6 οικονομικές εξορμήσεις για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

6 οικονομικές εξορμήσεις για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Έχουμε αφήσει πίσω μας τις διακοπές του Πάσχα και πλέον μετράμε αντίστροφα για την επόμενη αργία που θα μας χαρίσει ένα τριήμερο χαλάρωσης! Σε περίπου ένα μήνα, λοιπόν και συγκεκριμένα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που φέτος «πέφτει» στις 20 Ιουνίου, θα έχουμε την ευκαιρία να αποδράσουμε για λίγο έξω απ’ την Αθήνα. Δείτε έξι οικονομικά ξενοδοχεία σε κοντινούς προορισμούς όπου εσείς θα «φορτίσετε» τις μπαταρίες σας και τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι και μπάνιο. Μην επαναπαυθείτε νομίζοντας ότι είναι ακόμα νωρίς. Προς το παρόν υπάρχει διαθεσιμότητα, αλλά σας συμβουλεύουμε να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή.

1. Μένουμε… Σαρωνικό με τον Πόρο

Όμορφες παραλίες, γραφικότητα και καλό… φαγητό χαρακτηρίζουν μία από τις πιο κοσμοπολίτικες, κοντινές επιλογές για να αποδράσετε οικογενειακώς. Κάντε βόλτα στα στενά του, ανεβείτε μέχρι το Ρολόι για να δείτε τη θέα και περπατήστε στο όμορφο λιμάνι του. Αν  και το νησί είναι σχετικά μικρό, διαθέτει αρκετές παραλίες, η πλειονότητα των οποίων είναι αμμώδεις. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το γνωστό Ασκέλι, τον Ρώσικο Ναύσταθμο, το Μικρό Νεώριο και το Λιμανάκι της Αγάπης. 

Πού θα μείνετε:

Αν επιλέξετε το Ασκέλι για τη διαμονή σας, το Ninetta’s Studios ενδείκνυται για οικογένειες. Διαθέτει διαμέρισμα με κουζίνα και αίθριο στην τιμή των 70 ευρώ. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία, μπορείτε να επιλέξετε αν θα κάνετε μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα του ξενοδοχείου. 

2.  Οικογενειακά στην Καλογριά Πελοποννήσου

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι με νησιά, όμως και η Πελοπόννησος έχει παραθαλάσσια μέρη και πολύ πράσινο που μπορεί κάλλιστα να τα ανταγωνιστεί. Ένας από τους καλύτερους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι είναι η Καλογριά. Απέχει 240 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα  ενώ από την Πάτρα μόλις 45, δηλαδή σχεδόν μία ώρα. Η αμμώδης παραλία, έκτασης 9 χιλιομέτρων είναι ιδανική για όσους γονείς έχουν σκοπό να χαλαρώνουν και να κάνουν ηλιοθεραπεία ενώ επιβλέπουν τα παιδιά που παίζουν με τα… σύνεργά τους στην άμμο. Μην παραλείψετε να δείτε το Δάσος της Στροφυλιάς, που έχει συμπεριληφθεί στις περιοχές προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ένας από τους σημαντικότερους βιοτόπους στην Ελλάδα.

Πού θα μείνετε:



Ιδανική επιλογή το Kalogria Hotel, ένα καθαρά οικογενειακό ξενοδοχείο που προσφέρει –κυριολεκτικά- τα πάντα. Ενδεικτικά, για ένα τετράκλινο δωμάτιο το κόστος κυμαίνεται στα 90 ευρώ το βράδυ. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ποτά από τις 5.30 το απόγευμα κια μετά. Επομένως, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για φαγητό! Παράλληλα, διοργανώνονται δραστηριότητες με animateur για παιδιά για να μην μένουν... παραπονεμένα. Μπορείτε να χαλαρώνετε στην πισίνα του ξενοδοχείου, ενώ τα πιστιρίκια παίζουν στις νεροτσουλήθρες.

3. Απόδραση μέχρι τη Ναύπακτο

Η Ναύπακτος είναι ένας «ήσυχος» και γραφικός προορισμός, μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Κατά μήκος της εκτείνονται δύο παραλίες, η Ψανή και το Γρίμποβο και στις οποίες βρίσκονται τα περισσότερα beach bar και ταβέρνες. Ωστόσο, αν προτιμάτε να βγείτε λίγο… παραέξω, «πεταχτείτε» με το αυτοκίνητο μέχρι την ξεχωριστή παραλία της «Blue Lake», που διαθέτει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, λόγω της λίμνης που χωρίζεται με μια λωρίδα άμμου από την θάλασσα. Αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο, η παραλία στο Μοναστηράκι θα σας αποζημιώσει. Μετά το μπάνιο, μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά σε μια από τις γραφικές ταβέρνες του.

Πού θα μείνετε:

Στο κέντρο της Ναυπάκτου, η «Χρυσή Ακτή» είναι μια απ’ τις καλύτερες επιλογές σας. Με θέα θάλασσα, βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου και σε απόσταση… ενός λεπτού από την μία κεντρική παραλία της Ναυπάκτου, την Ψανή. Οι τιμές του ξεκινούν από 60 ευρώ το βράδυ για ένα τρίκλινο δωμάτιο ενώ για το στούντιο για τέσσερα άτομα με μπαλκόνι που «βλέπει» θάλασσα και περιλαμβάνει μια μικρή κουζίνα, το κόστος κυμαίνεται στα 70 ευρώ το βράδυ.

Δείτε περισσότερα εδώ



Εναλλακτικά, αν προτιμάτε να βγείτε πιο… έξω, μπορείτε να μείνετε στην παραλία της Χιλιαδούς, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Cavos Fokidos. Η τιμή για το στούντιο που περιλαμβάνει και κουζίνα ξεκινάει από τα 60 ευρώ. Το ξενοδοχείο διαθέτει και πισίνα στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε, αν βαριέστε να πάτε μέχρι την θάλασσα.  

4. Ταξίδι στο Αγκίστρι

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε ήδη επισκεφθεί την Αίγινα, όμως το Αγκίστρι μπορεί να σας έχει ξεφύγει. Ενδείκνυται για οικογένειες, γιατί ανήκει στην κατηγορία των νησιών που τα έχουν «όλα μαζεμένα», χωρίς να ταλαιπωρούν τους επισκέπτες τους με μεγάλες αποστάσεις. Η παραλία, αν και βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι – τη Σκάλα- είναι καθαρή, μεγάλη και ιδανική για παιχνίδι στην αμμουδιά.

Ενώ το ταξίδι με το πλοίο είναι σύντομο (διαρκεί μόλις δύο ώρες), θα αισθανθείτε ότι ξεφεύγετε από τον θόρυβο της Αθήνας γιατί πολύ απλά πηγαίνετε σε νησί!

Πού θα μείνετε:



Μόλις 250 μέτρα από το κέντρο του πευκόφυτου Αγκιστρίου, την παραλία της Σκάλας, βρίσκεται το ξενοδοχείο «Ανδρέας». Έχει πισίνα, ιδιωτικό χώρο πάρκιν για να μην ταλαιπωρηθείτε με το αυτοκίνητο και σνακ μπαρ για να απολαύσετε είτε το πρωινό σας είτε ένα γρήγορο γεύμα ενώ τα παιδιά κάνουν βουτιές. Για ένα τετράκλινο οικογενειακό δωμάτιο με κουζινάκι, η τιμή κυμαίνεται στα 70 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

5. Στο κλασικό Τολό

Μπορεί να θυμόμαστε τους γονείς μας να επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το Τολό, που όμως δεν παύει να είναι ένας από τους «αναπτυγμένους» προορισμούς για χαλάρωση κοντά στην πρωτεύουσα. Σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο, μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι την παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδας για τη βόλτα σας. Κατά τ’ άλλα, το Τολό διαθέτει όλα τα… κομφόρ με ταβέρνες, καφέ και beach bar για να απολαμβάνετε στην παραλία.

Πού να μείνετε:



Στο κέντρο του, βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αρετούσα». Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, διαθέτει εξωτερική πισίνα, υδρομασάζ, wi-fi για όσους δεν αποχωρίζονται το τάμπλετ τους και δικό του χώρο στάθμευσης. Ενδεικτικά, για ένα στάνταρντ δωμάτιο για μια οικογένεια με δύο παιδιά οι τιμές ξεκινούν από 65 ευρώ το βράδυ.

6. Για τους εναλλακτικούς… κάμπινγκ στην Αγία Άννα

Η Εύβοια φημίζεται για την πράσινη ομορφιά της και φυσικά για το κάμπινγκ της. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο στην ομώνυμη παραλία της, που έχει μήκος σχεδόν 6 χιλιόμετρα και να χαλαρώσετε στα παραλιακά ουζερί και καφέ. Αν είστε εκδρομικοί τύποι μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή μέχρι την καταπράσινη Εύβοια και το γραφικό χωριό Αχλάδι ή να φτάσετε μέχρι τους γνωστούς καταρράκτες του Δρυμώνα.

Πού να μείνετε:



Αν δεν έχετε δοκιμάσει το οικογενειακό κάμπινγκ, ευκαιρία να το… τολμήσετε σε ένα από τους πιο οργανωμένους χώρους κατασκήνωσης που μπορείτε να βρείτε. Στο Club Αγία Άννα, θα απολαύσετε το οργανωμένο κάμπινγκ σε έναν χώρο με πισίνα, εστιατόρια και δραστηριότητες για παιδιά. Ενδεικτικά, η θέση της σκηνής κοστίζει 7 ευρώ η διανυκτέρευση κατ’ άτομο μόλις 4,5 ευρώ με τα παιδιά μέχρι δώδεκα ετών χωρίς επιβάρυνση. Το ρεύμα κοστίζει 3,6 την ημέρα και το αυτοκίνητο 2.3 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

v