8 εντυπωσιακά αλλά απλά χτενίσματα για γάμους και βαφτίσεις

8 εντυπωσιακά αλλά απλά χτενίσματα για γάμους και βαφτίσεις

Το καλοκαίρι γίνονται –κατά παράδοση και για ευνόητους λόγους- οι περισσότεροι γάμοι και βαφτίσεις. Αν, λοιπόν, είστε καλεσμένοι σε περισσότερα από ένα μυστήρια, ενδεχομένως να σκέφτεστε ότι ο καλλωπισμός σας θα στοιχίσει μια μικρή περιουσία: φόρεμα, παπούτσια, τσάντα και μακιγιάζ θα αδειάσουν αρκετά το πορτοφόλι σας. Γι’ αυτό, μπορείτε να «κόψετε» από το κομμωτήριο, φτιάχνοντας τα πιο εντυπωσιακά χτενίσματα με τα χεράκια σας.

 

1. Αέρας από… Hollywood

Αν επιμένετε στα μακριά μαλλιά, πειραματιστείτε με λίγη λάμψη απ’ το Hollywood. Διαχωρίστε τα μαλλιά όπως φαίνεται στη φωτογραφία και «ασφαλίστε» τα με τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια, μετακινήστε την αριστερή κοτσίδα στη δεξιά μεριά, (μην ξεχάσετε πάλι τα τσιμπιδάκια) και μετά αρχίστε να κάνετε μπούκλες με το ψαλίδι αρχίζοντας από κάτω.



Στη συνέχεια, περάστε τις μπούκλες σε πιάστρες και εφαρμόστε με λακ. Στο τέλος, αφαιρέστε τις προσεκτικά για να απελευθερωθούν τα κυματιστά πλέον μαλλιά. 

2. Γαλλική πλεξίδα που καταλήγει σε σινιόν



Αρχίστε με μια γαλλική πλεξίδα από τη μία πλευρά, παίρνοντας συνεχώς τούφες από τα πλάγια. Όταν τελειώσετε, απλώς στερεώστε τις άκρες της με τσιμπιδάκια. 

3. Ατιμέλητος σικ κότσος



Περάστε με ρόλει τα μαλλιά σας για να γίνουν σπαστά. Στη συνέχεια, χωρίστε τα σε δύο μέρη. Ξεκινώντας από την αριστερή μεριά, αρχίστε να τα φέρνετε προς το κέντρο και στο τέλος «σφραγίστε» με τσιμπιδάκια. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία από την δεξιά μεριά, αφήνοντας χαλαρά κάποια τουφάκια στο κέντρο. Τα τουφάκια αυτά χωρίστε τα σε μέρη και στη συνέχεια στριφογυρίστε τα στο σημείο που θέλετε. «Ασφαλίστε» τα με τσιμπιδάκια.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το χτένισμά σας με μια εντυπωσιακή πιάστρα με λουλούδια. Για έξτρα κράτημα, εφαρμόστε λίγη λακ.

4.  Εντυπωσιακό «μισό-μισό» στο λεπτό



Πιάστε τα μισά μισά με ένα λαστιχάκι και έπειτα «δέστε» γύρω τους τούφες που θα πάρετε από τα πλάγια. Η μέθοδος είναι πολύ απλή, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

5. Για ρομαντική διάθεση…



Κάντε σγουρά τα μαλλιά σας είτε με ρόλει είτε με σίδερο και στη συνέχεια χωρίστε τα σε 4 μέρη. Συγκεντρώστε τα μαλλιά που βρίσκονται στο επάνω μέρος και χτενίστε τα με μια τσατσάρα  για να «κάτσουν» καλύτερα. Έπειτα, σφραγίστε τα με ένα τσιμπιδάκι και εφαρμόστε μια στρώση λακ. Κάντε ρολό τα τουφάκια προς το κέντρο του κεφαλιού και στερεώστε τα με τσιμπιδάκια. Μετά, φτιάξτε μια γαλλική πλεξίδα από την δεξιά μεριά και δέστε την με ένα λαστιχάκι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία από την αριστερή μεριά. «Κρύψτε» τις δύο άκρες των πλεξίδων μέσα στο ρολό. Σαν μια τελική πινελιά, μπορείτε να προσθέσετε μια εντυπωσιακή πιάστρα με σχέδια.

6. Ψηλό σινιόν



Κάντε μια ψηλή αλογοουρά και στη συνέχεια φτιάξτε έναν κότσο μπαλαρίνας. Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο. Απλώς θυμηθείτε να κρατήσετε μια μικρή τούφα που δεν θα τυλίξετε με τα υπόλοιπα μαλλιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. 

Κάντε την πλεξίδα και στο τέλος περάστε την γύρω από την βάση του κότσου, στερεώνοντάς την καλά με τσιμπιδάκια.

7. Τριπλή «γυριστή» κοτσίδα

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία μέρη και πιάστε τα σε τρεις αλογοουρές, σε τρία επίπεδα. Στη συνέχεια, στριφογυρίστε τις γύρω από τον εαυτό τους. Έπειτα, περάστε την άκρη κάθε αλογοουράς στην επόμενη. Το χτένισμά σας είναι έτοιμο!

8. Ένα εντυπωσιακό στέμμα


Αρχίστε να πλέκετε τα μαλλιά α λα… γαλλικά από τη μία μεριά με πλάγια φορά. Όταν τελειώσετε, «κλείστε» την κοτσίδα με ένα λαστιχάκι και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη μεριά. Στη συνέχεια, ενώστε τις περνώντας τη μια μέσα απ’ την άλλη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στερεώστε τις με ένα τσιμπιδάκι και, τέλος, βγάλτε τα λαστιχάκια.



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v