Το σεξ κάνει το μυαλό πιο κοφτερό!

Το σεξ κάνει το μυαλό πιο κοφτερό!

Οι περισσότεροι ανησυχούμε ότι μεγαλώνοντας, μπορεί ν' αρχίσουμε να τα «χάνουμε». Για την αποφυγή αυτού του τρομακτικού ενδεχομένου, ειδικοί μάς συνιστούν να γυμναζόμαστε συχνά, να λύνουμε σταυρόλεξα και να διαβάζουμε βιβλία. Τώρα, μια καινούρια έρευνα αποκαλύπτει ότι για να κρατήσουμε το μυαλό μας ζωντανό και μετά τα πενήντα, πρέπει να κάνουμε... σεξ!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Coventry της Αγγλίας και στόχος της ήταν ν' ανακαλύψει εάν η σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα πενήντα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη πνευματική μας διαύγεια.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 6800 άνδρες και γυναίκες, από πενήντα έως ογδόντα εννέα ετών. Απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τη συχνότητα που έκαναν σεξ ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ δεξιοτήτων. Οι επιδόσεις των ανδρών στα τεστ με αριθμούς και τα τεστ μνήμης των λέξεων φαίνεται ότι σχετίζονταν άμεσα με την συχνότητα που έκαναν σεξ. Αντίθετα, στις γυναίκες, μόνο οι επιδόσεις τους στα γλωσσικά τεστ συνδέονται με την συχνή ή όχι σεξουαλική τους δραστηριότητα. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν πιο συχνά σεξ είχαν πιο «δυνατή» μνήμη και οι επιδόσεις τους στα τεστ ήταν καλύτερες. 

«Είναι πιθανό τα αποτελέσματα της έρευνας να σχετίζονται με τις ορμόνες που παράγει ο εγκέφαλος όταν κάνουμε σεξ και οι οποίες επηρεάζουν τις γνωστικές του λειτουργίες.» αναφέρει ο Hayley Wright που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει απαραίτητα μια σχέση αιτίας- αιτιατού. Ωστόσο, το σεξ μας βοηθά να χαλαρώσουμε, να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να κοιμόμαστε καλύτερα. Επομένως, γιατί να μην το... ρισκάρουμε; 

Πηγή: huffingtonpost.com

v