Τι να κάνω για να μην πιπιλάει πια τα δάχτυλά της η 18 μηνών κόρη μου;

Τι να κάνω για να μην πιπιλάει πια τα δάχτυλά της η 18 μηνών κόρη μου;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει η 18 μηνών κόρη μου να πιπιλάει τα δάκτυλά της, τα οποία έχουν βγάλει κάλους και εκζέματα. Εκτός από όσα που αναφέρονται στο site σας, υπάρχει κάτι πιο δραστικό; Φοβάμαι ότι έχει αρχίσει να επηρεάζει ακόμα και τα δόντια της. Ευχαριστώ πολύ!
Απάντηση:

Το παιδί στην ηλικία των 18 μηνών «ανακουφίζει» το άγχος και τη στεναχώρια της στο πιπίλισμα. Αυτό θα ατονήσει σε λίγους μήνες που θα μπορεί να βρει και άλλες διεξόδους εκτόνωσης. Αν προσπαθήσετε να της το κόψετε, βάζοντας πικρές ουσίες, το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσετε ένταση και θα βρει άλλους τρόπους εκτόνωσης, όπως για παράδειγμα να τρώει τα νύχια της ή να τραβά τα μαλλιά της. 

Προς το παρόν η αντιμετώπιση καλό θα είναι να είναι υποστηρικτική, με προστασία του δέρματος από τους ερεθισμούς και υπενθύμιση με ήρεμο τρόπο στο παιδί ότι αυτή η συνήθεια είναι για τα μωρά, έτσι ώστε να την ενθαρρύνετε να την κόψει.

*Η Κάτια Σοφιανού είναι Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος στην Ευρωκλινική Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v