Υπάρχει πιθανότητα σύλληψης κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Υπάρχει πιθανότητα σύλληψης κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής γιατί διαβάζω πολλά: είναι δυνατόν να έμεινα έγκυος ενώ έκανα έρωτα με τον σύντροφό μου κατά τη διάρκεια της περιόδου μου; Το σπέρμα μπορεί να γονιμοποιήσει μέρες μετά την εκσπερμάτιση;
Απάντηση:

Είναι προφανές ότι για να συλλάβετε κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι απίθανο. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως 5 ημέρες στα τραχηλικά υγρά της γυναίκας, οπότε αν η ωορρηξία γίνει εντός  του πενθημέρου απο την επαφή, τότε υπάρχει πιθανότητα να μείνετε έγκυος αλλά πάλι αυτή είναι πολύ μικρή. Γενικώς, επαφές πριν την 9η μέρα του κύκλου δεν ευνοούν την σύλληψη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v