Πώς να οργανώσετε τα συρτάρια σας

Πώς να οργανώσετε τα συρτάρια σας

Η οργάνωση και η καθαριότητα είναι τα δύο βασικά στοιχεία ενός νοικοκυριού που… σέβεται τον εαυτό του. Κι επειδή είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο να το κάνουμε, αφού η αλήθεια είναι ότι δύσκολα αποχωριζόμαστε τα πράγματά μας, τουλάχιστον ας το κάνουμε σωστά! Ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανώσουμε «έξυπνα» τα συρτάρια μας έτσι ώστε να αυξήσουμε την χωρητικότητά τους, αλλά και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας.

Δείτε πώς μπορείτε να βάλετε σε τάξη τα συρτάρια του σπιτιού σας ανά δωμάτιο και κλέψτε ιδέες.

Για την κρεβατοκάμαρα

1. Κάθετο δίπλωμα για τις μπλούζες



Εξοικονομείτε πολύ χώρο και οι μπλούζες δεν τσαλακώνονται! Αυτό το tip ισχύει και για τα χειμωνιάτικα μπλουζάκια (ειδικά τα μάλλινα που «πέφτουν» αν τα βάλουμε στην κρεμάστρα και πιάνουν αρκετό χώρο στη ντουλάπα).

2. Τα παντελόνια γίνονται… ρολό



Τυλίξτε τα τζιν και στιβάξτε τα όλα σε ένα μόνο συρτάρι.

*Αποφύγετε το συγκεκριμένο tip για παντελόνια που τσαλακώνονται εύκολα.

3. Τα εσώρουχα σε τάξη



Κρατήστε τα σουτιέν ανοιχτά βάζοντας το ένα μέσα στο άλλο (αν τα αποθηκεύσετε διπλωμένα, θα χάσουν τη φόρμα τους) και τα σλιπ τοποθετήστε τα σε ειδικές θήκες οργάνωσης συρταριών ή φτιάξτε μια δική σας κατασκευή από… χαρτί, αν φυσικά πιάνει το χέρι σας. 

4. Η κάθε κάλτσα με το ταίρι της!

Για να μην ψάχνετε τις δύο ίδιες κάλτσες στο συρτάρι, αποφύγετε απλώς να τις «πετάξετε» μέσα μετά την μπουγάδα. Διπλώστε τη μια μέσα στην άλλη και μετά αποθηκεύστε τις.

5. Κάθετα διαχωριστικά για αποθήκευση… «λίγο απ’ όλα»



Αν θέλετε να αποθηκεύσετε σε ένα συρτάρι διαφορετικής φύσης αντικείμενα, απλώς βάλτε μεταξύ τους ένα κάθετο διαχωριστικό. Έτσι, μπορείτε να έχετε… λίγο απ’ όλα.

6. Τα αξεσουάρ αποθηκεύονται στα παλιά κουζινικά σας

Τα σκουλαρίκια σε παγοθήκες μέσα στο συρτάρι

Στα φλιτζάνια που δεν χρησιμοποιείτε πια

7. Και τα παπούτσια στα συρτάρια

Τα παπούτσια που δεν πιάνουν πολύ χώρο μπορούν να αποθηκευθούν «ξαπλωτά» μέσα στα συρτάρια. Απλώς φροντίστε να τοποθετήσετε πρώτα ένα χαρτί για να μην λερώνεται εύκολα το εσωτερικό τους. Εναλλακτικά, «τυλίξτε» τα σε καπελάκια για το ντους.

Για το μπάνιο

8. Οι οδοντόβουρτσες σε σειρά



Χρησιμοποιήστε μια θήκη για μαχαιροπήρουνα ή μια πλαστική οργάνωση γραφείου για να μην έχετε σε κοινή θέα όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για την στοματική υγιεινή.

9. Τα αρώματα όρθια μέσα στα συρτάρια



Στο ράφι μαζί με τα σύνεργα του μακιγιάζ, μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθετα τα μπουκάλια με τ’ αρώματά σας. Λίγα καρφάκια και ένα παλιό σεμεδάκι της γιαγιάς σας αρκούν για να φτιάξετε της κατασκευή της φωτογραφίας. Έτσι, δεν θα επηρεαστούν από την υγρασία του χώρου και θα είναι προστατευμένα από τα… παιδιά!

10. Τα τσιμπιδάκια αλλιώς



Τοποθετήστε μια μαγνητική επιφάνεια στο εσωτερικό του συρταριού και «κολλήστε» πάνω τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, το τσιμπιδάκι των φρυδιών, το ψαλιδάκι νυχιών και όλα τ’ άλλα μεταλλικά σύνεργα περιποίησης.

11. Τα καλλυντικά σε καλαθάκια



Προμηθευτείτε πλαστικά καλαθάκια και οργανώστε «έξυπνα» τα καλλυντικά σας. Απλά και νοικοκυρεμένα.

Για την κουζίνα

12. Τα εκτός ψυγείου προϊόντα οργανωμένα μαζί!


Ταξινομήστε τα αναλόγως και αποθηκεύστε τα σε πλαστικά καλάθια.

13. Πιατοθήκες για τα τάπερ μέσα στα συρτάρια



Για να φυλάξετε οργανωμένα τα πλαστικά τάπερ χωρίς να χάνετε τα καπάκια τους, επιστρατεύστε παλιές πιατοθήκες.

Ή όλα τα τάπερ το ένα μέσα στο άλλο

14. Ραφάκια- ξαπλώστρες μέσα στα ντουλάπια

Για να μην έχετε σκόρπια τα μπαχαρικά σας από εδώ κι από εκεί, αποθηκεύστε τα όλα σε ραφάκια που «ξαπλώνουν» μέσα στα ντουλάπια. Έτσι θα είναι όλα συγκεντρωμένα, θα τα πιάνετε πανεύκολα και δεν θα πιάνουν χώρο στον πάγκο σας.

15. Πιατικά και στα συρτάρια!

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πιάτα ή τα μεμονωμένα κομμάτια απ’ τα σερβίτσια στα συρτάρια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v