5 εύκολα αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για το σχολείο

5 εύκολα αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για το σχολείο

Ποιος είπε ότι τα εντυπωσιακά χτενίσματα απαιτούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη, κλάματα και ξεμαλλιάσματα; Μπορείτε να κάνετε τη μικρή σας πριγκίπισσα χαρούμενη, φτιάχνοντας περίτεχνα χτενίσματα που δεν χρειάζονται δεξιότητες έμπειρης κομμώτριας για να γίνουν. Συγκεντρώσαμε πέντε τέτοιες προτάσεις και σας τις παρουσιάζουμε, για να κάνετε το κοριτσάκι σας (ή... την αφεντιά σας) να ξεχωρίσει.

1. Κότσος μπαλαρίνας



Δεν υπάρχει τίποτα βολικότερο από έναν σφιχτοπιασμένο κότσο, που θα επιτρέψει στο κοριτσάκι σας να τρέξει, να παίξει και να κινηθεί άνετα. Ένας καλοσχηματισμένος κότσος μπαλαρίνας είναι ό,τι πρέπει για να συνδυάσετε κομψότητα και πρακτικότητα και, επιπλέον, δεν απαιτεί ικανότητες υψηλής κομμωτικής για να φτιαχτεί.

Στην ουσία, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι μια σφιχτή, ψηλή αλογοουρά την οποία στη συνέχεια θα στρίψετε και θα τυλίξετε γύρω από τη βάση της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς θα φτιάξετε έναν κότσο μπαλαρίνας:

2. Πλεξούδα-ψαροκόκαλο


Μια ακόμη επιλογή που συνδυάζει εντυπωσιακό αποτέλεσμα και πρακτικότητα είναι η πλεξούδα-ψαροκόκαλο που, σαν στέκα, κρατάει τα μαλλιά μακρυά από το πρόσωπο. Τα καλά νέα είναι, ότι ενώ μοιάζει με χτένισμα κομμωτηρίου, χρειάζεται λιγότερο από 5 λεπτά για ολοκληρωθεί.

Δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα από το να ξέρετε να φτιάχνετε μια κοινή πλεξούδα. Δείτε στο βίντεο τις αναλυτικές οδηγίες:

3. Διπλή πλεξούδα


Αν αισθάνεστε έτοιμη να προχωρήσετε τις κομμωτικές σας δεξιότητες ένα (μικρό) βήμα παρά πέρα, τότε μπορείτε να αυξήσετε λιγάκι τον βαθμό δυσκολίας και να φτιάξετε στη μικρή σας μια διπλή πλεξούδα σαν κι αυτή της φωτογραφίας.

Η μόνη διαφορά από το γνωστό κι αγαπημένο ψαροκόκαλο, που όλες ξέρουμε λίγο-πολύ να φτιάχνουμε, είναι ότι «προσθέτονται» μερικές τούφες εμβόλιμα στην πλεξούδα.

Δείτε πώς ακριβώς φτιάχνεται:

4. Αλογοουρά, η «πολύπλοκη»


Βαρεθήκατε τις -κατά τα άλλα, πολύ βολικές- αλογοουρές; Φέρτε την επανάσταση στο τριχωτό της κεφαλής της μικρής σας, κάνοντας μια απλή, αλλά πρωτότυπη παραλλαγή του συνηθισμένου χτενίσματος, φτιάχνοντας μίνι κότσους που ενώνονται μεταξύ τους.

Δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από μερικά λαστιχάκια και μια χτένα. Χωρίστε σε τρία μέρη τα μπροστινά μαλλιά της κόρης σας, δέστε τα σε τρεις διαφορετικές κοτσίδες και, τέλος, ενώστε τις όπως θα δείτε στο βίντεο:

5. Love is in the (h)air

Είναι ή δεν είναι αυτό το πιο χαριτωμένο κοριτσίστικο χτένισμα που έχετε δει; Σχηματίστε μια μεγάλη καρδιά φτιάχνοντας δυο πλεξούδες δεξιά και αριστερά του κεφαλιού και κάντε τη μικρή σας να ξεχωρίζει σε ειδικές περιστάσεις (ή και όχι).

Κάντε μια χωρίστρα στη μέση και φτιάξτε δύο γαλλικές πλεξούδες που θα ενωθούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού σχηματίζοντας το πιο... αγαπησιάρικο χτένισμα που είδε ποτέ το σχολείο της κόρης σας!

Δείτε πώς το κάνει η μαμά-ειδικός:

v