10 χρήσεις της οδοντόβουρτσας που δεν είχατε σκεφτεί!

10 χρήσεις της οδοντόβουρτσας που δεν είχατε σκεφτεί!

Έχουμε συνηθίσει ν' ακούμε έξυπνες συμβουλές για το πώς θα κάνουμε πιο εύκολες κάποιες δουλειές του σπιτιού ή κάποιες καθημερινές συνήθειες ομορφιάς. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί η... οδοντόβουρτσα, που μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και να χρησιμοποιηθεί εκτός του μπάνιου, στο οποίο ανήκει δικαιωματικά. Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε να πετάξετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα, ξανασκεφτείτε το, γιατί μπορεί να σας χρησιμεύσει σε πράγματα που δεν περιμένατε!

Μυστικά... ομορφιάς

Για τις συμβουλές ομορφιάς, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια καινούρια οδοντόβουρτσα. Φυσικά, δεν έχει καμία σημασία αν είναι φθηνή ή ακριβή!

1. Διορθώστε τη μάσκαρα

Τα «γρομπαλάκια» που αφήνει η μάσκαρα πολλές φορές μπορεί να καταστρέψουν ολόκληρο το μακιγιάζ. Αν αντιμετωπίζετε συχνά αυτό το... πρόβλημα, διορθώστε το περνώντας την οδοντόβουρτσα από πάνω τους, σα να ήταν κανονικά το βουρτσάκι της μάσκαρας. Θ' απομακρύνει τα «γρομπαλάκια» και οι βλεφαρίδες δεν είναι πια μπερδεμένες.

2. Ξεφορτωθείτε τα μαύρα σημάδια στα χέρια σας

Τι θα χρειαστείτε: λίγο χυμό λεμονιού, μαγειρική σόδα και μια καινούρια οδοντόβουρτσα. Αναμίξτε τα συστατικά με την οδοντόβουρτσα μέχρι να γίνουν μια πάστα και έπειτα μ' αυτή τα χέρια σας. Θα δείτε έκπληκτη ότι το χέρι σας κυριολεκτικά θα... ασπρίσει!

Ή καθαρίστε τα νύχια σας

Κάποιες... βρώμικες δουλειές του σπιτιού, μπορεί ν' αφήσουν τα ίχνη τους στα νύχια σας. Βάζοντας απλώς λίγο κρεμοσάπουνο στην οδοντόβουρτσα και τρίβοντας τα νύχια σας, θα καθαρίσουν στη στιγμή!

3. Κάντε απολέπιση στα χείλη σας

Βάλτε λίγη βαζελίνη ή ενυδατικό χειλιών πάνω στην οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά τα χείλη σας. Τα νεκρά κύτταρα θ' απομακρυνθούν και την επόμενη φορά που θα βάλετε κραγιόν, το χρώμα θα «κάτσει» καλύτερα.

 4. Τιθασεύστε τα μαλλιά σας

Αν κάποια επίμονα τουφάκια συνεχίζουν να «πετάνε» όσο και να προσπαθείτε να τα στρώσετε, ψεκάστε με λίγη λακ την οδοντόβουρτσα και περάστε την από πάνω.

Ή τα φρύδια σας

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα φρύδια που είναι... ανεξάρτητα, εννοείται χωρίς τη λακ!

Έξυπνα κόλπα για το σπίτι

1. Καθαρίστε τους αρμούς στα πλακάκια

Με το πέρασμα του χρόνου, οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια απορροφούν ίχνη βρωμιάς που είναι δύσκολο ν' απομακρυνθούν μόνο με το σφουγγάρισμα. Φτιάξτε μια πάστα μόνο από νερό και σόδα, αφήστε τη να δράσει λίγη ώρα ανάμεσα στους αρμούς και μετά τρίψτε με την οδοντόβουρτσα.

2. Απομακρύνετε τις τρίχες από τη βούρτσα

Οι τρίχες στη βούρτσα που αρνούνται πεισματικά να φύγουν από τη βούρτσα σας, τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή! Γεμίστε ένα μπολ μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν και αντίστοιχη ποσότητα σόδας και αναμίξτε με την οδοντόβουρτσα. Μετά, «βουτήξτε» μέσα στο μίγμα τη βούρτσα των μαλλιών για να μαλακώσει και αρχίστε να τρίβετε με την οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, ξεπλύνετε με νερό για ν΄απομακρυνθούν τα υπολείμματα του μίγματος. Αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει και μετά θα είναι σαν καινούρια.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το πιστολάκι μαλλιών, φυσικά, χωρίς την πάστα και χωρίς να είναι σε λειτουργία. Περνώντας την οδοντόβουρτσα από τις τρύπες στο πίσω μέρος του, οι τρίχες θα «πιαστούν» πάνω της.

3. Για το βρώμικο πληκτρολόγιο...

Το πληκτρολόγιο είναι από τα πιο «ύπουλα» σημεία που συσσωρεύουν κάθε είδους μικρόβια και ένα από τα πιο δύσκολα να καθαριστεί. Περάστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα στα κενά ανάμεσα στα πλήκτρα και θα δείτε ότι αυτό το μικρό κόλπο μπορεί να κάνει θαύματα.

4. Ιδανικό και για τα παπούτσια

Αν είχατε κάποιο δυσάρεστο ατύχημα και πατήσατε κάτι... αηδιαστικό, μπορείτε να καθαρίσετε πανεύκολα τον πάτο των παπουτσιών σας με λίγο κρεμοσάπουνο και τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας.

5. Κάντε τα ασημένια σας κοσμήματα να λάμψουν

Αν δεν είστε φίλος των χημικών, καλύτερα να μην προτιμήσετε τα σκευάσματα που υπόσχονται ότι θα καθαρίσουν τα ασημένια σας κοσμήματα στο λεπτό. Αντ΄αυτού, βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σε λίγο χυμό λεμονιού και τρίψτε ελαφρά το αγαπημένο σας κόσμημα. Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με οδοντόκρεμα με τη διαφορά ότι αφού τα ξεπλύνετε, θα το σκουπίσετε απαλά μ' ένα καθαρό πανί.

6. Αφαιρέστε τις ξεραμένες τσίχλες από τα ρούχα

Αν κολλήσει τσίχλα πάνω στην αγαπημένη μπλούζα του παιδιού, βυθίστε την σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και τρίψτε την απαλά. Η θερμότητα του νερού θα την κάνει να φύγει πιο εύκολα ενώ την απομακρύνετε με την οδοντόβουρτσα.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v