Πώς να πετύχετε κομψά χτενίσματα σε 3 λεπτά

Πώς να πετύχετε κομψά χτενίσματα σε 3 λεπτά

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας αναγκάζουν να «κόβουμε» χρόνο από την φροντίδα του εαυτού μας, με τα μαλλιά μας να είναι τα πρώτα που «ρίχνουμε», αφού το χτένισμα συνήθως παίρνει την περισσότερη ώρα. Υπάρχουν, όμως, κάποια χτενίσματα που εντυπωσιάζουν χωρίς να είναι χρονοβόρα. Απλώς υπολογίστε να «χάσετε» τρία λεπτά απ’ τον χρόνο σας. Όσο δύσκολο και αν είναι το πρόγραμμά σας, μπορείτε να τα διαθέσετε.

1. Ατημέλητος κότσος σε 2 βήματα

Αυτό το χτένισμα είναι ιδανικό για σπαστά ή ελαφρώς σγουρά μαλλιά. Αν, πάλι έχετε ίσια μαλλιά, «πειράξτε» τα με τα δάχτυλά σας για να τα κάνετε πιο ατημέλητα. Έπειτα, φτιάχνετε μια χωρίστρα και στη συνέχεια αρχίζετε να παίρνετε τούφες από τα πλάγια και να τις κάνετε κόμπο. Στο τέλος, ασφαλίζετε κάθε κόμπο με ένα τσιμπιδάκι.

(Πηγή: townandcountrymag.com)

2. Στέμμα με κορδέλα σε χρόνο dt

Φοράτε μια σφιχτή κορδέλα σαν στέμμα, περνάτε από μέσα σαν ρολό τα μαλλιά, τα στερεώνετε με τσιμπιδάκια και το σινιόν είναι έτοιμο. Ακόμα και για τις γυναίκες που δεν πιάνει το χέρι τους, είναι ένα πανεύκολο χτένισμα.

(Πηγή: brightside.me)

3. Πλάγια κοτσίδα- ψαροκόκαλο

Παίρνετε μια μεγάλη τούφα που στριφογυρνάτε και στη συνέχεια στερεώνετε με δύο τσιμπιδάκια τις δύο άκρες της. Έπειτα, ξεχωρίζετε μια μικρή τούφα απ’ την ίδια μεριά και κάνετε το κλασικό ψαροκόκαλο. Την δένετε με ένα σφιχτό λαστιχάκι και είστε έτοιμη.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

(Πηγή: fashionofluxuryblogspot.gr)

4. Σινιόν με πλεξουδάκια

Ξεκινάτε φτιάχνοντας δύο πλεξουδάκια (το ένα πάνω από το άλλο) και επαναλαμβάνετε από την άλλη μεριά. Μετά, ακολουθείτε το κλασικό «μισό μισό» και τα μαλλιά που έχουν μείνει τα πιάνετε σε μεγαλύτερη πλεξίδα. Βάζετε τσιμπιδάκια στις άκρες τους και… τέλος!

Δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: (abeautifulmess.com)

5. Μπούκλες με μια κίνηση

Πιάνετε τα μαλλιά σας σε μια ψηλή κοτσίδα, την χωρίζετε σε δύο μέρη και στη συνέχεια περνάτε το καθένα απ’ αυτά με το σίδερο για τις μπούκλες. Ψεκάζετε με μπόλικη λακ και τα μαλλιά σας έχουν γίνει σπαστά!

(Πηγή: brightside.me)

6. Τριπλή πλάγια αλογοουρά

Ξεχωρίστε τρεις τούφες, εφαρμόστε στην άκρη της καθεμιάς ένα λαστιχάκι και περάστε την μέσα απ’ τον… εαυτό της (βίντεο). Επαναλαμβάνετε το ίδιο και στις άλλες δύο κοτσίδες. Έπειτα πιάνετε όλα τα μαλλιά σε πλάγια αλογοουρά με ένα σφιχτό λαστιχάκι κάτω από το ύψος του αυτιού.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις οδηγίες βήμα- βήμα.

(Πηγή: thesmallthingsblog.com)

7.  Ψηλή αλογοουρά

Με μια πιάστρα στερεώνετε μια τούφα και στη συνέχεια πιάνετε τα υπόλοιπα μαλλιά σε αλογοουρά. Με ένα σταθερό τσιμπιδάκι στερεώνετε την τούφα που είχατε διαχωρίσει και την περνάτε προσεκτικά κατά μήκος της βάσης της κοτσίδας. Τέλος, με το κλασικό τσιμπιδάκι την στερεώνετε.

(Πηγή: lovemaegan.com)

8. Κομψή κοτσίδα

Χωρίζετε στη μέση τα μαλλιά και με το ειδικό σίδερο τους δίνετε όγκο. Τα πιάνετε σε μισή αλογοουρά και την στριφογυρίζετε δεξιόστροφα. Στη συνέχεια, τυλίγετε την αλογοουρά σφιχτά γύρω απ’ τον αντίχειρά σας για μεγαλύτερη ευκολία και, τέλος, τα στερεώνετε με τσιμπιδάκια.

(Πηγή: seventeen.com)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v