Οι 12 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας (που μπορείτε να πάτε και με τα παιδιά)

Οι 12 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας (που μπορείτε να πάτε και με τα παιδιά)

Ο Ιούνιος μας αποχαιρετά και οι πρώτοι αδειούχοι θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το κλίνον άστυ από τον Ιούλιο. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε, ένας παράγοντας ενδεχομένως παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σας: οι πανέμορφες παραλίες! Δείτε δώδεκα οικογενειακές παραλίες σε όλη την Ελλάδα που θα σας μαγέψουν με τη φυσική τους ομορφιά, τα καταγάλανα και καθαρά νερά τους και φυσικά την… πλούσια άμμο για να μπορούν τα παιδιά να ευχαριστηθούν παιχνίδι.

1. Ιταλίδα ή Πλατιά Πούντα, Κουφονήσια

*Φωτογραφία: myportal.gr

Τα Κουφονήσια έχουν πάρει τα «πάνω» τους τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, με όλο και περισσότερες οικογένειες να τα προτιμούν τα τελευταία χρόνια. Θα χορτάσετε καταπράσινα νερά και άμμο για ν’ απλώνουν τα πιτσιρίκια τα κουβαδάκια τους. Μπορείτε άνετα να τα συνδυάσετε με τη Νάξο και να προγραμματίσετε έστω και μια μονοήμερη εκεί, αφού με το καραβάκι απέχουν μόλις μία ώρα.

2. Φαλάσαρνα, Κρήτη

*Φωτογραφία: dreamfm.gr

Μπορεί η Κρήτη να είναι αδυναμία μας, αλλά όχι άδικα! Όλες οι παραλίες της είναι πανέμορφες, ωστόσο στα Φαλάσαρνα θα τα έχετε όλα: απέραντη άπλα, γι’ αυτό ακόμα και σε περιόδους αιχμής δεν αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι απ’ τον κόσμο, καταγάλανα, διαφανή νερά, ρηχή θάλασσα και άμμο για να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην πάτε μέρα που έχει Νοτιά, γιατί ο αέρας μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικός με την άμμο να πέφτει στο πρόσωπό σας.

3.  Άγιος Προκόπης, Νάξος

*Φωτογραφία: newmoney.gr

Οι Κυκλάδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Νάξου, βρίσκεται ο Άγιος Προκόπης, μια απέραντη παραλία με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για οικογένειες! Αν πεινάσετε μετά το μπάνιο, απολαύστε το φαγητό σας σε μια απ’ τις παραθαλάσσιες ταβέρνες που βρίσκονται στην περιοχή.

4. Σάνη, Χαλκιδική


Αν είστε κάτοικοι Βορρά ή αν σκοπεύετε να «ανηφορίσετε» προς τα πάνω, η Χαλκιδική είναι πάντα μια «κλασική» επιλογή. Στο πρώτο πόδι, στη Σάνη, θα απλωθεί μπροστά σας μια παραλία επτά χιλιομέτρων με απίθανα νερά, λευκή αμμουδιά και ένα καταπληκτικό πευκοδάσος για να χορτάσει το μάτι σας και πράσινο. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε, προτιμήστε την ομπρέλα, την ψάθα και τα καρεκλάκια σας! Στα θετικά της, η παρουσία του ναυαγοσώστη για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

5. Η Καραϊβική… στην Ελαφόνησο

Ο Σίμος στην Ελαφόνησο κατατάσσεται σε μια από τις top παραλίες της Ελλάδας και όχι άδικα! Αποτελείται ουσιαστικά από δύο παραλίες, το Φράγκο και το Σαρακήνικο που μαζί συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο. Τιρκουάζ ρηχά νερά, αμμουδιά παντού και αμμόλοφοι για να ευχαριστηθούν παιχνίδι τα παιδιά φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο, μαγικό μέρος. Αν, μάλιστα, σκοπεύετε να κάνετε κάμπινγκ οικογενειακώς, στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο camping, επομένως σκεφτείτε το!

6. Γέρακας, Ζάκυνθος

*Φωτογραφία: gozakynthos.gr

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τον Λαγανά και το Καλαμάκι (όλες οι παραλίες της Ζακύνθου χωρίς καμία εξαίρεση είναι ξεχωριστές), επιλέγουμε τον Γέρακα γιατί είναι άλλη μια όμορφη παραλία με άμμο, στην οποία απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και έτσι ενδείκνυται για οικογένειες. Η παραλία αδειάζει στις 8 το βράδυ γιατί είναι περιοχή ωοτοκίας της καρέτα- καρέτα. Για να την επιλέγει η θαλάσσια χελώνα, κάτι θα ξέρει!

 

7. Άγιοι Σαράντα, Πήλιο

*Φωτογραφία: discoverpelio.com

Λευκή άμμος αλλά και λευκό βότσαλο (για να διαλέξετε τι προτιμάτε) συνθέτουν το σκηνικό. Μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά και πολλή… άπλα είναι τα χαρακτηριστικά της. Προτιμήστε την και δεν θα χάσετε!

8. Τσαμπίκα, Ρόδος

*Φωτογραφία: rodosisland.gr

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου, βρίσκεται η παραλία Τσαμπίκα. Καταγάλανα νερά, άμμος παντού και ρηχή (ιδανική για το παιχνίδι των παιδιών) απαρτίζουν το σκηνικό της.

9.  Σαρακήνικο, Πάργα

*Φωτογραφία: altanahouse.gr

Δεν έχουν μόνο τα νησιά μας εξωτικές παραλίες! Αν επιλέξετε την πανέμορφη Πάργα για τις διακοπές σας, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Σαρακήνικο. Νερά με απίθανο χρώμα, αμμουδιά παντού και ένα τοπίο μέσα στο πράσινο δεν πρόκειται να σας αφήσει ασυγκίνητους.

10.  Ελαφονήσι, Κρήτη

Η Κρήτη βρίσκεται στη λίστα μας δις γιατί οι ομορφιές της είναι ατελείωτες. Εκτός από τον Σίμο στην Ελαφόνησο, το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι απλά μαγικό. Τα νερά είναι ρηχά με ένα απίστευτο μπλε χρώμα και επιτρέπουν το πολύωρο παιχνίδι, με την μοναδική ροζ αμμουδιά θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

11.  Χρυσή Ακτή, Μεσσηνία

*Φωτογραφία: kalamatain.gr

Απέχει μόλις δέκα λεπτά από την Πύλο και είναι σίγουρα μια «χρυσή» επιλογή. Απέραντη, αμμώδης με διάφανα νερά για να «χαζεύετε» τον βυθό. Αν, μάλιστα, τύχει και δείτε καμία θαλάσσια χελώνα να κάνει τη βόλτα της, μην εκπλαγείτε! Ωστόσο, καλό θα είναι να έχετε μαζί την ομπρέλα, τις ψάθες σας και τα σνακ σας γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

12.  Ολυμπιακή Ακτή, Κατερίνη

*Φωτογραφία: web-greece.gr

Μία ακτή… ολυμπιακών διαστάσεων που αφήνει ευχαριστημένους και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη, βρίσκεται κοντά στην Κατερίνη και καλύπτει όλα τα γούστα. Απέραντη σε έκταση, με καθαρά νερά, είναι μια απ’ τις καλύτερες επιλογές για την Βόρεια Ελλάδα.

Όπου και αν επιλέξετε να πάτε, να θυμάστε ότι είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε καθαρές τις παραλίες και μαζί μ’ αυτές τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Εξάλλου, εμείς το παράδειγμα για τα παιδιά! Γι’ αυτό, θα επαναλάβουμε τα λόγια του καλτ αλλά σοφού πελαργού: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.»!

v