Η μεγαλόψυχη πρωτοβουλία μιας μαμάς για τους αστέγους

Η μεγαλόψυχη πρωτοβουλία μιας μαμάς για τους αστέγους

Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, ωστόσο αποδεικνύεται ότι κάποιοι κρατούν ζωντανό το αίσθημα και την υποχρέωση της αλληλεγγύης και της αγάπης για όσους το έχουν ανάγκη, όλο τον χρόνο. Ο λόγος για μια μητέρα, την κόρη της και επτά ακόμα φίλους της από τον Καναδά που αποφάσισαν να βοηθήσουν έμπρακτα τους άστεγους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη με το κρύο. Τι έκαναν; Μάζεψαν όσα περισσότερα μπουφάν και κασκόλ μπορούσαν και τα έδεσαν στις κολόνες της γειτονιάς τους στο Hallifax για να τα πάρουν όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Τα παιδιά κατάλαβαν πόσο σημαντική ήταν αυτή η μικρή χειρονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Tara Smith Atkins, η μητέρα του κοριτσιού, που οργάνωσε αυτή την ξεχωριστή βόλτα στα γενέθλια της κόρης της. «Όταν γυρίσαμε από τη "διανομή" των μπουφάν και μετά από μια ώρα περπάτημα μέσα στο κρύο, είχαν παγώσει και παρακαλούσαν ν' ανάψουμε τη θέρμανση».

Ένα πρωινό, οι κάτοικοι του Hallifax αντίκρισαν αυτό το περίεργο θέαμα: μπουφάν να είναι δεμένα γύρω από κολόνες...

Και όλο αυτό γιατί κάποια παιδιά αποφάσισαν πως οι άστεγοι συνάνθρωποί μας τα είχαν περισσότερη ανάγκη!

Τα παιδιά μάζευαν γι' αρκετές εβδομάδες τα μπουφάν από τους γείτονές τους γι' αυτό τον σκοπό!

Η χειρονομία αυτή ήταν ένας ξεχωριστός τρόπος για να γιορτάσει ένα μικρό κορίτσι τα γενέθλιά του.

Και στο τέλος όλοι μαζί κατάφεραν να ζεστάνουν αρκετούς συνανθρώπους μας που πραγματικά το είχαν ανάγκη!

Όπως αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά, τα παιδιά είναι αυτά που μας δίνουν μαθήματα... ζωής! Μέσα από τέτοιους είδους «μικρές» αλλά ταυτόχρονα «μεγάλες» χειρονομίες, μας διδάσκουν ότι μπορούμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας που χρειάζονται τη στήριξή μας, προσφέροντας ό,τι πραγματικά μπορούμε.

Ένα μεγάλο «μπράβο» είναι το μόνο που μπορούμε να τους πούμε!

Πηγή: boredpanda.com

 

v