12 έξυπνα τρικ για να σώσετε τα παλιά σας ρούχα

12 έξυπνα τρικ για να σώσετε τα παλιά σας ρούχα

Είτε γιατί κάποιες φορές «δενόμαστε» λίγο περισσότερο με κάποια ρούχα, είτε γιατί δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα σε καινούριες αγορές, είναι προτιμότερο να «σώσουμε» ένα παλιό μας ρούχο από το να το πετάξουμε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται να πάτε να πάτε στη μοδίστρα, ούτε καν να ζητήσετε τα φώτα της μητέρας σας. Τα παρακάτω έξυπνα κόλπα θα σας βοηθήσουν να «γλυτώσετε» πολλά ρούχα σας από τα σκουπίδια.

1. Για το γάριασμα…

Ξυρίστε τα

Αν τα γρομπαλάκια στο αγαπημένο σας φούτερ, μπλούζα ή κολάν σας «χαλάνε», θα χρειαστείτε απλώς ένα ξυράφι για να το κάνετε σαν καινούριο. Μην φοβηθείτε ότι θα το «κόψει», απλώς θα απομακρύνει αυτό το αντιαισθητικό στρώμα που έχει δημιουργηθεί.

Στο τέλος, με ένα κομμάτι σελοτέιπ, μπορείτε να απομακρύνετε τα μεγάλα κομμάτια που έχουν απομείνει.



Ή βάλτε τα στην κατάψυξη για ένα βράδυ (αν φοβάστε να τα... ξυρίσετε, είναι η πιο σίγουρη επιλογή). 

2. Κολλάει το φερμουάρ;

Δανειστείτε τις κηρομπογιές του παιδιού ή «ποτίστε» μια μπατονέτα με βαζελίνη ή λάδι. Περάστε την πάνω και το φερμουάρ θα ανοίξει χωρίς κόπο.

3. Πού ‘ν’ το, πού ‘ν΄ το κορδόνι…

Για να μην ξαναχάσετε το κορδόνι της κουκούλας, η διαδικασία που θ’ ακολουθήσετε είναι απλή: περάστε μέσα απ’ το καλαμάκι το κορδόνι, συρράψτε το και βάλτε το στη θέση του. Αν και μπορείτε να το δοκιμάσετε το ίδιο με μια μεταλλική κρεμάστρα, δεν θα έχει την ίδια ελαστικότητα με το καλαμάκι.

4. Αφρός ξυρίσματος για το makeup

Οι λεκέδες του makeup είναι δύσκολο να βγουν απ’ τα ρούχα, με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται. Για σίγουρα αποτελέσματα, πάρτε τον αφρό ξυρίσματος του αγαπημένου σας, αφήστε τον να κάτσει πάνω του για λίγα λεπτά, έπειτα τρίψτε τον ελαφρά και βάλτε την μπλούζα να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο.

5. Αυτοκόλλητος επίδεσμος για το σουτιέν σας

Όλες οι γυναίκες ξέρουμε ότι το να βρεις το ιδανικό σουτιέν μπορεί να γίνει περιπέτεια! Γι’ αυτό, λοιπόν, το να το αποχωριστείς είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αν, λοιπόν, σας «φύγει» η μπανέλα, δέστε την με αυτοκόλλητο επίδεσμο και… ούτε γάτα ούτε ζημιά.

6. Κάντε το δερμάτινό σας να «ξαναλάμψει»

Σε ένα απλικατέρ, αναμίξτε ελάχιστο νερό και λευκό ξύδι και ψεκάστε στα επίμαχα σημεία. Μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε το προσεκτικά και θα δείτε ότι το μίγμα θα έχει κάνει θαύματα.

Ωστόσο, για όσους αρέσει το «παλαιωμένο» λουκ στα δερμάτινα, μπορείτε να πετύχετε πανεύκολα, απλώς φορώντας το στη βροχή!

7. Το μανό θα σώσει ένα κουμπί που πάει να «ξεφύγει»

Αν δεν έχετε χρόνο για ραπτική, λίγο μανό θα «κρατήσει» στη θέση του το κουμπί που πάει να «αποδράσει», τουλάχιστον μέχρι να γυρίσετε σπίτι να το φτιάξετε.

8. Για να «ξανανιώσει» το ξεθωριασμένο σας τζιν

Για να διατηρείτε το σκούρο μπλε του αγαπημένου σας τζιν ζωντανό, μπορείτε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό ή εναλλακτικά να το βυθίσετε σε μια λεκάνη με ένα φακελάκι τσάι που θα έχει «βγάλει» το χρώμα του.

9. Λακ VS κραγιόν

Αν σας ξέφυγε το κραγιόν ή λερώσατε το πουκάμισο του συντρόφου σας κατά λάθος, το όπλο σας είναι η λακ. Ψεκάστε πάνω στο λεκέ, αφήστε τη λακ να δράσει για λίγη ώρα και έπειτα πλύνετε κανονικά το ρούχο.

10. Το μανό στο καλσόν σας!

Οι πόντοι που «φεύγουν» από τα καλσόν είναι ένα πονεμένο θέμα. Για να μην εξαπλωθεί σε όλο σας το πόδι, καλύψτε τις άκρες τους με μανό.

Και για όσες θέλουν να προλάβουν το… κακό, αποθηκεύστε το καλσόν σας στην κατάψυξη, πριν το φορέσετε.

11. Η βότκα στη διάθεσή σας

Αν δεν έχετε χρόνο να πλύνετε την μπλούζα που θέλετε να βάλτε επειγόντως στη δουλειά γιατί μυρίζει έντονα, ψεκάστε με ελάχιστη βότκα. Το αλκοόλ θα κατατροπώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

12. Μωρομάντηλα κατά των λεκέδων του αποσμητικού

Όσες φορές κι αν πλύνουμε κάποιες μπλούζες, οι «ασπρίλες» που προκαλούνται απ’ το αποσμητικό μας, δεν λένε να φύγουν. Η λύση είναι πολύ πιο απλή: τρίψτε ελαφρά την επίμαχη περιοχή με ένα μωρομάντηλο και ο αντιαισθητικός λεκές θα εξαφανιστεί.
  

v