5 πάρκα ιδανικά για πικ νικ με τα παιδιά

5 πάρκα ιδανικά για πικ νικ με τα παιδιά

Το Πάσχα πέρασε κι η άνοιξη μας κάνει ακόμη νερά, αλλά όπου να ‘ναι ο καιρός θα κάτσει στο «καλοκαιρινός» και οι ημερήσιες εξορμήσεις θα γίνουν απαραίτητο κομμάτι του προγράμματός μας. Φυσικά, εκτός από βόλτα και παιχνίδι, μπορούν να περιλαμβάνουν και τσιμπολόγημα ή κανονικό γεύμα μέσα στη φύση. Ορίστε, λοιπόν, πέντε μέρη για το επόμενο ανοιξιάτικο πικ-νικ σας...

Φιλοπάππου

Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που οι λόφοι των Μουσών, των Νυμφών και της Πνύκας ενώνονται για να σχηματίσουν το πανέμορφο σύμπλεγμα που ονομάζουμε Φιλοπάππου, όχι μόνο μπορείτε να βολτάρετε με τα παιδιά σας στα πλακόστρωτα ή χωμάτινα μονοπάτια ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο και τα διάσπαρτα αρχαία, αλλά και να «το στρώσετε» για ένα υπέροχο πικ-νικ με θέα στην Ακρόπολη και την Αθήνα στο «πιάτο».

 

Δάσος Τατοΐου

Τα άλλοτε βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου είναι σήμερα ένας τεράστιος ανεπίσημος χώρος αναψυχής γεμάτος παρθένα φύση και διατηρητέα κτίρια, αλλά και ημερήσιους εκδρομείς που φτάνουν μέχρι εκεί για περίπατους, ποδηλατάδες και πικ-νικ. Πάρτε, λοιπόν, τα καλαθάκια και τα τραπεζομάντηλά σας, ροβολήστε στο Τατόι κι εκμεταλλευτείτε μαζί με τα παιδιά τον απέραντο, καταπράσινο αυτό αστικό παράδεισο.

Λίμνη Μπελέτσι

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, βρίσκεται μία λίμνη που δημιουργήθηκε κατά λάθος, αλλά αποτελεί, σήμερα, ένα απ’ τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφθεί κανείς μένοντας εντός σχεδίου πόλεως. Η λίμνη Μπελέτσι έχει απ’ όλα, μονοπάτια, παιδική χαρά και πάμπολλα σημεία κατάλληλα για άραγμα με τα παιδιά και κατανάλωση σπιτικών μεζέδων με θέα το πανέμορφο τοπίο με τη χλωρίδα και την πανίδα του.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Στο απέραντο πάρκο «περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» που βρίσκεται στο Ίλιον, βρίσκει κανείς, πέρα από τις έξι τεχνητές λίμνες και τα περισσότερα από 100 είδη πουλιών, πάρα πολύ χώρο για ανοιξιάτικες δραστηριότητες, παιχνίδι, περίπατους, ποδηλατάδες και φυσικά πικ-νικ. Παρ’ ότι υπάρχουν χώροι εστίασης εντός του πάρκου, υπάρχουν αρκετοί ξύλινοι πάγκοι για να οργανώσετε το δικό σας οικογενειακό γεύμα μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Άλσος Παπάγου

Μια ανάσα απ’ το κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στις οδούς Πεντέλης και Κορυτσάς στου Παπάγου, βρίσκεται το λεγόμενο «Μεγάλο Πάρκο», μία καταπράσινη όαση γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια, χώρους αναψυχής και παιχνιδιού, αλλά και μέρη κατάλληλα διαμορφωμένα για το αγαπημένο μας ανοιξιάτικο πικ-νικ με τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v