Πώς να σιδερώσετε τα ρούχα χωρίς… σίδερο

Πώς να σιδερώσετε τα ρούχα χωρίς… σίδερο

Οι στοίβες από ασιδέρωτα που μαζεύονται καθημερινά είναι ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς και μια από τις δουλειές του σπιτιού που απαιτούν αρκετό απ’ τον πολύτιμο χρόνο μας. Γι’ αυτό, αν βιάζεστε, είστε σε ταξίδι ή πολύ απλά δεν θέλετε ν’ ανοίξετε τη σιδερώστρα, σας προτείνουμε έξι γρήγορες και έξυπνες εναλλακτικές που θα σας γλιτώσουν απ’ αυτό τον... μπελά.

 

1. Με το ισιωτικό των μαλλιών

Ρυθμίστε το στην χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία και περάστε πάνω από τις «τσαλακωματιές». Είναι ιδανικό για να σιδερώσετε δύσκολα σημεία όπως οι γιακάδες αλλά και t-shirts.

*Μην το χρησιμοποιήσετε σε ευαίσθητα υφάσματα.

2. Ή με το πιστολάκι

Η θερμότητά του στεγνώνει αλλά και σιδερώνει τα ρούχα. Στοχεύστε στα ευαίσθητα σημεία και… ρίξτε.

3. Με αυτοσχέδιο σπρέι σιδερώματος

Σε ένα απλικατέρ προσθέστε 1 μέρος λευκό ξύδι και 3 μέρη νερό, ανακινήστε καλά και στη συνέχεια ψεκάστε. Οι ζάρες θα φύγουν αμέσως!

4. Όσο κάνετε ντους

Ενώ εσείς πλένεστε, τα ρούχα σας σιδερώνονται. Κρεμάστε τα κοντά στη ντουζιέρα (σε σημείο που δεν βρέχονται) και ο ατμός θα τα κάνει να… ισιώσουν.

5. Ή με μια βρεγμένη πετσέτα

Τοποθετήστε την τσαλακωμένη μπλούζα σε μια επίπεδη επιφάνεια, καλύψτε την με μια βρεγμένη πετσέτα και πιέστε με τα χέρια σας. Έπειτα, αφήστε τη να στεγνώσει. Στο τέλος, θα δείτε ότι είναι σαν σιδερωμένη.

6. Στο στεγνωτήριο

Στο γρήγορο πρόγραμμαΈνα γρήγορο πρόγραμμα στεγνώματος 15 λεπτών αρκεί για να βγουν τα βαμβακερά και λινά ρούχα σαν σιδερωμένα. Αν οι ζάρες είναι πολλές, προσθέστε μια υγρή κάλτσα ή ένα βρεγμένο μαντήλι.

Ή με παγάκιαΤοποθετήστε έως και 5 ρούχα στο στεγνωτήριο και προσθέστε 2-3 παγάκια στον κάδο. Ενώ τα παγάκια λιώνουν, ο ατμός που δημιουργείται θα εξαφανίσει τις ζάρες.

Πηγή: Brightside.me

v