10 μικροπράγματα που θα κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι

10 μικροπράγματα που θα κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι

Τα παιδιά έχουν βρει το νόημα της ζωής: για να είναι ευτυχή, χρειάζονται λίγη μαμά, λίγη θάλασσα και τα παιχνίδια τους. Αυτό το καλοκαίρι, περάστε τον εκτός σχολείου/ νηπιαγωγείου/ σταθμού χρόνο σας, χαρίζοντας στα παιδιά οικογενειακές αναμνήσεις που, μεγαλώνοντας, θα τα κάνουν να χαμογελούν όταν θα μπαίνει καλοκαίρι. Συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους να δώσετε χαρά στα πιτσιρίκια, χωρίς να επενδύσετε σε χρήμα, αλλά σε κέφι, παιδικότητα και καλοκαιρινή διάθεση. Απολαύστε υπεύθυνα.

Μπουγέλο με «νερόμπομπες» σαν να μην υπάρχει αύριο!

Λίγα πράγματα διασκεδάζουν τόσο τα παιδιά όσο το μπουγέλο. Κι αν κάτι μπορεί να απογειώσει την πολυαγαπημένη καλοκαιρινή δραστηριότητα, αυτό είναι οι «νερόμπομπες». Προμηθευτείτε, λοιπόν, μερικά σακουλάκια, βγείτε σε πάρκα, αυλές, παραλίες και μπαλκόνια και παίξτε όλοι μαζί μπουγέλο σαν να μην υπάρχει αύριο!

Μεζέψτε κοχυλάκια και φτιάξτε κοσμήματα.

Οργώστε την παραλία ψάχνοντας για κοχύλια και, αφού τα μαζέψετε, φτιάξτε με σχοινάκι ή κλωστή καλοκαιρινά βραχιόλια και κολιέ. 

Δείτε σ' αυτό το βίντεο μερικούς τρόπους να φτιάξετε κοσμήματα από κοχύλια και εδώ παλιότερο άρθρο μας για DIY καλοκαιρινά βραχιόλια.

Φάτε παγωτό για βραδινό!

Κάντε ένα παιδί ευτυχισμένο: επιτρέψτε του για μία φορά -προφανώς, δεν μπορείτε να το κάνετε συστηματικά!- να φάει όσο παγωτό θέλει.

...και φτιάξτε μαζί πολύχρωμες, δροσιστικές γρανίτες.

Αν η φωνή της μαμάς μέσα σας δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοια παρεκτροπή από τα επιτρεπόμενα, μπορείτε να αφιερώσετε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην (επίσης καλοκαιρινή) ζαχαροπλαστική. Βάλτε ποδιές και φτιάξτε όλοι μαζί πολύχρωμες γρανίτες υγιεινές και θρεπτικές. 

Δείτεεδώ πέντε νόστιμες κι απλές συνταγές και εδώ πώς να φτιάξετε παγωτό-σάντουιτς που κάθε παιδί που σέβεται τον εαυτό του αγαπάει.

Παίξτε τσουβαλοδρομίες (περίπου)

Είναι λογικό μια οικογένεια που ζει σε αστικό κέντρο του 2016 να μη διαθέτει τσουβάλια, γι' αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τους σκοπούς του παιχνιδιού παλιές μαξιλαροθήκες. Ορίστε μια γραμμή έναρξης και μια τερματισμού, βάλτε τα παιδιά να χωθούν μέσα στα «τσουβάλια» και... ο γρηγορότερος ας κερδίσει!

Στήστε μια σκηνή στην αυλή ή κοιμηθείτε στρωματσάδα στο μπαλκόνι

Ακόμα κι όταν μεγαλώνεις για τα καλά, η ανάμνηση της καλοκαιρινής στρωματσάδας των παιδικών σου χρόνων σε κάνει να χαμογελάς νοσταλγικά. Κάντε τα παιδιά χαρούμενα, οργανώνοντας μια βραδιά σπιτικής κατασκήνωσης, στήνοντας μια σκηνή στην αυλή ή τη βεράντα σας ή στρώνοντάς τους ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι στο πάτωμα.

Ζωγραφίστε πέτρες από την παραλία

Πρόκειται ίσως για την πιο αγάπημενη καλοκαιρινή δραστηριότητα. Μαζέψτε λευκές, πλατιές πέτρες από την παραλία και ζωγραφίστε τις με τέμπερες ή μαρκοδόρους σαν τερατάκια, minions, ζωάκια ή χρησιμοποιώντας τις απλώς ως καμβά για τοπία, σχεδιάκια και λοιπές παιδικές δημιούργιες.

Φτιάξτε ice eggs

Φτιάξτε για τα παιδιά «παγωμένα απολιθώματα» παιχνιδιών τους, χρησιμοποιώντας μπαλονάκια, φιγούρες και νερό. Στριμώξτε στο στόμιο του μικρου μπαλονιού ένα παιχνίδι, γεμίστε με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν τα αυγά-έκπληξη παγώσουν, αφαιρέστε το μπαλόνι κι αφήστε τα παιδιά να παίξουν.

Αγοράστε τους μια πλαστική πισίνα

Αν διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο στο σπίτι, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε λίγα λεφτά σε μια μικρή, πλαστική πισίνα που θα κάνει σίγουρα τα παιδιά να «κολλήσουν» όλο το καλοκαίρι!

Δείτε, για παράδειγμα, αυτήν, που κοστίζει σχεδόν 5 ευρώ.

Παίξτε «πλυντήριο αυτοκινήτων»

Τα πιτσιρίκια λατρεύουν να παίζουν με νερό και σαπουνάδες και, την ίδια στιγμή, λατρεύουν να μιμούνται κινήσεις και συνήθειες των μεγάλων. Οργανωθείτε κατάλληλα με μαγιό και σαγιονάρες, φέρτε σφουγγάρια, λάστιχα και κουβάδες και παίξτε «πλυντήριο... ποδηλάτων (ή πατινιών)».

v