Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με λουλούδια

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με λουλούδια

Η άνοιξη φεύγει, αλλά όχι και η πανδαισία λουλουδιών, χρωμάτων και αρωμάτων που έφερε μαζί της, η οποία ενισχύεται με τα καλοκαιρινά άνθη, αλλά και τον ζωοδότη ήλιο που πλημμυρίζει τα σπίτια μας με το φως του. Επιβάλλεται, λοιπόν, ν’ αφεθούμε στις προσταγές της εποχής και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με τα δώρα της φύσης, να εκμεταλλευτούμε τη φρεσκάδα και τη διαχρονική ομορφιά τους. Δείτε τους πιο πρωτότυπους τρόπους για να έρθει η ομορφιά των λουλουδιών μέσα στο σπίτι σας. 

Μην μένετε μόνο στα βάζα

Λάμπες, κουτιά από κονσέρβες, πλαστικά μπουκάλια, ακόμα και... ζώνες και φυσικά ό,τι άλλο επιστρατεύσετε με τη φαντασία σας, μπορεί να χρησιμεύσει ως η πιο πρωτότυπη γλάστρα. Απλώς θα χρειαστείτε λίγη δημιουργικότητα!

Φτιάξτε μια σύνθεση με λίμνη

Γεμίστε ένα πλατύ δοχείο με νερό, στερεώστε από πάνω ένα δίχτυ και στη συνέχεια τοποθετήστε χρωματιστά λουλούδια. Μία πολύ απλή αλλά πρωτότυπη ιδέα που θα δώσει μια χαρούμενη «πινελιά» στον χώρο σας. 

Γλάστρες- τσουβαλάκια

«Ντύστε» τα γυάλινα βάζα που κρατάτε για ανακύκλωση με χάρτινες τσάντες ή λινάτσες για πιο country στιλ. Η ιδανική διακοσμητική ιδέα για το εξοχικό σας!

Μονόχρωμες συνθέσεις



Σίγουρα θα έχετε ένα χρώμα που αγαπάτε πιο πολύ από τ’ άλλα, που σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που το συναντάτε. Αγοράστε, λοιπόν, ένα γενναίο μπουκέτο από διάφορα λουλούδια σε αποχρώσεις του αγαπημένου σας χρώματος και μοιράστε τα σε διάφορα βάζα μέσα στο σπίτι, μικρά και μεγάλα, για να το βλέπετε παντού.

Συνθέσεις με μπουκάλια

Επιτραπέζιες

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε ακριβά βάζα, φτιάξτε μια σύνθεση από μπουκάλια που «δένουν» σε μια ξύλινη κατασκευή, στα οποία θα τοποθετήσετε νερό και από ένα λουλούδι. 

Ή επιτοίχιες

Λουλούδια στον... αέρα

Ποιος είπε ότι τα λουλούδια προορίζονται μόνο για το τραπέζι; Πρωτοτυπήστε διακοσμώντας τα στον αέρα!

Γυάλινα μπουκάλια που θα ενώσετε με ένα γερό σχοινί

Ή σε άλλα κλαδιά από τα οποία θα τα κρεμάσετε

Ανθισμένα κλαδιά

Ανάλογα με την εποχή, κάποια από τα δέντρα που συναντούμε γύρω μας, γεμίζουν με μικρά ανθάκια που ομορφαίνουν τους δρόμους της πόλης. Γιατί όχι και το σαλόνι σας; Όπως επιστρέφετε στο σπίτι, κόψτε μερικά, όμοια ή και διαφορετικά, και βάλτε τα σε ένα ψηλό διαφανές βάζο στο πιο φωτεινό σημείο του σαλονιού.

Βαζάκια με μπουμπούκια

Δεν είναι ανάγκη, βέβαια, να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε λουλούδια. Κάντε μια εκδρομή, μαζέψτε μια ποικιλία από αγριολούλουδα, αγοράστε και μερικά κομμάτια από διάφορα πιο ανθεκτικά λουλούδια και μοιράστε τα ένα-ένα σε μικρά βαζάκια, που θα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Εποχικές συνθέσεις

Κρίνοι, ηλίανθοι, μαργαρίτες, σκυλάκια, ντάλιες, γλαδιόλες και ζίνιες είναι λίγα μόνο απ’ τα λουλούδια που ανθίζουν αυτή την εποχή και βρίσκει κανείς σε αφθονία σε καταστήματα (στην εποχή τους είναι και οικονομικά) και γλάστρες φίλων και γειτόνων. Διαλέξτε τα χρώματα και τα «σχήματα» που σας αρέσουν και συνδυάστε τα σε πολύχρωμα μπυκέτα, εκρήξεις φυσικής ομορφιάς.

Διχρωμίες και αντιθέσεις



Καλό το μονόχρωμο μπουκέτο για να δώσουμε κάτι απ’ την προσωπικότητά μας στο χώρο κι εντυπωσιακό το πολύχρωμο, αλλά ένας σωστός συνδυασμός δύο χρωμάτων μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Διαλέξτε δύο χρώματα που υπάρχουν στον χώρο σας ή, απλώς, ταιριάζουν με αυτόν και συνδυάστε τα, τοποθετώντας τα μέσα σε ένα ουδέτερο βάζο ή μπροστά σε ένα φόντο (τοίχο, κουρτίνα) που τα αναδεικνύει.

Σε συνδυασμό με το βάζο και άλλα αντικείμενα

Κάντε μια προσεκτική επισκόπηση των βάζων που έχετε στο σπίτι, αλλά και όλων των διακοσμητικών που θα πλαισιώνουν ή θα συμπληρώνονται απ’ τα λουλούδια σας κι επιλέξτε τα με γνώμονα την αρμονία του χώρου. Διαλέξτε ένα μονόχρωμο μπουκέτο που ταιριάζει με το χρωματιστό σας βάζο, ένα με απαλά χρώματα για να βάλετε δίπλα σε μια διακοσμητική φρουτιέρα ή μια πολύχρωμη σύνθεση για να δώσετε όγκο και ζωντάνια σε ένα γήινο τραπεζομάντιλο.

Αποξηραμένα λουλούδια

Προφανώς, δεν είναι απαραίτητο τα λουλούδια με τα οποία θα διακοσμήσετε το σπίτι να είναι φρέσκα και τα χρώματά τους ζωηρά. Τα αποξηραμένα λουλούδια είναι μία πολύ καλή λύση για πιο μόνιμα ντεκόρ σε πιο γήινους χρωματισμούς. Αγοράστε έτοιμα αποξηραμένα μπουκέτα ή πάρτε λουλούδια που αγαπάτε, οργανώστε τα σε μπουκέτα, κρεμάστε τα ανάποδα σε μέρος ξηρό και σκοτεινό και περιμένετε 2-3 εβδομάδες, ώσπου να ξεραθούν καλά. Περάστε με λακ για να μην «κρεμάσουν» και διακοσμήστε…

Προσοχή, όμως, δεν ξεχνάμε ν’ αλλάζουμε το νερό στα βάζα, να προσθέτουμε λίγο ζάχαρη και μηλόξυδο για μακροζωΐα και να συμπληρώνουμε τις συνθέσεις μας με πρασινάδες για έξτρα άρωμα φύσης.

 

v