10 έξυπνα tips για τέλεια φρύδια

10 έξυπνα tips για τέλεια φρύδια

Ένα σαγηνευτικό βλέμμα πάντα κλέβει τις εντυπώσεις. Εκτός, όμως, από τα μάτια που σίγουρα παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο, στη γοητεία σας συμβάλλουν ακόμα και τα... φρύδια σας. Δεν θα σας προτείνουμε να βάλετε πάνω τους χρυσόσκονη, ή να κάνετε τρύπα ή τατουάζ για να κερδίσετε τις εντυπώσεις αλλά θα σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές για να τους δώσετε το σωστό σχήμα και χρώμα και ν' αποφύγετε τα ατοπήματα.

1. Κάντε τη σωστή αρχή

Η αρχή τους πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με την άκρη της μύτης. Για να «ελέγξετε» αν έχετε δώσει το σωστό σχήμα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για το τόξο, κρατήστε το μολύβι διαγώνια, ξεκινώντας από την άκρη του ρουθουνιού. Για το τέλος του, κρατήστε πάλι διαγώνια το μολύβι μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Αν θέλετε να τονίσετε το βλέμμα σας, μπορείτε να «περάσετε» τα σημεία που ακουμπάει η άκρη του μ' ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι ή κονσίλερ.

2. Μην στέκεστε πολύ κοντά στον καθρέφτη

Ξέρουμε ότι τα ενοχλητικά τριχάκια είναι πολύ δύσκολο να τα «πιάσει» το μάτι σας αλλά αν πλησιάσετε πολύ κοντά στον καθρέφτη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνετε λάθος στο σχήμα. Έτσι, χάνετε τη σωστή οπτική γωνία και δεν βλέπετε τα φρύδια σε συνδυασμό με το υπόλοιπο πρόσωπο. 

3. Ανασηκώστε το βλέμμα σας

Ένα πέρασμα με ανοιχτόχρωμο κονσίλερ ή μολύβι θα φωτίσει το βλέμμα σας. Εφαρμόστε ακριβώς κάτω και πάνω από την καμάρα και μετά απλώστε το ομοιόμορφα με το χέρι. Αυτό το τρικ θα κάνει τα φρύδια να φαίνονται πιο καλοσχηματισμένα στο λεπτό και θα «φωτίσει» το βλέμμα σας. 

4. Προσέξτε το μολύβι

Πολλές φορές, το παρακάνουμε με το μολύβι φρυδιών. Επιλέξτε αποχρώσεις ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτές από το χρώμα των μαλλιών σας και φροντίστε να το εφαρμόσετε σωστά: Επειδή η εσωτερική μεριά των φρυδιών είναι συνήθως πιο σκούρα, φροντίστε να βάλετε περισσότερο μολύβι εκεί και λιγότερο στις άκρες που είναι πιο ανοιχτόχρωμες, για φυσικό αποτέλεσμα.

5. Επιλέξτε ποιο είναι το σωστό σχήμα

Για να δείτε ποιο σχήμα θα δώσετε στα φρύδια σας πρέπει πρώτα να δείτε το σχήμα του προσώπου σας. Για παράδειγμα, τα τοξωτά φρύδια ταιριάζουν καλύτερα σ' ένα τετράγωνο πρόσωπο ενώ τα ίσια φρύδια είναι ιδανικά για τα πιο μακρόστενα πρόσωπα.

6. Για να μην πονάτε

Η διαδικασία αφαίρεσης των φρυδιών αρκετές φορές μπορεί να είναι επώδυνη. Για να περιορίσετε τους ανεπιθύμητους πόνους, περάστε μια ζεστή πετσέτα πάνω τους για ν' ανοίξουν πιο εύκολα οι θύλακες. Αφού τελειώσετε, βάλτε για λίγα δευτερόλεπτα στην περιοχή ένα παγάκι για να τη μουδιάσει και ν΄ απομακρύνει τυχόν ερεθισμούς.

7. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι

Αν δυσκολεύεστε να βάλετε σωστά το μολύβι ή να δώσετε το σωστό σχήμα στα φρύδια σας, βάλτε ένα κουτάλι και «πατήστε» πάνω σ' αυτό.

8. Αντί για μολύβι φρυδιών

Αν δεν έχετε μολύβι φρυδιών, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα βρέχοντας με νερό ένα λεπτό πινέλο και βάζοντας καφέ σκιά. Περάστε το πάνω απ' τα φρύδια και απομακρύνετε το πολύ χρώμα με μια μπατονέτα.

9. Χτενίστε τα!

Αν αυτή η συμβουλή σας φαίνεται περιττή, σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι από τις πιο σημαντικές. Χτενίστε τα με φορά προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι ή, αν δεν έχετε, μ' ένα παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα που θα έχετε πρώτα καθαρίσει.

Extra tip: Σε περίπτωση που τα φρύδια σας έχουν αρκετά κενά και θέλετε να τα δυναμώσετε στάξτε λίγο καστορέλαιο στο βουρτσάκι και χτενίστε τα. Αφήστε το έλαιο να δράσει για μισή ώρα και στο τέλος αφαιρέστε το με κρύο νερό.

10. Βάλτε το μολύβι στο τέλος

Για μην κάνετε χρωματικά... λάθη που θα θυμίζουν περισσότερο Απόκριες, βάψτε τα φρύδια σας, αφού έχετε τελειώσει με όλο το υπόλοιπο makeup. Έτσι, θα βλέπετε το πρόσωπο στο σύνολό του και δεν θα το παρακάνετε με το μολύβι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v