Τι να φοράτε για να τονίσετε το στήθος σας

Τι να φοράτε για να τονίσετε το στήθος σας

Το μπούστο μιας γυναίκας είναι εκ των πραγμάτων ένα απ’ τα σημεία που καθορίζουν το βαθμό της προσοχής που συγκεντρώνει σε δημόσια θέα. Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλες μας προσόντα που μιλάνε από μόνα τους, αν θέλουμε ένα πιο ελκυστικό μπούστο, όσο μικρό και αν είναι το στήθος μας, πρέπει, απλώς, ν’ ακολουθήσουμε μερικούς κανόνες και να κάνουμε τις σωστές στυλιστικές επιλογές.

Το σουτιέν

Ένα σουτιέν πρέπει να αγκαλιάζει το στήθος από όλες τις πλευρές χωρίς να πιέζει το δέρμα και χωρίς να δημιουργεί δίπλες, αλλά και χωρίς να αφήνει κενά επειδή είναι πιο μεγάλο ή εφαρμόζει λάθος. Για να τονίσετε λοιπόν το στήθος σας, ασχέτως μεγέθους, πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις του και να επιλέγετε τα αντίστοιχα σουτιέν. Όταν το κάνετε, δώστε βάση στην τοποθέτησή του, σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζει ακριβώς κάτω απ’ το στήθος (καλό είναι να έχει μπανέλα) και ότι στηρίζεται καλά χωρίς να σας σφίγγει ή να σας προκαλεί δυσφορία.



Αν θέλετε να προσθέσετε όγκο και σφριγηλότητα στην εικόνα του στήθους σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σουτιέν με ενίσχυση, με χαρακτηριστικά είτε ανόρθωσης είτε μεγέθυνσης, αναλόγως την περίσταση. Και πάλι όμως, θα πρέπει να είστε σχολαστικές με τις διαστάσεις και την εφαρμογή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο γίνεται πιο «φυσικό» και χωρίς ατέλειες. Επίσης, φροντίστε να ανέβετε σε μέγεθος χωρίς υπερβολές, ώστε η διαφορά απ’ το φυσικό σας να μη βγάζει μάτι.

Το μέικ-απ

Όχι τόσο επειδή είναι στη μόδα, αλλά επειδή αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο, καλό είναι να δώσετε μια ευκαιρία στην τεχνική του contouring, ειδικά αν το στήθος σας χρειάζεται λίγο περισσότερο σχήμα.

Χοντρικά, στη σύντομη εκδοχή του, με μια μεγαλούτσικη βούρτσα παίρνετε λίγο ματ bronzer και περνάτε μια δόση την περιοχή ανάμεσα στα στήθη για να δώσετε βάθος. Ύστερα, με ένα highlighter σχηματίζετε δύο καμάρες στο πάνω όριο του στήθους μέχρι και το πλάι, οι οποίες ενώνονται στο σημείο ανάμεσα στα στήθη. Κατόπιν, με το bronzer και τη μεγάλη βούρτσα, ακολουθείτε τη γραμμή του highlighter από την πάνω μεριά. Τέλος, απλώνετε και σβήνετε με ένα βουρτσάκι. Το επάνω μέρος του στήθους σας μοιάζει πλέον να... κοιτάζει λίγο περισσότερο προς τον ήλιο!

Το ντύσιμο

Προφανώς, σε συνδυασμό με το σωστό σουτιέν, το ρούχο ή τα αξεσουάρ που φοράτε μπορούν να βελτιώσουν αρκετά την εντύπωση που αφήνει το μπούστο σας με τρόπο φυσικό, εστιάζοντας την προσοχή εκεί που πρέπει. Ένα εφαρμοστό, ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι με ψηλή λαιμόκοψη, για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει για να δώσει έξτρα όγκο στο στήθος, ενώ ένα ρούχο που δείχνει τη μέση λεπτότερη δημιουργεί αμέσως μία αντίθεση κολακευτική για το επάνω μέρος του κορμού.

Γενικότερα, αν δεν καίγεστε να δείξετε ντεκολτέ, οπότε και ενδείκνυται ένα στοιχειώδες contouring κι ένα όμορφο, λιτό κρεμαστό κόσμημα, καλό είναι να κρατάτε τη λαιμόκοψη λίγο πάνω απ’ το στήθος είτε είναι σκέτη είτε έχει δαντέλα, σούρες ή διπλοραφή. Κολακευτικό, μπορεί ν’ αποδειχθεί και ένα στράπλες τοπ, αν είναι καλορραμένο και εφαρμόζει άψογα στη σιλουέτα σας. Επιλέγετε ρούχα σε ανοιχτά χρώματα ή με ανοιχτόχρωμα σχέδια και οριζόντιες γραμμές για το επάνω μέρος, συνδυάζοντας με κάτι σκούρο από κάτω, για φαρδύτερη συγκριτική εντύπωση.

Και φυσικά, μην ξεχνάτε την κορμοστασιά σας: έξω το στήθος μέσα η κοιλιά για να μην καμπουριάζετε και το μπούστο σας να φαίνεται πιο στητό και πιο ογκώδες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v