14 απίθανοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα μικροαντικείμενα του σπιτιού

14 απίθανοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα μικροαντικείμενα του σπιτιού

Όσο καλές νοικοκυρές κι αν είμαστε όλο και κάποιο συρτάρι μας θα είναι ακατάστατο και βομβαρδισμένο με μονά σκουλαρίκια, τσιμπιδάκια και κάθε είδους μικροαντικείμενα που χάνουμε διαρκώς. Για να μην ταλαιπωρείστε άλλο και τρώτε πολλή ώρα καθημερινά μέχρι να τα βρείτε, δείτε πώς θα τα οργανώσετε έξυπνα.

Από τα δικά σας μικρά κοσμήματα μέχρι και τα… μαστορέματα του μπαμπά, βρήκαμε τους πιο έξυπνους τρόπους να τα βάλετε σε τάξη.

1. Μην  πετάξετε το πλαστικό κουτί από τις καραμέλες!Μόλις σας τελειώσουν οι καραμέλες, κρατήστε το πλαστικό κουτί τους για να έχετε συγκεντρωμένα τα τσιμπιδάκια των μαλλιών.

2. Τάξη και στις τσάντες του σούπερ μάρκετΗ μακρόστενη πλαστική συσκευασία από τα μωρομάντηλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά! Διπλώστε τις πλαστικές τσάντες του σούπερ μάρκετ και αποθηκεύστε τις μέσα.

Δείτε τα βήματα στην παρακάτω φωτογραφία: 

3. Τα μικρά κοσμήματα δεν θα ξαναχαθούνΣτις θήκες που κανονικά προορίζονται για τα χάπια και που θα βρείτε σε πολύ οικονομική τιμή, τα σκουλαρίκια και όλα τα υπόλοιπα μικρά κοσμήματα θα βρουν τον… μάστορά τους. Ιδανική ιδέα και για τα ταξίδια.

4. Και τα πινέλα δεν θα ξαναπέσουν κάτω...Σε μια θήκη για οδοντόβουρτσες, τα πινέλα του μακιγιάζ δεν θα μπερδευτούν με τα υπόλοιπα καλλυντικά σας και το κυριότερο: δεν θα τα ξαναψάξετε στο πάτωμα.

5. «Πού πήγε το κόκκινο καπάκι του τάπερ;»Ερώτηση που αποτελεί παρελθόν γιατί τώρα πια θα τ’ αποθηκεύετε όλα μαζί σε μια πιατοθήκη.

6. Οι φόρμες για μάφιν στο συρτάρι για… όλες τις δουλειέςΣτο έπιπλο για όλες τις δουλειές που οι περισσότεροι έχουμε στο χολ δίπλα στην πόρτα, κρατήστε οργανωμένα όλα τα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιείτε, στις φόρμες  για μάφιν!

7. Οι αυγοθήκες για την ραπτική σαςΕκμεταλλευτείτε την… οργάνωσή τους για να αποθηκεύσετε τις καρφίτσες, τα κουμπιά και τις παραμάνες σας.

8. Τα μικρά εργαλεία του άντρα σας συγκεντρωμέναΣε μια παγοθήκη, ιδανική για ν’ αποθηκεύσει τις βίδες, τα καρφάκια και ό,τι άλλο χρειάζεται για τις επισκευές του.

9. Πολύχρωμα γλαστράκια στο μπάνιο σας!Βγάλτε το βαμβάκι, τις μπατονέτες από τις ανιαρές συσκευασίες τους και διακοσμήστε τα σε χαρούμενες γλάστρες.

10. Μερικές ιδέες και για την… χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, όμως οι παρακάτω ιδέες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες σε 2 μήνες:

Αυγοθήκες που προστατεύουν τις μικρές μπάλεςΜακρόστενα κομμάτια χαρτιού για να μην μπερδεύονται τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

11. Σακουλάκια ζίπερ για τα μικρά παιχνίδιαΠρακτικότητα δύο σε ένα : το περιεχόμενό τους δεν χάνεται και διακρίνετε ξεκάθαρα τι έχετε βάλει μέσα. 

12. Οι σκιές των ματιών δεν πρόκειται να ξανασπάσουνΕπιστρατεύστε (ακόμα) μια παγοθήκη για την αποθήκευση των καλλυντικών σας.

13. Ποτήρια για τα βραχιόλια σαςΓια να μην μπερδεύονται μεταξύ τους, η διάμετρος των ποτηριών είναι ιδανική για την αποθήκευση των βραχιολιών. Αν θέλετε να πάρετε περισσότερες ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας κουζινικά, δείτε τις προτάσεις μας σε παλαιότερο άρθρο.

14.  Οι συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων σε πλαστική θήκη οργάνωσης γραφείουΚάθετη αποθήκευση και εξοικονόμηση χώρου στον πάγκο της κουζίνας σας!


v