμπάκια και μερικά λαμπάκια μπορείτε να φτιάξετε μια πρωτότυπη κατασκευή, από την οποία θα κρεμάσετε φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά που το βράδυ θα φωτίζονται μαγευτικά!

Στο κλουβί!

Αν έχετε κάποιο διακοσμητικό κλουβάκι, μέσα στο οποίο τοποθετείτε συνήθως κεριά, μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια –ιδανικά με λευκό καλώδιο.

Μοντέρνα τέχνη

Με ένα χοντρό, δύσκαμπτο σχοινί (όπως αυτά που έχουν τα καράβια) και μία σειρά από λαμπάκια μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ μοντέρνο επιδαπέδιο φωτιστικό. Θα χρειαστεί, μόνο, να «χώσετε» καλά μέσα στο σχοινί το καλώδιο από τα λαμπάκια και να το κολλήσετε με ισχυρή υγρή κόλλα, ώστε να παραμείνουν εκεί ενωμένα.

Στη γυάλα

Γεμίστε μία μεγάλη γυάλα με μία σειρά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια -κατά προτίμηση με λευκό καλώδιο- και τοποθετήστε τη στο πάτωμα, ακόμα και στη βεράντα για το καλοκαίρι!

Γύρω από ένα κάδρο

Με τα λαμπάκια σας μπορείτε να περικυκλώσετε ένα κάδρο ή έναν πίνακα για να δημιουργήσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό στο καθιστικό σας το βράδυ.

Φωτεινή γιρλάντα

Για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη φωτεινή γιρλάντα θα χρειαστείτε μπόλικα πολύχρωμα πλαστικά ποτηράκια, μικρού μεγέθους. Χαράξτε με ένα κοπίδι ένα Χ στον πάτο τους, για να περάσουν από εκεί τα λαμπάκια και, αν χρειάζεται, στερεώστε τα με σελοτέιπ.

Φωτεινές λέξεις

Διακοσμήστε τον τοίχο σας με μία σύντομη φωτεινή λέξη που σας φτιάχνει τη διάθεση. Για το project αυτό θα χρειαστείτε μερικά μέτρα εύκαμπτου λεπτού σύρματος, με το οποίο θα σχηματίσετε καταρχήν τη λέξη που θέλετε. Φροντίστε να τυλίξετε τις άκρες του σύρματος έτσι ώστε να σχηματίζουν δύο μικρές θηλίτσες, ώστε να μπορέσετε μέσω αυτών να το καρφώσετε στον τοίχο. Στη συνέχεια περάστε πάνω από το σύρμα τα λαμπάκια σας, τα οποία θα στερεώσετε με σελοτέιπ.

Φύση και φως

Μία ακόμα εντυπωσιακή κατασκευή για τον τοίχο σας μπορεί να περιλαμβάνει ένα μεγάλο κλαδί δέντρου, λαμπάκια και λίγη γάζα για να τα στερεώσετε. Αν ο τοίχος στον οποίον θα κρεμάσετε το κλαδί είναι λευκός, προτιμήστε λευκό να είναι και το καλώδιο από τα λαμπάκια. Όσο για το πώς θα στερεώσετε το κλαδί στον τοίχο, θα χρειαστείτε κάποιους μεταλλικούς ημι-δακτύλιους που θα «αγκαλιάζουν» το κλαδί σε διάφορα σημεία του, με τρύπες στις 2 άκρες τους, ώστε να περάσουν από εκεί οι πρόκες που θα καρφώσετε στον τοίχο.

Ρομαντικό μπουντουάρ

Μία όμορφη γιρλάντα από λαμπάκια, όπως αυτή της φωτογραφίας με τα λουλουδάκια, μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα το μπουντουάρ σας!

v