Τα λάθη που κάνετε όταν βάφετε τα χείλη σας

Τα λάθη που κάνετε όταν βάφετε τα χείλη σας

Το κραγιόν είναι ίσως από τα πιο παλιά,αγαπημένα και απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ που μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση μιας γυναίκας. Η γραμμή, όμως, που διαχωρίζει το ωραίο από το άσχημο, το αδιάφορο από το υπερβολικό ή το σικ από το... «καρναβαλίστικο», είναι πολύ λεπτή και αρκετές φορές το αποτέλεσμα επίφοβο!

Δείτε πώς θ' αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα είτε του ενός άκρου είτε του άλλου, μένοντας μακριά από κάποια συχνά, καθημερινά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε κραγιόν ή εφαρμόζοντας κάποια επιπλέον έξυπνα tips.

1. Δεν κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση δεν βοηθάει μόνο στο ν' αποκτήσουμε απαλό δέρμα, αλλά και απαλά χείλη, γι' αυτό μην την αμελείτε! Σε τακτά χρονικά χρονικά διαστήματα, απλώστε lip balm και στη συνέχεια με ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα ή μια καινούρια οδοντόβουρτσα, κάντε απολέπιση. Τα βουρτσάκια θ' απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και έτσι το χρώμα του κραγιόν θ' αναδειχθεί καλύτερα πάνω στα... «καινούρια» σας χείλη.

Εναλλακτικά και αν έχετε χρόνο, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα σπιτικό scrub για ζουμερά χείλη σε παλαιότερο άρθρο του mama365.

2. Δεν βάζετε μολύβι χειλιών

Το μολύβι χειλιών μπορεί να κάνει τη διαφορά στο βάψιμο για πολλούς λόγους, αν ξέρετε να το εφαρμόζετε σωστά! «Προλαμβάνει» τις μουτζούρες, γιατί βοηθάει να βάζουμε κραγιόν μέσα στα όριά του, και κάνει το χρώμα να διαρκέσει παραπάνω.

Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα... χαμογελάστε, όπως βλέπετε στην φωτογραφία (πάνω)! Έτσι τα χείλη θα τεντωθούν και θα μπορέσετε να σχηματίσετε καλύτερα το περίγραμμά τους.

Για τις έντονες αποχρώσεις, ζωγραφίστε πρώτα ένα Χ στο πάνω χείλος, μετά συνεχίστε με το περίγραμμα και στο τέλος «γεμίστε» τα.

3. Δεν προστατεύετε τα... δόντια σας

Το κραγιόν πάνω στα δόντια δεν είναι επιλογή! Αν δεν θέλετε να τα βάψετε και αυτά, βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο στόμα, κάντε το μορφασμό του ροφού και μετά τραβήξτε το προς τα έξω. Το απλό αυτό τρικ θ' απομακρύνει το έξτρα χρώμα που διαφορετικά θα... κοσμούσε τα μπροστινά σας δόντια!

4. Χρησιμοποιείτε το λάθος χρώμα

Οι nude, απαλές αποχρώσεις κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο λεπτά, ενώ τα σκούρα και έντονα χρώματα τους δίνουν όγκο και ένταση! Ανάλογα με την περίσταση και το υπόλοιπο μακιγιάζ, επιλέξτε τι εντύπωση θέλετε να δώσετε.

Extra tip: Αν έχετε κίτρινα δόντια, προτιμήστε αποχρώσεις του μπορντό και του βιολετί που δεν θα τονίζουν το χρώμα τους.

5. Το εφαρμόζετε λάθος

Συνηθίζουμε να εφαρμόζουμε το κραγιόν από την μία γωνία στην άλλη, ωστόσο πρόκειται για λάθος κίνηση. Προτιμήστε ν' αρχίζετε από το κέντρο των χειλιών, για να μην έχετε ατυχήματα και βγείτε εκτός... συνόρων!

6. Ξεχνάτε να ταμπονάρετε

Αν θέλετε το κραγιόν να διαρκέσει ώρα χωρίς να χρειαστεί να το ανανεώνετε συνεχώς, πρέπει να συνηθίσετε στο ταμπονάρισμα! Αφού το εφαρμόσετε, πιέστε ελαφρά ένα κομμάτι από χαρτί κουζίνας ανάμεσα στα χείλη και έπειτα περάστε μία στρώση πούδρας από πάνω του. Το κόλπο κάνει θαύματα.

7. Δεν επιλέγετε το σωστό τύπο κραγιόν

Θέλετε το κραγιόν να διαρκέσει όλη μέρα, αλλά επιλέγετε να «φορέσετε» ένα που γυαλίζει ή έχει γκλίτερ. Η επιθυμία σας είναι καταδικασμένη να μην εισακουστεί! Όσο περισσότερα συστατικά έχει, τόσο λιγότερο θα κρατήσει. Προτιμήστε τα απλά, ματ κραγιόν που διαρκούν περισσότερο. Πριν την εφαρμογή τους, μπορείτε να περάσετε με το δάχτυλό σας λίγο κονσίλερ που θα το βοηθήσει να κολλήσει καλύτερα στα χείλη.

8. Βάζετε πολύ lip gloss

'Ολες οι γυναίκες έχουμε την αίσθηση ότι το lip gloss είναι «ακίνδυνο», γι αυτό και πολλές φορές το βάζουμε με τους... τόνους! Λόγω, όμως, της υγρής σύνθεσής του, έχει την τάση να απλώνεται μόνο του στα χείλη. Επομένως, προτιμήστε να το εφαρμόζετε με το πινελάκι του μόνο στο κέντρο των χειλιών και θα δείτε ότι στη συνέχεια θα εξαπλωθεί... μαγικά!

9. Δεν βάζετε δεύτερη στρώση

Όσο ακριβό και «καλό» και αν είναι το καινούριο σας κραγιόν, αν δεν βάλετε και δεύτερη στρώση, τα χείλη σας δεν πρόκειται ν' αποκτήσουν το έντονο χρώμα που βλέπετε στο καπάκι της συσκευασίας του. Ωστόσο, προσοχή να μην το παρακάνετε! Αυστηρά δύο στρώσεις αρκούν- ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Απλώς ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη φορά που θα το εφαρμόσετε, βάλτε ένα χαρτομάντηλο ανάμεσα στα χείλη που θ' απορροφήσει το περιττό κραγιόν.

10. Ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου

Το κόκκινο κραγιόν δεν πάει με όλα τα είδη μακιγιάζ! Ένα συχνό λάθος που κάνουμε είναι να βάζουμε το ίδιο κραγιόν- πάντα και παντού! Όμως, αν δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ, το αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι να βγει τουλάχιστον...κωμικό! Για παράδειγμα, κόκκινο κραγιόν με smokey eyes, ψεύτικες βλεφαρίδες και έντονο ρουζ το μόνο που δεν θα καταφέρει είναι να σας κολακέψει.

Αν κάνετε ένα κατά τ' άλλα φυσικό μακιγιάζ, μπορείτε να πειραματιστείτε με μια πιο έντονη απόχρωση κραγιόν ενώ αν θέλετε να τονίσετε τα μάτια, προτιμήστε μία nude απόχρωση στα χείλη. Μέτρον άριστον!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v