Μικροί κηπουροί: Υποδεχτείτε την Άνοιξη φτιάχνοντας έναν κήπο με τα παιδιά σας!

Μικροί κηπουροί: Υποδεχτείτε την Άνοιξη φτιάχνοντας έναν κήπο με τα παιδιά σας!

Η Άνοιξη έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα μας και αποτελεί την ιδανική εποχή για να μάθουμε στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας, μέσα από την κηπουρική και τη φροντίδα των φυτών. Κι αν το καλοσκεφτούμε, τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί, καθώς τους αρέσει συνεχώς να ανακαλύπτουν και να λερώνονται! Το πιο θετικό είναι ότι μέσα από την κηπουρική τα παιδιά, πέραν από τον δημιουργικό χρόνο που περνούν, αναπτύσσουν χαρακτηριστικά και δεξιότητες, όπως υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση και περιβαλλοντική συνείδηση, τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν ολόκληρη την προσωπικότητά τους!

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα μεγάλο κήπο ή να ζεις στην εξοχή για να φτιάξεις έναν όμορφο κήπο με το «μπουμπούκι» σου! Μερικές χρωματιστές γλάστρες στο μπαλκόνι, λίγο καλό χώμα, τα κατάλληλα εργαλεία, σπόροι και χαρούμενα διακοσμητικά, θα βοηθήσουν τα μικρά σου να βγάλουν τον κηπουρό που κρύβουν μέσα τους. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να επιλέξεις, τους σωστούς σπόρους από φυτά που είναι γνώριμα στα παιδιά και μεγαλώνουν γρήγορα, έτσι ώστε οι κόποι των παιδιών να ανταμειφθούν γρηγορότερα και η αυτοπεποίθησή τους να ανθίσει κι αυτή μαζί με τα λουλούδια.

Τέτοια φυτά είναι τα ηλιοτρόπια, τα μαρούλια, τα ντοματάκια, τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, ο βασιλικός, οι μαργαρίτες και τα γεράνια που, εύκολα μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε ένα μικρό μπαλκόνι μέσα στην πόλη. Να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν μόλις δουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν, να βγάζουν καρπούς και τα λουλούδια τους ν ’ανθίζουν.



Ξεκίνησε απλά, διάλεξε μια χρωματιστή γλάστρα, δείξε στα παιδιά την απλή διαδικασία του φυτέματος ενός σπόρου και δώσε τους τη χαρά να σκαλίσουν το χώμα και να ποτίσουν το φυτό τους. Για εκείνα είναι ένα πολύτιμο μάθημα μέσα από το οποίο θα μάθουν να είναι υπεύθυνα φροντίζοντας το φυτό, αλλά και ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί η φύση!

Όλα όσα χρειάζεται να προμηθευτείς για ένα μικρό παιδικό κήπο, μπορείς να τα βρεις σε χαμηλό κόστος και να τα επιλέξεις μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με μία βόλτα σε ένα κατάστημα Praktiker, τον απόλυτο προορισμό για είδη κήπου.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η κηπουρική με τα μικρά σου είναι μία διασκεδαστική διαδικασία, μέσα από την οποία επιβάλλεται να γελάσετε, να λερωθείτε, να το ευχαριστηθείτε!

Καλή επιτυχία!

v