Τι να φορέσω για να φαίνεται επίπεδη η κοιλιά μου

Τι να φορέσω για να φαίνεται επίπεδη η κοιλιά μου

Σας βρήκε το καλοκαίρι και δεν προλάβατε να εφαρμόσετε κάποιο απ’ τα πολλά προγράμματα γυμναστικής για ταχύρρυθμους κοιλιακούς; Κανένα πρόβλημα, αρκεί ν’ αποφύγετε κάποιες επιλογές ρούχων που δεν σας κολακεύουν καθόλου στο επίμαχο σημείο και να προτιμήσετε κάποια άλλα, που, πέρα από κομψά, καλύπτουν και το τμήμα που δεν προλάβατε να “εξαφανίσετε”...

Προσοχή στο ύφασμα

Αποφύγετε υφάσματα που κρεμάνε επάνω στο σώμα και παίρνουν το σχήμα του. Επιλέξτε υφάσματα που είναι πιο χοντρά, μένουν “στο ύψος τους” και καλύπτουν καλύτερα την κοιλιά σας.

Ψηλά η μέση

Μη φοράτε τζιν με χαμηλή μέση. Επιλέξτε, καλύτερα, εκείνα που έχουν κανονική ή ψηλότερη. Επίσης, όσο χοντρότερο και όσο σκουρότερο είναι το τζιν τόσο πιο πετυχημένο θα είναι το καμουφλάζ στην κοιλιά.

Όχι στα στενά

Μακριά από πολύ στενά παντελόνια ή τζιν γιατί, απλώς, θα κάνουν την κοιλιά σας να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Επιλέξτε μπατζάκι που ανοίγει προς τα κάτω ή τον κλασικό σωλήνα.

Οι πιέτες δεν είναι για εσάς

Αν σας έρθει η παρόρμηση να φορέσετε παντελόνι με πιέτες, αντισταθείτε σκληρά, εκτός αν θέλετε να προσθέσετε όγκο στη μέση και τους γοφούς, που δε νομίζω!

Με σύνεση τις φούστες

Αν, πάλι, σας αρέσουν οι φούστες, επιλέξτε μία με ψηλή και φαρδιά μέση ή μία φούστα πάνελ, αλλά, προς Θεού, αποφύγετε τελείως τις στενές τύπου pencil.

Φόρεμα σε 3 γραμμές

Όσο για τα φορέματα, καλύτερα να είναι σε γραμμή «Α», ντραπέ ή σε γραμμή «empire». Σ’ αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε μαλακά υφάσματα όπως βαμβάκι, λινό ή μετάξι.

Λαιμόκοψη για αντιπερισπασμό

Στο πάνω μέρος τώρα, επιλέξτε απλές γραμμές και μακριά, χαλαρά μπλουζάκια που φτάνουν μέχρι τους γοφούς και τους αγκαλιάζουν. Έχετε υπ’ όψιν, επίσης, ότι μια λαιμόκοψη «V» μπορεί να τραβήξει την προσοχή στο ντεκολτέ αντί για την κοιλιά

Πουκάμισο απ’ έξω

Αν επιλέξετε να φορέσετε πουκάμισο, καλό θα ήταν να μην το βάλετε μέσα απ’ το παντελόνι ή τη φούστα. Στην περίπτωση που σας αρέσει μέσα, όμως, κρατήστε το χαλαρό γύρω απ’ την κοιλιά και συνδυάστε με ένα κομψό σακάκι τύπου blazer.

Αξεσουάρ εν δράσει

Άλλη μια καλή μέθοδος αντιπερισπασμού είναι τα αξεσουάρ. Αρκεί το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται γύρω απ’ το μπούστο ή κάτω απ’ τους γοφούς.

Στην ανάγκη «κλέψτε» και λίγο

Τέλος, μη διστάσετε να χρησιμοποιήτε body shaper κορμάκια και κορσέδες. Ελαχιστοποιούν τοπικά το... «θέμα» σας και διευρύνουν τη γκάμα των ρούχων που μπορείτε να φορέσετε χωρίς άγχος μην τυχόν προδοθείτε.

v